Mustafa GÖKTAŞ

Mustafa GÖKTAŞ

Mail: mustafagoktas006@gmail.com

Ayrıcalıklar kaldırılsın

Ayrıcalıklar kaldırılsın

Her alanda ve her yerdeki ayrıcalıklar kaldırılsın. Göstermelik bir iki düzenleme ile işler geçiştirilmesin. Toplum hukuk, kanun, yasa, yönetmelik, genelge nezdinde eşitlensin, kimseye ayrıcalık yapılmasın. Hak, hukuk, adalet adil olsun, adil uygulansın.

Ayrıca 9 günlük bayram tatiline çıkanlara sordum. Çoğunluğu, POLİSEVİ, ÖĞRETMENEVİ, ORDU EVİ, HAKİM EVİ, HEKİM EVİ gibi sosyal tesislerden bahsetti. Bir kısmı ise meslek odaları ile kamu kurum ve kuruluşlarının dinlenme tesisleri, misafirhanelerinden bahsetti.

Yani Turizmciler bayram etti lafı boşa düşmüş oldu. Çünkü birçok tatilci bayramı devletin sunduğu bu ayrıcalıklı alanlarda geçirmiş oldu. (POLİSEVİ, ÖĞRETMENEVİ, ORDU EVİ, HAKİM EVİ, HEKİM EVİ gibi)

Sade vatandaşın böyle bir imkanı yok. Artan konaklama ve seyahat giderine yetişemediğinden evinden çıkmadı.

Bu imkanlardan faydalananlara sorduğunuz zaman, bizim hakkımız, bizden aidat kesiliyor, Biz zor şartlarda çalışıyoruz, bu sosyal tesisiler hakkımız diyorlar.

Tamamda bunlar devlet imkanları ile yapılıyor. Mensuplarına hizmet veriyor. O mensuplar devlet çalışanı. Onların maşları milletin verdiği vergi ile veriliyor. Bir başka konu ise, milletin verdiği vergi olmasa bunlar o işler dede çalışmazlar. İş bulamazlar. Şu devlet dairelerine alınan kişilerin yüzde 80’i devlete emek ve katkısı getirisi olmayan tipler. Devlet kendi personelinin yüzde ellisini yüzde 30 kapasite ile çalıştırıyor diğer yüzde ellisini ise hiç çalıştıramıyor. Bizlere yazık değil mi? Bizlerin sırtına bu yük niye?

Üstüne üstlük birde çok büyük emek, çaba sarf etmişler devlete çok büyük hizmetleri varmış gibi, böyle ayrıcalıklı tesislerden çok cüzi miktar ödemeler ile faydalanıyorlar.

Bu ayrıcalıkları kaldırın. Adaletli olun. Herkese eşit hizmetler sunun. Tüm vatandaşlar istifade etsin. Yada kaldırın bu uygulamaları. Bu tesislerin bakım ve onarımları, çalışanlarının maliyetini de ortaya koyarsanız, milletin sırtında büyük bir kambur. Ne için, neden, kim için, gerekli mi?

İsrafı önleyin. Toplumdaki ayrıcalıklı imtiyazlı uygulamalardan vazgeçin. Hakça, uygarca, insanca tüm devlet hizmetlerinden ve imkanlarından her kesim faydalansın.