MUSTAFA GÖKTAŞ: SORUNLAR ÇÖZÜLMEDEN OKULLAR AÇILIYOR TEHLİKE KAPIDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUSTAFA GÖKTAŞ: SORUNLAR ÇÖZÜLMEDEN OKULLAR AÇILIYOR TEHLİKE KAPIDA
Kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Salgın bir hastalık dönemini ulus olarak yaşıyoruz. Eğitim ve Öğretim alanımızda mevcut sorunlar var iken birde bu illet virüsün ortaya çıkması ile yaşamsal tehdit ortaya çıkmıştır. Bu alandaki sorunlar çözümlenmeden okulların açılması sakıncalı olacaktır” dedi.

OKULLARDA HİJYENİK KOŞULLAR SAĞLANMALI MASKE MESAFEYE DİKKAT

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ülkemizde Eğitim ve öğretimin; Aile açısından, Okul açısından, Öğrenci açısından, Öğretmen açısından, Çevre ve yaygın eğitim açısından, müfredat ve uygulamadaki yönetmelikler açısından, psikolojik danışma ve rehberlik açısından, Ders kitapları- ders araçları- yardımcı araç gereçler açısından, yönetim ve eğitim planlanması açısından ve sosyo ekonomik problemler açısından sorunlar artarak devam ederken ve çözümlenmemişken birde KORONA illeti çıktı. Okullarda gerekli hijyenik koşulların varlığı şüpheli. Ülke geneli çoğu okulda sabun, elini kurulayacak havlu peçete yokken, tuvalet ve lavabolar hijyenik değilken, okul servis araçları problemleri tam çözüme kavuşmamışken, birçok okulda sıra düzeni ve sosyal mesafe kuralları, maske temin etme sorunları çözümlenmemişken, okulların açılması kapıdaki tehlikeyi göstermektedir ” dedi.

ÖĞRENCİLERİN KIRSALDA OLANLARINDA BİLGİSAYAR- TABLET- TELEFON- İNTERNET YOK

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Uzaktan eğitim EBA ile yapılacağı belirtilen evde eğitimde de ülke geneli çok sayıda öğrencinin kişisel bilgisayarı, tableti bulunmamaktadır. Her evde tek televizyon mevcuttur. Bazı hanelerde cep telefonu bile günün şartlarına uygun değildir internetle tanışmayanlar vardır. Bu sorunlar ışığında okulların açılması yaşamsal tehdit oluşturacaktır. Bu hususların, işin ehli ve uzmanı olanlarca yeniden tahkik edilmesi gerekir” dedi


Mersin’li Sağlık Çalışanları Valilerine seslendiÖnceki Haber

Mersin’li Sağlık Çalışanları Valilerine...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DE YIKIM İÇİN KAYMAKAMLIĞA ARAÇ VERMEDİSonraki Haber

MERSİN BÜYÜKŞEHİR'DE YIKIM İÇİN KAYMAKAM...

Başka haber bulunmuyor!