Mersin'de DYP'den toplu istifa

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin'de DYP'den toplu istifa
Mersin'de görevden alınan DYP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Göktaş ile 21 belde başkanı yönetimleriyle birlikte istifa etti.

Göktaş, düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar başkanlığında yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, parti tüzüğünün 36/b maddesi gerekçe gösterilerek, merkez ilçe delegeleriyle görevden el çektirildiğini söyledi.

"Parti menfaatlerini açık ve ağır bir şekilde zedeleyecek veya sarsacak davranışlarda bulunmakla" suçlandıklarını belirten Göktaş, şunları kaydetti:

"Genel başkanımız, partimizin son GİK toplantısında hiç bir idare kurulu üyesinin tartışmasını istemeden ve oturumu görüşe açmadan, 'Ben böyle istiyorum' diyerek, merkez ilçemizi delegeleriyle birlikte görevden el çektirmiştir."

Yaklaşık 10 yıldır partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve son 3 yıldır merkez ilçe başkanlığını yaptığını anımsatan Göktaş, şöyle devam etti:

"Alınan kararla sadece ben değil, merkez ilçe delegeleri de cezalandırılıyor. Bu yaklaşık 2 bin kişiyi yok saymak demektir. Alınan karar, 'Mazlumların sesi olacağım' diyen ve her fırsatta hak, hukuk ve adaletten bahseden genel başkanımıza yakıştı mı?"

Göktaş, "Beni Ankara'ya çağırıp istifa etmemi, aksi takdirde görevden alınacağımı söylediler. İstifa ettiğimde ise genel başkan danışmanı olacağım söylendi. Ben seçimle geldim, seçimle giderim. İstifa etmemi gerektirecek hiç bir iş yapmadım. Suç işlediysem neden bana danışmanlık görevi teklif edildi?" diye konuştu.

Göktaş, ayrıca 21 belde başkanının, alınan karara tepki olarak yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa ettiğini açıkladı.

Bu arada, ellerinde dövizlerle toplantıya katılan bir grup partili çan, tencere ve teneke çalarak kararı protesto ettiler.

HABER VE KAYNAK: YENİ ŞAFAK

https://www.yenisafak.com/arsiv/2006/temmuz/18/10317.html


Basın kartları önce iptal edilen, sonra tekrar kullanıma açılan gazeteciler eylemde: 'Kartlarımız nerede?'Önceki Haber

Basın kartları önce iptal edilen, sonra...

SESSİZ SEDASIZ İPTAL EDİLEN BASIN KARTLARI YENİDEN İŞLEME KONDUSonraki Haber

SESSİZ SEDASIZ İPTAL EDİLEN BASIN KARTLA...

Başka haber bulunmuyor!