Prof.Dr.Mehmet Ali Körpınar

Prof.Dr.Mehmet Ali Körpınar

Mail: korpinar@istanbul.edu.tr

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !!!

23 NİSAN, ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !!!

Çocuklarımız ve torunlarımız bizlerin geleceğini temsil etmektedir. Onların sağlığı ve çağdaş eğitimi çok önemlidir. Bu vesile, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından, Çocuk bayramı olarak dünyada ilk kez ülkemizde gündeme getirilen 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMIMIZI kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.

Güzel ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak, yurdumuzu ve milletimizi sevmek, medeniyet seviyemizi geliştirmek, çağdaş yaşam koşullarını elde etmek için evlatlarımıza ve torunlarımıza anımsattığımız ANDIMIZ, ne yazık ki artık okullarda okunmuyor.

Yüce önderimizin bizlere sunduğu ve gelecekte olabilecek tehlikelerin önceden sezilebilmesi için geçmişden alınacak dersleri ve de tavsiyeleri içeren NUTUK kitabını, Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara dağıtmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu gerekçe gösterilerek karşı çıktı. Ne yazık ki ANDIMIZ’dan sonra okullarımızda NUTUK da yasaklanmış oldu (20.4.2021-SÖZCÜ).

Ne yazık ki güzel ülkemizde 61 ilimiz, aktif fay hattı üzerindedir. Bu illerde gereken önlemleri zamanında almadığımız ve ihmal ettiğimiz için de çok üzücü günler yaşıyoruz. Bu bölgede yaşayan halkımıza da gereken yardım ve desteklerin en kısa zamanda verilmesi gerekiyor. Çünkü deprem sonrası çekilen acı ve sıkıntılar çok üzücü olmaktadır.

Sevgi ve saygılarımla.

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR