BU YANLIŞ İŞE DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BU YANLIŞ İŞE DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?
MERSİN DEMOKRAT PARTİDE USULSÜZ SEÇİM YAPILDI. KANUN VE YASA TANIMAYAN, TÜZÜK TANIMAYAN TAVIRLA MASA BAŞINDA YAPILAN DELEGE DÜZENİ İLE GERÇEKLEŞEN İLÇE SEÇİMİ PARTİLİLER ARASINDA ENDİŞE YARATTI.

ANKARA- Mersin Demokrat Parti İl Başkanlığında enteresan gelişmeler yaşanıyor. Yangından mal kaçırır gibi yapılan ilçe seçimlerinin delege listeleri askıya alınmıyor, alınmış gibi gösteriliyor. Delege listeleri sır gibi saklanıyor, seçimin yapılacağı gün il binasının kapıları açılıyor, hangi ilçenin seçimini yapacaklarsa, o ilçe seçimi gerçekleştirip geri kapanıyor.

Dün yine böyle bir olay yaşanıyor ve partililer elde ettikleri bilgi ve belgeleri bize aktarıyor. Aşağıda yayınlayacağım belge, merkezde bulunan en büyük ilçelerden biri olan YENİŞEHİR ilçesinin dün yapılan kongresenin listesi. Kongereyi yapıyorlar. Ancak il delegelerini listeye yazarken, yasa ve kanun tanımadan, usul ve hukuk çiğneyerek, tüzük maddelerine aykırı şekilde uyguluyor ve 19 olan sayıyı 43’e çıkartıyorlar. Yasal sayı 19. Ama bakıyorlar ki, diğer ilçelerde hakimiyet elde değil. Bari bu merkezdeki ilçelerin il delege sayısını çaktırmadan arttıralım, böylelikle hakimiyeti sağlayalım  hareketinin içine giriyorlar. Olacak iş değil.  Demokrat parti genel merkezinin kendisinin çıkardığı delege listelerinin sayılarını gösterir tabloyu şimdi sizlere sunuyorum. Bu tablo resmi ve tüm seçim yapmış (özellikle geçmişte seçim yapmış TARSUS- ANAMUR- SİLİFKE) ilçesi başkanları çok çok iyi bilirler. Mersin Geneli YASAL OLAN il delge sayıları aşağıdaki tabloda mevcut. Toplam il seçimine katılım yapacak olan delege sayısı 300 ve ilçelere göre dağılımıda aşağıda belli. Bu tabloyu yapan ve gönderende genel merkez. Alınan oylara göre hesaplamışlar. 

Peki, dün yapılan şu an resmiyet kazanmayan ve herhangi bir itiraz yapılmayan (çünkü kimsenin haberi olmuyor) Yenişehir ilçesinin seçime giren listesinde durum ne? İl delegesi sayısı yasal olan 19 dan 43’e hukuksuz ve usulsüz şekilde keyfi olarak çıkarılmış. İşte o liste.

Hukuksuzluk ve tüzüğe aykırılık buradada bitmiyor. Listeyi iyice okuduğunuzda, aynı soyadı taşıyanların, birbirleri ile akrabalık bağları olduğunu da görüyorsunuz. Ayrıca Mevcut il başkanı eşi, kızı, delege yapılmış. Yine ona destek olduğu belirtilen iş adamının kız kardeşi, yanında çalışan işçileri delege yapılmışlar.

Bununlada bitmiyor. Demokrat partinin Tüzüğünde, 18. Maddesinde diyor ki; Delege nasıl seçilir kısmında : Delege seçimlerine , Partiye kayıtlı üyeler arasından seçim yapılır. ilçe mahalle ve köyleriyle ilçeye bağlı beldelerin mahallelerinde genel mekez teşkilat başkanlığınca cumhuriyet başsavcılığına bildirilmiş listelerdeki üyeler katılabilir”

Öncelikle ilçe delegeleri nasıl seçildi, partiye kayıtları var mı, o kayıtlar Yargıtay cumhuriyet başsavcılığınca onay gördü mü?

Ardından, bu yapılan ilçe seçiminde oy kullanan ilçe delegeleri, partiye kayıtlı, yargıtay cumhuriyet başsavcılığına verilen listelerde mevcut mu?

Yenişehir ilçesinde 19 kişi oy kullanmış. Bu 19 kişi partiye kayıtlı üye mi, ne zaman kayıt olmuşlar, tüzüge göre yargıtay cumhuriyet başsavcılığında üye listesinde adları geçiyormu?

Ayrıca Yenişehir ilçesinin yasal olan 19 il delege sayısı nasıl oluyorda 43 sayıya çıkarılıyor ve bu şekli ile seçim yapılıyor? Buna kim cevaz veriyor?

Buraya kadar partililer adına sorduk.

Şimdi, partililer: “ Teşkilat başkanı Ahmet Uyanık, bunlara siz yapın bir şey olmaz diyor, onlarda bu işleri kağıt üstünde bir güzel yapıyorlar. Düşünün bir kere bu seçimde 43 il delegesi seçiyorlar, ilçe yönetimini belirliyorlar, Ama işin garibine bakarmısınız, seçime ancak 19 kişi iştirak edip oy kullanıyor. Bu durumdan ne çıkartıyorsunuz? Hepsi masa başında yazılmış delege düzeni. Biz yaptık oldu misali. Böylelikle parti belirli aileler ve isimler arasında kalıyor ve büyüyemiyor” dediler.

Diğer taraftan Merkezdeki TOROSLAR ilçesinin seçimininde bu ayın 16 sında gerçekleşeceğini belirten partililer, dikkat edinde oranında il seçiminde oy kullanacak il delegelerini abartılı yazmasınlar uyarısında bulundular.

PARTİLİLER YETKİLİLERE SESLENDİLER

Bu arada DP’liler, bu hukuksuzluğa ve yanlış işe dur diyecek bir yetkili makam yok mu? Diyede soruyorlar.


MERSİN DEMOKRAT PARTİDE İSTİFA FURYASI BİTMİYORÖnceki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİDE İSTİFA FURYASI B...

SİLİFKE DEMOKRAT PARTİ HALEN KAPISINI AÇMADISonraki Haber

SİLİFKE DEMOKRAT PARTİ HALEN KAPISINI AÇ...

Başka haber bulunmuyor!