Sağlık Çalışanları: Mersin Valisi ve Emniyet Müdürünü yasalara uymaya davet ediyoruz.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Çalışanları: Mersin Valisi ve Emniyet Müdürünü yasalara uymaya davet ediyoruz.
MERSİN TABİP ODASI, SES MERSİN ŞUBESİ, GENEL SAĞLIK İş, BİRLİK DAYANIŞMA SENDİKASI ve MERSİN AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİ ORTAK BİR YAZILI AÇIKLAMA YAPTILAR. İŞTE O METİN:

8 Şubat BEYAZ GÖREV'inde Toros Devlet Hastanesinde yaşanan olayla ile ilgili Beş Sağlık Örgütü tarafından yapılan basın aciklamasi ektedir.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

Mersin Valisi ve Emniyet Müdürünü yasalara uymaya davet ediyoruz.

Kamuoyunun bildiği üzere Hekimler ve sağlık emekçileri, çok sayıda meslek ve emek örgütü bir arada olmak üzere özlük ve ekonomik haklarımız için bir dizi faaliyet yürütmekteyiz.

Bu kapsamda önceden yasal süre içerisinde bildirimini yaptığımız şekilde 8 Şubat günü tüm Türkiye'de ve Mersin'de büyük bir katılımla hastane ve aile sağlığı merkezlerinde Beyaz Görevimizi gerçekleştirdik.

Bu süreçte Toros Devlet Hastanesinde toplanan ve basın açıklaması yapacağımız Özgür Çocuk Parkına gitmek isteyen sağlık emekçileri abluka altına alınmış; bir yandan dağılmaları anons edilirken diğer yandan hastaneden çıkışları uzun süre engellenmiş, gözaltına alınmakla tehdit edilmişlerdir. 

Hastane içine ve polikliniklere giren çalışanlar suçlu imişler gibi hastane içinde de polis tarafından takip edilmişlerdir. Basının ve kameraların önünde gerçekleşen bu durum anayasa ve yasaların açık ihlali ve hak arama mücadelemizin yasadışı biçimde engellenmesidir. Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteride emniyet güçlerinin görevi göstericileri engellemek değil korumaktır.

Başta ilimizin güvenliğinden sorumlu olanlar olmak üzere tüm kamu görevlileri yasalara uymak zorundadır.

Kamu düzenini kaldırımdan birer ikişer sessizce yürümek isteyen emekçiler bozmaz. Valiliğin ve emniyet güçlerinin hak hukuk tanımaz tutumu bozar.

Konuya dair Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacağımızı ve haklarımızı elde edene dek mücadeleye kararlı olduğumuzu duyururuz.      


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!