BU ÖLÜMÜN SORUMLULARI HALEN GÖREVDE Mİ TUTULACAK?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BU ÖLÜMÜN SORUMLULARI HALEN GÖREVDE Mİ TUTULACAK?
Mersin Sağlık camiası oldukça tedirgin bir bekleyişte. Vahşice katledilen doktorun olayında perde gerisinde önceden çok hadise yaşanmış. Fakat ardını arkasını inceleyen araştıranlar susturulmaya çalışılıyormuş. Sağlık çalışanları: “Tam bir FETÖ taktiği” diyerek kurumda çalışanlara baskı uygulandığı belirtiliyor.

ANKARA- Mersinde 2 gün önce görevi başında vahşice ve hunharca katledilen, bu gün cenazesi toprağa verilen, Mersin de yaşayan herkesin çok sevdiği Dr. Ahmet Dikmen’in acısı sürüyor.

Vatsap hattımıza ihbar yağıyor. Olayda tedbir almayan ilçe müdürü ile il sağlık müdürlüğünde bir ekip olduğunu, bu ekibin aylardır ve yıllardır bu ilçede olan biten her şeyi görmezden gelip kapattıkları, ilçe müdürünü koruyup kolladıklarını, hatta şimdi aleyhte ifade veren herkese mobbing uygulandığını aktarıyorlar.

TOROSLAR İLÇEDE AÇIĞA ALINMIŞ

Öldüren şahıs daha öncede Toroslar ilçesinde 2020 Ağustos ayında geldiği 2-3 ay geçici görev yaptığı, bu esnada ilçe müdürünün makamına saldırdığı gerekçesi ile polis çağrıldığı, polisin alıp gitmesinden sonra Kaymakamca idari soruşturma açıldığı, açılan soruşturmanın kurum dışından birine verildiği ve soruşturma sonucu kademe ilerlemesi cezası verilerek görev yeri değişimi istendiği, bu istemden sonra kişinin Mezitli ilçesine verildiği öğrenildi...

Diğer taraftan, öldüren doktorun şu anki Mezitli ilçe sağlık müdürü Ayşe Yavşoğlu ile Toroslar ilçesinde beraber çalıştıkları, birbirlerini tanıdıkları da ortaya çıktı.

MEZİTLİ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNDE OLAYLAR HİÇ BİTMİYOR

Mezitli ilçe müdürlüğüne sözleşme imzalanarak getirilen Dr. Ayşe Yavaşoğlu’ndan sonra ilçe müdürlüğünde idari sorunlar yaşandığının altını çizen sağlık çalışanları, çok sayıda personel yanlış ve kasıtlı uygulamalar sonucu ya istifa etti, ya emekli oldu, yâda tayin istedi demekteler.

İlçede bundan bir süre önce görev yapan doktorlardan Y.Y, İ.K, H.İ.T ve S. İsimli şahıslara da ilçe müdürünün çok sıkıntı yaşattığı, usulsüz soruşturmalar açtığını, bu nedenle bu doktorların istifa edip gittikleri,

İlçede ayniyat saymanlığı yapan B.T ye ise baskı yapıldığı, kişinin şikâyet dilekçesi verdiği ama sonuç alamayınca emeklisini istediği,

Araştırmacı H.H.Ç ye de baskı yapıldığı, adamın dayanamayıp sağlık problemlerim var diyerek tayin isteyip gittiği,

Dr.F.S ye ise yine baskılar yapıldığı onunda tayin isteyip gittiği, bu işlerle ilgili valilik ve kaymakamlıkta idari soruşturma dosyalarını olduğu,

Engelli olan şahıs Ş.T ye de haksızlıklar yapıldığı, şahsın CİMER şifresi istendiği şahıs vermeyince, hakkında usulsüz haksız 4 ayrı soruşturma açtığı ve bu işlerle ilgili birde yazışma ortaya çıktı. ALTTA.

Engelli bayan M.K ya da baskı uygulandığı ve bu kişinin Toroslar ilçesinden geçici görev ile geldiğini ve görev süresi bitmeden şahsın onayını bozup gönderdiğini, dillendirmekteler.

ÖLDÜREN ŞAHIS DAHA ÖNCE ANTALYA ALANYADA GÖREV YAPMIŞ

Dr. Ahmet Dikmen’i hunharca ve vahşice görevi başında öldürüp şehit eden doktorun 14 yıl Antalya ve Alanya’da doktorluk yaptığı orada da büyük sıkıntılar yaşattığı bildirildi.

İFADELER BASKISIZ ALINMALI, İFADE VERENE SURET VERİLMELİ

Olay anında ifade veren 2 kişi ilçe sağlık müdürünün bu işte kusuru ve kabahati olduğunu aktaran ifade vermesinden sonra dün ifade alınan personele siz olay anını anlatın, olay öncesi şu oldu bu olduyu bırakın telkinlerinin yapıldığı bildiriliyor.

İLÇE MÜDÜRÜ ŞÜBE MÜDÜRÜNE DE BASKI KURUYORMUŞ

Diğer taraftan ilçe müdürlüğünde görevli şube müdürü olan G.A isimli bayana sürekli idarece baskı yapıldığı, görevinin yaptırılmadığı belirtilirken, bayanın dün Kaymakamlığa olayları anlatan dilekçe verdiği ve dilekçenin kayda alınmayıp önce Kaymakamın görmesi gerektiği belirtildiği, bunun üzerine şahsın bu gün valiliğe aynı dilekçeyi verdiği belirtiliyor.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ SORUŞTURMANIN SELAMETİ AÇISINDA BU OLAYDA ADI GEÇEN SORUMLULARI NEDEN AÇIĞA ALMIYOR?

Sağlık çalışanları: “ortada bir ölüm var. Hem de göz göre göre gelen bir ölüm. Görev ihmali ve kastı var. Görevi kötüye kullanma var. Kendisine telefon açılıp durum, aktarıldığı vakit “kahkaha atarak bırak birbirlerini yesinler” diyen bir idareci var. Bu idareciyi il sağlık müdürlüğünde tutan ve kollayan kim? İl müdürü bu olayda soruşturmayı kurum dışından bir isme neden vermiyor ve Mersin valisi ilgilileri açığa almak için neyi bekliyor? Yani yine ölen, öldüğü ile mi kalacak? Kusuru, kabahati olan makamda oturmaya devam mı edecek? İhmali ve kastı olanların makamda oturdukları müddetçe personele baskı kuracakları ve olayın örtbas edileceği, olaydaki diğer suçlularda ortaya çıkmayacak” demekteler.

ÖLENİN HAKKI ARANACAĞINA, ÖLENLE İLGİLİ BİLMEDEN O ACIYLA KONUŞANLARA SORUŞTURMA AÇILIYOR

Olay anında ağlayarak o acıyı yaşayan,  kameraya çekeni pols sanan, o acıyla konuşan orada çalışan görevliye, sen basına nasıl demeç verirsin diye idari soruşturma açıyorlar, ama ölen merhumun tuttuğu tutanağı 15 gün bekletip açmıyorlar. İl müdürlüğünde bu olayın müsebbiplerini kim neden, niçin , hangi özel gerekçe ile ilçe müdürünü koruyor? 

BU ARADA AVUKAT ERŞAN SARI BİR PAYLAŞIM DAHA YAPTI

MERSİN TABİP ODASIDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI AMA...

Konu ile ilgili Mersin Tabip odası ilk gün aşağıdaki açıklamayı yapmıştı:

" Bugün karşınıza sadece çalışma koşullarımız ve halkın sağlık hakkı ile ilgili açıklama ile çıkmak istiyorduk ama ne yazık ki sabah saatlerinde Dr. Ahmet Dikmen’in işyerinde öldürülmesi ile şaşkınlık ve büyük üzüntü yaşadık. Ölenin hekim olması bizim için yeterli bir üzüntü kaynağı idi ama daha sonra öldüren kişinin de hekim olduğunu öğrenince üzüntümüz bir kat daha arttı. Zanlı Dr. H.Ç çalıştığı yerlerde yaşadığı sorunlar nedeniyle soruşturma geçirmekte olan ve daha önce Dr.Ahmet Dikmen ile tartışma yaşadığı iddia edilen bir hekim.  Ağır çalışma koşulları ve idarenin çalışanların sorunlarına olan duyarsızlığı belki de bu cinayete neden olan en önemli faktörlerden biridir.  Sağlık hizmetlerinin verildiği ortamların güvenli olmaması, çalışma barışımızın artan ölçüde bozulması, sağlık bakanlığının sağlıkta şiddetle mücadeleyi tamamen göstermelik yapması ve hiçbir önlem alınmaması da bu cinayetin oluşmasında önemli bir faktör olmuştur. Ölen hekim arkadaşımız Ahmet Dikmen’in ailesine başsağlığı ve sabır diliyor, Mersin Tabip Odası olarak bu olayın takibinde olacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz."

ŞEHİT DOKTORUN CENAZESİ BUGÜN KALDIRILDI

Aşağıda cenaze anından görüntüler bulunuyor. Fakirlikle büyüyen ve doktor olan ve hiç evlenmeyip ailesine maddi katkıda bulunan, çevresinde çok sevilen fedakâr ve vatansever Doktor Ahmet Dikmen’in cenazesini on binler kaldırdı.

BİZDE BU HABERDEN ÖNCE YAYINLANAN KONU İLE İLGİLİ DİĞER YAYINLAR AŞAĞIDA

https://www.haberanaliz.net/haber/bu-cinayet-goz-gore-gore-geldi-nicin-tedbir-alinmadi-14724

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinli-avukat-yetkililere-seslendi-14739

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktorun-ardindan-paylasimlar-ibret-verici-14748

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktor-olayinda-flas-gelisme-tutanaklar-dikkate-alinmamis-14749


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!