Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Filyasyona Gel!..

Filyasyona Gel!..

MAKAMLARDA oturan değerli Büyüklerimiz,

Şimdi size, AŞAĞIDA, önce bazı görüntüleri yayınlayacağım. Evlere şenlik bir çalışma şekli (!) Bize, bu görüntüler için, yetkililerce, oluşturulan FİLYASYON EKİBİ dediler... Biz bir şey anlamadık. Tablodan, yazılandan, çizilenden, emir ise emirden, emri verenden, tabloyu yapandan, uygulamaya koyandan..

Şimdi buradan herkese soruyorum. Bu belgelerden bir şey anlayabildiniz mi? Eminim hiç bir şey anlamadınız. Evet ben de sizler gibi bir şey anlayamadım.  Sıkı durun, söyleyeyim, bu Mersin il sağlık Müdürlüğü’nün bir ilçesinin fİlyasyon ekibi çalışma listesi.. Bu çalışma listesinde kimler hangi gün, kaç saat çalışıyor, hangi saatler arasında çalışıyor, ay sonu kaç saat fazla mesaisi var, bunların hiç biri yok. Asıl önemli olanda, bu listeyi yapan (hazırlayan) ve onaylayanda yok. Tabiri caizse, kara düzen de çalışılıyor. Geçtiğimiz aylarda 60-70 saat fazla çalıştıklarını, ama bunun çetelesini hiçbir yetkilinin tutmadığını, bu yüzden de fazla mesai parası alamadıklarını belirtiyor, filyasyon ekibi. Bu ayki liste de, aynı muska yazısı gibi, hiç BİR ŞEY anlaşılmıyor.

Yetkililere buradan sesleniyorum.Filyasyon ekibinde çalışanlar insan değil mi? Bir evleri, aileleri ve çocukları yok mu? Bir yanda, 6 saat çalışan, torpilli makam ve mevkilerdeki görev uydurulan kişiler, diğer yanda, haftanın yedi günü 8 saat, hatta, bazı günler 12 saat çalışan sağlık camiası mensupları. Hastanelerde, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde, çok sayıda masa başı çalışan, hiç bir işi kalmayan kişiler var. Gönderin bunları filyasyona... Filyasyon ekibi fazla çalışıyorsa, çalışanlara fazla mesai parasını verin.Kendi cebinizden mi ödüyorsunuz? Maliye bakanımızın biz ödeyeceğiz dediği aylarda bile, işgüzarlık yapıp fazla mesailer ödenmedi. Neden? Bu insanların hakkını yarın mahşerde nasıl ödeyeceksiniz? Bazılarınız makamınıza gelince, ayet okuyup o işe mana vermeyi biliyorsunuz. Bu hakkın karşılığını, yarın mahşerde, Allah (cc)’nin nasıl alacağını da, söylediği ayeti de, umarım biliyorsunuzdur.

Filyasyon listesi nasıl yapılır,  yönetmelik ne der? Öncelikle her ekibin, ayrı ayrı isim listeleri olmalı. Daha sonra hangi ekip hangi günler çalışıyor o belirlenmeli. Daha sonra çalıştığı gün hangi saatler arasında çalışacağı belirtilmeli. En sonunda da bu çalışan personellerin aylık çalışması gereken mesaisi yazılmalı. Dahası da, çalışan personel kaç saat çalışmış toplanıp aylık mesaisinden çıkarılarak fazla mesaisi ortaya çıkmalı.  Yönetmelik, fazla mesailer için önce izin kullandırılmalı, yapılamıyorsa ücreti ödenmeli diyor. İzin kullandırabilecek olsanız zaten fazla mesai yaptırmazsınız. O yüzden kişi fazla mesai yapmışsa, izin kullandırma imkânınız yok demektir, emeğinin karşılığı olan parasını ödeyeceksiniz. Analarının ak sütü gibi helal olan, o tulum içinde alınları değil bedenleri terleyen, su içinde kalan, personelin parasını öde-me-meye çalışan amirin, öbür dünya da vay haline. Öyle, göstermelik ayet okuyarak, bu yalan dünyada, insanları kandıra bilirsiniz...  Ama Allah’ı (cc) kandıramazsınız. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. O yüzden. HAK- HUKUK- ADALET. Her işte, her uygulamada, her görevde...

ALLAH, DEVLETE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

DİKKAT!  BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR.

LİNKİhttps://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net

AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİhttps://twitter.com/batuhansezer006