Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Güzel şeylerde oluyor….

Güzel şeylerde oluyor….

Geçtiğimiz gün bir e posta aldım. Ancak rahatsızlığım nedeniyle üç beş gündür yazı yazmıyorum. Bugün o epostaları gündeme taşıyacağım. İlerleyen günlerde ise YOLSUZLUK- ARSIZLIK- İHALEDE DÖNENLERE  devam edeceğim.

Bakınız ilk gelen e postada ne diyor:  “TOROS DEVLET HASTANESİ KÜLTÜR SANAT SPOR KOMİTESİ

Pandemi sürecinin kahramanları Sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarına katkı da bulunmak, çalıştıkları kuruma olan aidiyet duygularını ve birliktelikleri güçlendirmek, mesai dışında hobilerini gerçekleştirmelerini, yeteneklerini keşfetmelerini ve sergilemelerini sağlamak amacıyla Toros Devlet Hastanemiz bünyesinde 08.06.2021 tarihinde Başhekim Yardımcısı Dr. Ruhsar Uçar Başkanlığında Kültür- Sanat ve  Spor komitesi kurulmuştur. Komite 6 alt kulüpten oluşmaktadır;

1-Spor Kulübü: Futbol, Voleybol, Basketbol takımları

Başkan; Muhsin Güler

2-Tiyatro Kulübü:

Başkan;Hüseyin Uzun

3-Halk Oyunları Kulübü:

Başkan; Sabahattin Keleş

4- Müzik Kulübü: THM ve TSM Koroları

Başkan: Aziz Ulaş

5- Şiir Kulübü:

Başkan: Ahmet Kızılgül

6-Gezi Kulübü:

Başkan :Volkan Atlı

KULÜP ÇALIŞMALARI

Tiyatro: Salı günleri saat; 16.15-18.00

Halk Oyunları: Çarşamba günleri; 16.15-18:00

Müzik Korosu : perşembe günleri saat; 15:00-18:00

Şiir kulübü; Cuma günleri saat;16:15-18:00

Çalışmalarını Hastanemiz Toplantı Salonunda Yapabilecektir

Kulüplerde görev almak isteyen personelimiz 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar kulüp başkanları ile irtibata geçmelidir”

Ruhsar hanımefendiyi kutlarım. Kendisi Bu dönemde yeni Başhekim yardımcısı yapılmış idi. Öğrendiğim kadarıyla DEPO da ona bağlanmış. Aman dikkat Ruhsar hanım. DEPO da her iş, her olay yaşanır.

Diğer taraftan Şehir hastanesine yeni bir müdür atanmış. Adana’dan gelmiş. Hatırlarsanız burada bir kaset ve görüntüler yutuba yansımış, burada bulunan bir müdür ve yardımcısı bayan görevden alınmışlardı. Şimdi idarede yeni oluşum yapılıyor.

Ayrıca bu hastanemizde deponun soyulduğu, tırlarca malzemenin çalındığı iddiaları gündemi sardı. Doğrudur, yalandır bilemem. Ancak bize gelen bilgilerde yetkili iki ayrı şefin görevden alındığı yönünde. Ve hatta bunlar hakkında yasal işlem yapılıp tutuklandıkları bile konuşuluyor. 10 günlük olay deniyor. Eğer yalan ise, bir açıklama göndersinler hemen buradan yayına alırım. Değil ise, konunun özetini gerçek olanı aktarsınlar, onu buradan yayına alayım. Belkide hırsızlama yoktur, çalma yoktur, başka bir nedenle kişiler görevden alınmışlardır.

Öte yandan halen masa başında çalıştırılan EBE- HEMŞİRE- SAĞLIK MEMURU- LABORANT VE RÖNTGEN TEKNİSYENLERİ VAR. Ayıp oluyor. İşyerinde çalışma barışını zedeliyor.

Bu arada Destek hizmetlerine gelen başkanımız MAHİR çıktı demiştik. Evet, adam gerçekten mahir ve cevval çıktı. Her olayı bizzat takip ediyor, inceliyor, araştırıyor, kılı kırk yarıyor, geçmişte yapılan tüm hata ve işlemleri tek tek inceliyor. Bu arada öğreniyoruz ki, kimsenin gözünün yaşına bakmam. Ben devlete yanlış yapanın karşısına dikilirim. Doğruluktan ve dürüstlükten sapmam diyor.Yanlışı ben bile yapsam, ben yanlış yaptım der görevden affımı isterim anlayışında olduğu bildiriliyor. Hele şükür… Demekki devlette böyle adamlarda var.

Değerli arkadaşlar, Bu eski MDH binasını neden atıl tutuyoruz. Uyduruk bir iki birim orada hizmete sokulmuş. Oysa Ufak bir tadilat yapılsa, eğer hastane olarak hizmete girmiyorsa, sağlık teşkilatlarının tamamını burada toplayabilirsiniz. Zor değil. Sağlık, şu anda ayrı ayrı binalarda hizmet sunuyor. İl müdürlüğü beyaz binada. Kendilerine ait binada. Birçok bölüm ve birim Eski özel idare binasında. Anadolu hayatta. Toplayın şunların hepsini MDH eski binasına. O bölgede kalkınsın, hareket gelsin, esnafında yüzü güsün. Ne var bunda. Siyasiler neden soğuk bu işe.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRESbatuhansezerhaberanaliz06@gmail.com