haberanaliz

İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi: 2 belde hedef alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail, Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi: 2 belde hedef alındı
İsrail ordusu, 2024’te imzalanan ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki Aytarun ve Tayrfalsiyye beldelerini hedef aldı. Saldırılarda can kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde yer alan iki beldeye gece saatlerinde hava saldırısı düzenledi. Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, İsrail’e ait savaş uçakları Nebatiye vilayetindeki Aytarun beldesinin Hanuk bölgesi ile Sur kentine bağlı Tayrfalsiyye beldesinin batı kesimini bombaladı. Lübnan makamları, saldırılarda can kaybı veya yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee açıklamasında, sabah saatlerinde istihbarata dayalı bir operasyonla Hizbullah’ın “silah deposu ve yeraltında bulunan terör altyapısının” vurulduğunu ileri sürdü.

Adraee, saldırıya konu olan yapıların sivil yerleşimlere yakın bölgelerde bulunduğunu belirterek, bunun Hizbullah’ın Lübnan halkını “canlı kalkan” olarak kullandığının bir göstergesi olduğunu savundu. Sözcü, “Hedef alınan altyapı, sivil tesislerin hemen yakınında bulunuyordu. Bu durum, Hizbullah’ın sivilleri tehlikeye atan sorumsuzca faaliyetlerinin yeni bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, savaş uçaklarının ilk saldırının ardından Hizbullah’a ait başka altyapıları da hedef aldığı belirtildi.

Ateşkes ihlalleri sürüyor

İsrail, 27 Kasım 2024’te sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan’a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ekim 2023’te başlayan ve Eylül 2024’te geniş çaplı bir savaşa dönüşen çatışmalarda 4 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.

Kasım 2024’te Hizbullah ile İsrail arasında imzalanan ateşkese karşın, İsrail ordusunun anlaşmayı 4 bin 500’den fazla kez ihlal ettiği bildirildi. Bu ihlaller sonucu yüzlerce sivilin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

İsrail’in işgali sürüyor

İsrail ordusu, son savaşta Lübnan topraklarında ele geçirdiği 5 tepeyi hala işgal altında tutuyor.
Bunun yanı sıra, onlarca yıldır elinde bulundurduğu bazı stratejik bölgelerdeki varlığını da sürdürüyor.

sputnik


ABD: Gazze’de askeri güç bulundurulmayacakÖnceki Haber

ABD: Gazze’de askeri güç bulundurulmayac...

Silifke pazarlık işinden bıkmıyorSonraki Haber

Silifke pazarlık işinden bıkmıyor

Başka haber bulunmuyor!