haberanaliz

Solcu aday İrlanda'da cumhurbaşkanı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Solcu aday İrlanda'da cumhurbaşkanı oldu
İrlanda'da sol görüşlü bağımsız aday Catherine Connolly, oyların yaklaşık yüzde 65'ini alarak cumhurbaşkanı seçildi.

İrlanda'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi sol muhalefet partilerinin desteğini alan bağımsız aday Catherine Connolly oldu. Cumartesi günü açıklanan resmi sonuçlara göre Connolly, oyların yüzde 64,7'sini alarak rakiplerine ezici bir üstünlük sağladı.

Merkez sağ parti Fine Gael'in adayı Heather Humphreys'in oyları yüzde 28,2'de kalırken, bu ayın başında yarıştan çekildiğini duyuran Fianna Fail partisinin adayı Jim Gavin'in oy oranı yüzde 7'de kaldı. 16 yıl önce eski kiracısına 3 bin euro borcunu ödemediği iddiaları nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Gavin, adaylık süreci kesinleştikten sonra yarıştan çekildiği için ismi oy pusulasında yer almıştı.

Seçimlere katılım ise yüzde 46,3 gibi düşük bir seviyede gerçekleşti. The Irish Times'ın haberine göre, her sekiz seçmenden biri de geçersiz oy kullandı. Sağcı çevrelerden; seçim yarışında muhafazakâr adayların eksikliğini protesto etmek ve göç ile suç gibi konularda yaşanan hayal kırıklıklarına dikkat çekmek için protesto amacıyla geçersiz oy kullanılması yönünde çağrılar gelmişti.

HABER İÇERİK KAYNAK: 

https://www.dw.com/tr/filistin-yanl%C4%B1s%C4%B1-solcu-aday-i%CC%87rlandada-cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-oldu/a-74500732


Ala’dan ‘PKK’ açıklaması: Önemli bir eşiği daha geride bıraktıkÖnceki Haber

Ala’dan ‘PKK’ açıklaması: Önemli bir eşi...

ERDOĞAN: “Ortak iradeyle, terörsüz Türkiye’yi ve terörsüz bölgeyi bu ülkenin evlatlarına kazandıracağız”Sonraki Haber

ERDOĞAN: “Ortak iradeyle, terörsüz Türki...

Başka haber bulunmuyor!