MERSİN’DE ÖLDÜRÜLEN DOKTOR OLAYINDA İKİNCİ CELSE YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN’DE ÖLDÜRÜLEN DOKTOR OLAYINDA İKİNCİ CELSE YAPILDI
Mersin’de meslektaşı AKIL HASTASI olduğu iddia edilen Dr. Hasan Çayır tarafından görevi esnasında vurularak öldürülen Merhum ŞEHİT Doktor Ahmet Dikmen cinayetinde ikinci celse yapıldı. Tutuklu sanık Dr. Hasan Çayır bulunduğu cezaevinde KORONA olması sebebiyle SEĞBİS ile katılacağı bu duruşmaya katılamadı. Bu arada görevi başında öldürülerek ŞEHİT edilen doktor Ahmet Dikmen’in şahadetini Sağlık Bakanlığı, ŞEHİT olarak saymadı.

Mersin 3. Ağır ceza mahkemesinde 2022/150 esas sayı ile görülen davanın 2.nci celsesi (duruşması) yapıldı. Tutuklu sanık Hasan Çayır’ın tutuklu bulunduğu Seydişehir T Tipi Kapalı Cezaevi ile SEGBİS bağlantısı kurulmuş ise de, sanığın kovid nedeniyle hazır edilemeyeceği 206287 sicil no.lu personel N.T.'den duruşma sırasında mahkeme başkanlığınca öğrenildi. Bu nedenle sanık duruşmaya alınamadı. Sanık H. Ç. müdafi Av.Ahmet Kızıl yerine Av. Asena Nur Azgın’ın, Merhum Doktor Ahmet Dikmen’in kardeşleri olan Adnan Dikmen, Durmuş Dikmen, Adnan Dikmen vekili Av.Hasan Canacankatan, Merhumun aile vekili Av.Erşan Sarı’nın geldikleri tespit edildi.

Açık duruşmaya başlayan mahkeme heyeti, Adli tatil nedeniyle heyet değişikliği olduğu için, eski tutanakları heyet tarafından huzurda tekraren okundu.

Bu arada 04.08.2022-06/07/2022 tarihli tutukluluk inceleme kararı okundu, dosyasına konuldu. Seydişehir T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünün 19.07.2022 tarih, 2022/16604 sayılı yazısı ve ekinde bulunan tebellüğ belgesi okundu, dosyasına konuldu. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin 07.07.2022 tarihli yazısı ve ekinde bulunan cd okundu, dosyasına konuldu.  Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliğinin 25.07.2022 tarihli yazısı okundu, dosyasına konuldu. Adli Tıp Kurumu Başkanlığının 30.06.2022 tarihli yazısı okundu, dosyasına konuldu. Adli Tıp Kurumu Başkanlığının 04.07.2022 tarihli yazısı ve ekinde bulunan Dördüncü İhtisas Kurulu Tarafından 20.02.2006 tarihinde düzenlenen raporu okundu, dosyasına konuldu. Sarız Asliye Ceza Mahkemesine yazılan müzekkereye cevap gelmediği anlaşıldı. Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne yazılan müzekkereye cevap geldiği göründü, okundu. Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesine yazılan müzekkereye cevap geldiği, 2022/644 esas sayılı dosyanın gönderilmiş olduğu görüldü, dosyanın incelenmesinde, müştekinin Hasan Dinçer, sanığın Hasan Çayır, suçun hakaret, suç tarihinin 11.09.2020 tarihi olduğu, yargılamanın devam ettiği ve duruşmasının 24.10.2022 tarihine bırakılmış olduğu görüldü, okundu, dosyasına konuldu. Ceza evinden gönderilen tebellüğ evrakı okundu. Sanık Hasan Çayır müdafi Av. Ahmet Kızıl yerine Av. Asena Nur Azgın'ın yetkilendirilmesine ilişkin belge ibraz edildiği görüldü, okundu Ve dosyasına kondu.

Mahkeme heyeti, Sanık Hasan Çayır müdafi Av. Asena Nur Azgın'a sordu: Müvekkilin cezai ehliyetinin olmadığına dair rapor dosyaya gelmiştir. Yeniden rapor alınana kadar geçecek sürede ceza evinde kalması kendisi açısından olumsuz olacaktır. Bu nedenle tahliyesini ve tedavi altına alınmasını talep ediyoruz, dedi.

Duruşmaya katılan Merhum Dr. Ahmet Dikmen’in kardeşi Adnan Dikmen'e soruldu: Sanığın kullandığı cep telefonunun incelenerek silinen bütün kayıtlarının getirtilmesini, bu şekilde rapor düzenlenmesini talep ediyorum, dedi.

Merhum doktorun ailece vekili olan Av.Erşan Sarı'ya soruldu: Sanığın cezai ehliyeti olmadığı hususuna inanmıyoruz. Tahliyesine karar verilmesini de istemiyoruz. Sanık daha önce de suç işlemiş, raporundan dolayı bir şekilde bu işten kurtulmuş, daha sonra yeniden göreve dönmüştür. Sanığın korunduğunu düşünüyoruz, dedi. (AV.ERŞAN SARI - AŞAĞIDAKİ RESİM)

Duruşmaya katılan merhumun diğer kardeşi Durmuş Dikmen'e soruldu: Önceki beyanlarımı tekrar ediyorum, dedi.

Adnan Dikmen vekili Av.Hasan Canacankatan'dan soruldu: Önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz. 2006 yılında şizofren olduğu için cezai ehliyeti olmadığına dair rapor verilen sanık doktorluk yapmaya devam etmiştir. Olayda il sağlık müdürlüğünün de ihmali vardır. Sanığın telefonunun incelenmesini, silinmiş kayıtlarının da göz önüne alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca olay tarihinden önceki bir ay boyunca kimlerle irtibat halinde olduğunun ve görüştüğünün de tespiti istiyoruz. Sanıktan şikâyetçiyiz. Tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz, dedi.

İddia makamından soruldu: Eksik hususların giderilmesine, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetine, mevcut delil durumuna göre tutukluluk halinin devamına, karar verilmesi talep olunur, dedi. Bu gelişmelerden sonra mahkeme heyeti duruşmayı sonlandırarak şu karara vardı: “1- İncelemesi biten Mersin 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2022/644 esas sayılı dosyasının merciine iadesine, 2- Sanığın mevcutlu olarak İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek TCK.nun 32. Maddesi kapsamında cezai ehliyeti olup olmadığı hususunda rapor alınmak üzere Mersin C.Başsavcılığına yazı yazılmasına, 3- Geçen celse (5) no.lu ara kararı gereğince Sarız asliye ceza mahkemesine yazılan yazının tekidine, 4- İl sağlık müdürlüğüne yazılan yazının tekidine, 5- Katılan Adnan Dikmen ve vekilinin, sanığın telefonunun ve telefonundaki silinmiş bütün kayıtların incelenmesi yönündeki taleplerinin celse arasında nazara alınmasına, 6- Sanık Hasan Çayır'ın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgu ve deliller bulunması, atılı suçun CMK.100/3 maddesindeki katalog suçlardan oluşu, atılı suçun yasada belirtilen ceza miktarı nazara alındığında tutuklama tedbirinin orantılı, adlı kontrol hükümlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı anlaşıldığından TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA, bu karara karşı 7 gün içerisinde Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz edilebileceğinin ihtarına (ihtar edildi). - Tutuklu sanık Hasan Çayır'ın duruşma günü hazır edilmesi için ilgili Cezaevi Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına, - Sanığın tutukluluk halinin sürdürüldüğünün yakınlarına veya bildirdiği birisine Cezaevi tarafından bildirilmesi için yazı yazılmasına, - Sanığın tutukluluk durumunun 07.09.2022 tarihinde inceleme yapılmasına, sanık hakkında tahliye kararı verilmemesi durumunda 05.10.2022 tarihinde dosya üzerinden ikinci inceleminin yapılmasına, Bu nedenle yargılamanın defter durumu, ara kararın ikmali ve araya adli tatil de girmesi dikkate alınarak 01.11.2022 günü saat 14.20'ye bırakılmasına oy birliğiyle karar verildi” denildi.

İşte Rahmetlinin çok yakın aile dostu.(Aşağıda.)

İşte Rahmetli şehit Doktor Ahmet Dikmen’in annesi (Aşağıda.)

İşte Rahmetlinin Ağabeyi ve erkek kardeşi... (Aşağıda.)

haberanaliz.net / ÖZEL


GÖKTAŞ GENÇ HUKUKÇULARLA BİR ARAYA GELDİÖnceki Haber

GÖKTAŞ GENÇ HUKUKÇULARLA BİR ARAYA GELDİ

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!