BU İŞ MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BU İŞ MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞMADI
Dün akşam saatlerinde HABER SİTEMİZDE “MERSİN MEZİTLİ’DE ŞAŞIRTAN ALIMLAR” başlıklı toplamda 20 ihale ve alımı içeren 76.394.773,30 liralık işleri sizlere aktardık. Bu arada Akşam saatlerinde arayan arayana oldu. Ve yeni bir başa bilgiye ulaştık. Bu nedenle sizlere açıklayıcı bir şekilde konuyu izah etmek istediğimden, ANALİZ şeklinde sunacağım.

Mersin’in, nüfusu, 2020 sayımlarında 211.538 olan MEZİTLİ İLÇESİNDE, sahil bandında çok harika bir alan var idi. Eskiden orada bir sosyal tesis vardı ve değişik icarcılara verilmişti. En son AKÇABAT köftecisi idi, benimde uğrak yerimdi. İşleten de NAİF ve temiz bir insandı.

Bir baktım ki bir gün burası yıkıldı. Yahu ne oluyor bitiyor diye sorduğumda, buranın yeşil alan park bahçe olduğunu orada olan AKÇABAT köfte olarak işletilen yerin inşatının kanuna- nizama- usule uygun olmadığı, o nedenle yıkıldığını, aslına, yeşil alana döndürüleceğini söylediler.

Ben işin aslını yâda perde gerisini bilmediğim için,Mezitli ilçe sakini olarak “HELAL OLSUN BİZİM BAŞKANA” şeklinde düşündüm. Çünkü HAKTAN ve ADALETTEN yanayım. Yanlış işi kim yapsa karşısına dikilirim.

Bir müddet sonra burası için çok sayıda dedikodu türedi. O alanı İMARA AÇMAK istemişler, TİCARET alanı yapmak istemişler felan fistan.

Mezitli de emlak zengini olarak bilinen Ahmet Şifan’ın bildiğim kadarıyla burada hissesi vardı. Arsada. Yarısı onun, yarısı Belediyenindi. Aynı şekilde şimdi Salıpazarı olarak yapılan yerinde hissesinin yarısı Şifan’ınmış. Anlaşılmış, Salı pazarındaki hisse Şifan’a devredilmiş, bu alandaki yerde Belediyeye verilmiş. Böylece buradaki tasarruf tek başına belediyeye geçmiş. Anlatılan hikâye bu... Biz hikâyenin şu anda bu tarafında değiliz. Biz şu anda o boş alana, yeşil alan ve park olacak denilen yere ne olduğu ile ilgiliyiz.

İşte dünkü haberimizden sonra, ortaya çıkan gerçek şu.

Belediye burasını imara açmak için çok uğraşmış, İMARA AÇAMAMIŞ. Daha sonra burası, MEZİTLİ Belediyesince, bu YEŞİL ALAN’A, belediyeye ait olmak üzere sosyal tesis yapıyoruz diye PREFABRİK denen çelik konstrüksiyondan bir PROJE hazırlatıp ihaleye çıkmışlar. İşte o ihalenin detayları: İhale numarası: 2020/223133, İşin adı: MEZİTLİ BELEDİYESİ SOSYAL TESİS YAPIM İŞİ İhale ve alım usulü: AÇIK, Sözleşme Bedeli: 6.432.000,00TRY, Tarihi: 16.6.2020, İşi alan Firma: BENSER İNŞ. (MERSİN FİRMASI) 

SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

FİRMANIN MTSO KAYDI BİLGİLERİ, ORTAKLARI İSE AŞAĞIDA

Yapılan işin ihaleden sonra inşaat halinde iken görüntüleri aşağıda.

Bu iş yapılırken, yöre sakinlerinden CİMER’E ve çok yere şikâyetler yapılmış. “Görüntümüzü bozuyor, hava alamayacağız, çevre kirleniyor, burası yeşil alan, burada daha önce bir yer vardı, bu gerekçe ile yıkıldı şimdi niye yapılıyor” gibi.  HER HANGİ BİR SONUÇ çıkmış, çünkü adı SOSYAL TESİS, yapım sök tak cinsinden... Peki, sonra ne olmuş?

Şimdi oradan geçerken çok değişik firmaların isimleri ile karşılaşıyoruz. CAFE, Kafeterya, yiyecek içecek cinsinden TİCARETHANE haline getirilmiş. Belediyenin sosyal tesis diye yaptığı, ihale ettiği yerde şimdi iş yerleri mevcut. Lüks ve birbirinden AFİLLİ. Birden bire bir sihirli el değmiş sanki FORUM alış veriş merkezi yâda küçük MARİNA oluvermiş. 

Burası SOSYAL TESİS olarak yapıldı. O zaman belediye kendisi sosyal tesis olarak kullanmak durumunda değil mi?

Hadi kullanmadı... Burayı Bu şekilde işletecek para kazanacak ise, (Mersin Büyükşehir’in dolgu alanı üzerinde yaptığı kafeler gibi) kendisi işletip, işsiz evlatlarımıza da bir istihdam yaratsaydı. Neden öyle değil de KİRAYA verilmiş?

Kiracılara hangi esas ve ölçü ile seçilmişler, hangi yasa maddesine göre kiraya verilmişler?

Kiracılar kim, sahipleri kim, ortakları kim, Firmalar mersin firması mı?

Kamuoyuna açıklanması gerekir diye düşünüyorum.

Diğer taraftan, Buranın yapımını yapan, ihalesini alan firma olan BENSER inşaat; 

Bu firma YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN, 2022/361329 İKN ile Piri Reis Parkı Büfe-WC-Oturma Alanları Yapım İşini almış.Sözleşme Bedeli:  699.921,00TRY, Tarihi: 25.5.2022

MEZİTLİ BELDİYESİNDEN İSE HABERE KONU OLAN SOSYAL TESİS  ADI ALTINDA YPILAN BU İŞTEN ÖNCE VE SONRA OLMAK ÜZERE AYRICA,

2019/380326İKN ile 2019 YILI MEZİTLİ BELEDİYESİ SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN BELEDİYEMİZ MUHTELİF MAHALLE VE SOKAKLARDA İMARLI YOLLARDA 8 CM KALINLIĞINDA PREFABRİK BETON KİLİT PARKE İLE DÖŞEME YAPILMASI İŞİ Nİ almış. Sözleşme Bedeli: 271.200,00 TRY, Tarihi: 12.9.2019

2022/373277İKN ile Menderes Mahallesi Barbaros Hayrettin Paşa Caddesi No:15 adresine 3 adet toprak tenis kortu? Akdeniz Mahallesi 39780 Sokak No:19 adresine 2 adet halı saha ve bu iki alanın peyzaj donatı düzenlemelerinin yapılması işini almış.  Sözleşme Bedeli: 3.392.000,00 TRY, Tarihi: 23.5.2022, 

Bu firmanın MTSO kaydında ORTAKLARI KISMINDA bir ayrıntı göze çarpıyor. İlk ortak ismi A....... K......diye geçiyor, ikinci ortak isim ise açık açık yazıyor. Bunun sebebi ne? Bunun da açıklanması ilgili biri yapar mı? Niye birinci ortak ismi A...K...diye yazılıda diğeri açılımı yapılarak yazılı?

Bu Firma Yenişehir, Mezitli ilçesinden toplamda, 10.795.121 Liralık iş almış. Yani yeni para ile 10 milyon 7 yüz 95 bin yüz 21 lira. Eski para, 10,5 trilyon.

İLAVETEN BAŞKANIMIZA VE BU İŞE ÖN AYAK OLAN, SORUMLU OLAN HERKESE SORMAK İSTİYORUM:

İlgili Belediye, burayı kamulaştırırken yukarıda yazdığım gibi, bunu bir gaye ile yaptı. Yani kamulaştırma amacı yeşil alan, belediye hizmet alanı olarak, park- yeşil alan- sosyal tesis v.s kamu yararı için kamulaştırdı.

Daha önce oradaki yeri (Akçabat köfte) amacı dışında diye yıkanlar, sosyal tesis olarak mecliste alt katları 180 metre kapalı alanlar olarak, üst katlarını da belediye meslek atölyesi olacak diye karar çıkarttılar.

Başkan bu yerle ilgili olarak, belediye kanunda, belediye hizmet tanımı içinde olmayan, belediye sosyal tesisi ve lokal inşaatı adı altında meclis kararı aksine, 310 metrekare 6 adet Mersindeki mevcut AVM lere rakip olacak yeni bir avm yapıyorum diye, MEZİTLİDE bizlerin paraları ile yaptırdığı ve BASINA bedava tahsis ettiği yerde canlı tv yayınında bu yeri ihaleye çıktığını açıkladı. Dedi ki, ben bunu yapmaz isem burası RANTA kurban gidecek...

Şimdi soruyorum,bu alanı kamu yararı amacıyla kamulaştırıp daha sonra ticari olarak kullanılması suç değil mi?

Orada meclis kararı ile çıkan sosyal tesis nerededir?

Atölyeler nerededir? 

Yok, edilen park nerededir?

Buralara ruhsat veriliyor, buranın otoparkı nerede, nasıl ruhsat veriyorsunuz?

Ve RANTA kurban etmeyeceğim demiştiniz, şimdi bu yapılan ne oluyor, RANT MI, CANT MI, KAT MI, YAT MI???

haberanaliz.net / ÖZEL


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!