MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI SESLENDİ: İçişleri Bakanlığı Mezitli Eğitim Tesisleri İçin Ne Bekleniyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI SESLENDİ: İçişleri Bakanlığı Mezitli Eğitim Tesisleri İçin Ne Bekleniyor?
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’de bulunan “İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesisleri”nin çürümeye terk edilmesine karşı tepkisini bir kez daha dile getirdi. Tesislerin kurtarılması ve yeniden yaşama döndürülmesi konusunda çözüm yolları da öneren Başkan Tarhan, “Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin bu alandaki hisseleri kamulaştırılarak bedellerinin ödenmesi veya borçlarından mahsup edilmesi ile imar planında “Kamu Alanı” olarak görünen parselin tamamının mülkiyeti İçişleri Bakanlığına geçer. Böylece çürümeye terk edilen ve halkın parasıyla yapılan bu tesis halkın yararına kullanılabilir” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kentin en güzel noktalarından birinde yer alan ve adeta çürümeye terk edilen İçişleri Bakanlığı Eğitim Tesislerinin peşini bırakmıyor. Daha önce defalarca Ankara’ya giderek tesisin yeniden kente kazandırılması adına girişimlerde bulunan ve önerilerini sunan Başkan Tarhan, henüz hiçbir adımın atılmamasına isyan ediyor.

Hiçbir eksiği bulunmayan ve kentin en güzel noktalarından birinde her geçen gün daha fazla tahrip olan tesislerin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Başkan Tarhan, çözüm önerisini de beraberinde sunuyor.

Tesiste hisseleri bulunan Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Gerekirse bizzat ben gidip tesisisin en uygun şekilde kullanımı ya da kamulaştırılması konusunda aracılık edebilirim. Toplantı salonlarından idari bürolara kadar tam teşekküllü olarak hazır bulunan tesisi çürümekten kurtarabiliriz. Planda kamu alanı olarak işaretli olan tesisler konusundan yapılan görüşmeler uyarınca Ankara ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin hisseleri kamulaştırılır ya da borçlarına karşılık mahsuplaşılabilir. Her iki durumda da söz konusu parselin tamamı İçişleri Bakanlığına geçer ve halkın parasıyla yapılan bu tesisler halkın yararına kullanılabilir” dedi.

Bu kadar değerli ve önemli bir yerin görmezden gelinmesine anlam veremediklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Burası deniz kenarında çok güzel bir alan. Valilik, belediye ve özel idarenin bir ilişkisi söz konusu olup geçmişte böyle kurulmuş. Geçmişte İçişlerine bağlı olaraktan Valiler, Kaymakamlar veya Bakanlık personelleri burayı bir anlamda eğitim kampı olarak değerlendiriyordu. Fakat uzun yıllar önce kapatıldı. Mersin Milletvekilimiz Lütfi Elvan Bakanlık yaptığı dönemde bunu gündeme getirdik. O zamanki valilerle de çeşitli temaslarımız oldu. Sayın Elvan; Plan Bütçe Komisyonu Başkanı iken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayarak bu konuyu gündeme getirdi. Ama bugüne kadar bir gelişme olmadı. Elbette Mezitli Belediyesi olarak buranın alınmasına tek başımıza gücümüzün yetmesi mümkün değil. Ama ilçemizde olduğu için böyle çürümüş bir vaziyette kalmasına gönlümüz el vermiyor. Yakın zamanda kültür merkezi yaptık mesela bize orayı verselerdi bu kadar masraf yapmaya da gerek kalmayacaktı. Atıl durumda olan o güzelim yer de değerlendirilmiş olacaktı. Zamanında çeşitli alanlarda kullanılması için de tekliflerde bulunduk. Ama hiçbir aşama kaydedilemedi. Adeta böylesi bir değer göz göre göre heba ediliyor” diye konuştu


KARAMANCILAR KONAĞININ TADİLAT ONARIM MALİYETİ DE ORTAYA ÇIKTIÖnceki Haber

KARAMANCILAR KONAĞININ TADİLAT ONARIM MA...

MERSİN GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ BUNLARI BİLİYOR MU?Sonraki Haber

MERSİN GENÇLİK SPOR MÜDÜRÜ BUNLARI BİLİY...

Başka haber bulunmuyor!