Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

BU KEZ OKURUMUZUN SESLENİŞİ

BU KEZ OKURUMUZUN SESLENİŞİ

3.3.2023 günü vatsap hattımıza şöyle bir sesleniş geldi:

“Selam, nasılsınız? Ben ayın 22 den buyana üniversite hastanesindeyim. Kocam ağır hasta buradaki olumsuzluklar beni canımdan bezdirdi. Neden hiç kimse bu hastanedeki olumsuzlukları yazmıyor. Hiç anlamış değilim. Ne oldu artık basın böylesi şeyleri yazmaz mı oldu?”

Bizde şöyle yazdık okurumuza:

“Kimse dertlenmez belge bilgi göndermez ise kafamızdan uydurup yazamayız. Senin/ sizin hangi konularda şikayetiniz varsa yazıp atınız. Orada ne yaşıyorsunuz, Yazınız, Elbette yayınlarız”

Bunun üzerine okurumuzun adı, telefonu bizde saklı olarak, yazdıklarını şimdi aşağıda paylaşıyoruz:

“Benim eşim birçok rahatsızlıklar yaşadı. En son depremden sonra buraya acil getirdik. Nefroloji bölümde yatak yok dediler. 10 gündür bir üst katta yatıyordu. Sonra bizi 4. Kat nefrolojide yer açıldı dediler, 5 den 4 de indirdiler, fakat burada buzdolabı yok, iki hastanın altı temizlenirken arada bir perde bile yok. Temizlik yok hijyen yok. Peçete, tuvalet kâğıdı hiçbir şey yok. İstediğimiz de hastanede de yok üzgünüm diyorlar. Yemeklerse... önüne koysan yemez. Her gün suyla unu karıştırıp hasta yemeği olarak veriyorlar. Personeli ayrı, yemekçisi ayrı, hemşiresi ayrı, hepsi birbirinden afralı tafralı. Kimse burnundan kıl aldırmıyor. Yataklardaki dokunmatikler çalışmıyor. Yatak başındaki aydınlatmalar arızalı yaptırın lütfen dediğimizde hep bir bahaneleri var. Sizin anlayacağınız buradaki hastalar Allah'a emanet. Eşim altına yapıyor. Yatak pedi istiyorum pet yok. Sadece bez veriyorlar. Offfff nebileyim... Hastalara karşı hiç ilgi alaka yok. Hastaneyi bırakmışlar yabancı uyruklu asistanlara. Bundan önce benim eşim şehir hastanesinde kalp damarda yattı. Bir ay orası inanır mısın beş yıldızlı otel gibi konforluydu. Bir ay boyunca hiçbir şikâyet edeceğimiz olumsuzluk yaşamadık. Burası şehir hastanesinin .... olamaz. Oranın tek olumsuz tarafı bize uzak oluşu idi, hepsi bu. Nebilizatör yani, buhar makinesi bir tane. Hasta yakınları haldir haldır hastasına buhar verebilmek için cihaz arıyor. Odalarda buzdolabı Yok. Hasta sahipleri buzdolabı bağışlarsa olur diyorlar. Bağış olmazsa oda yok. Düşünebiliyor musunuz hava sıcak ve bir yudum soğuk su yok su veremiyorsun hastana ve kendin de içemiyorsun....”

Deprem nedeniyle çok acı günler yaşadık ve yaşıyoruz. O nedenle bu seslenişi ancak bugün sizlere aktarabiliyoruz. Kusura bakmayınız....

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com