Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN SAĞLIK

MERSİN SAĞLIK

Beyin Cerrahi doktorlarının çektiği ne? Bu insanlar bir gün oraya, bir gün buraya geçici görevle gönderiliyorlar. Dün bir iddia gündeme düştü. Bir yetkili müdür, cerrahlara “şu medikal firmayla çalışacaksınız, arkasında şu vekil var”,  gibi baskı uyguluyormuş. Cerrahlarda çalışmayınca bu geçici görevler ardı ardına gelmeye başlamış. Bu doğru mu? Böyle bir şey nasıl olur?

Tarsus’daki kadrolu beyin cerrahlarını başka ilçelere naklen tayin edip, ondan sonra oraya Merkezden geçici görevle adam göndermek hangi zekânın ürünü?

Bu devlete külfet getirmek niye?

Devletin makam ve mevkileri, personeline eziyet etmek için mi var?

TOROSDAKİ ENTERESAN GÖRÜNTÜLER

Önceki gün TOROS devlet hastanesine bizzat gittim. Orada girişte sağ tarafta, bilgi işlemci gençlerin bulunduğu yerde bir alan var. Üzerindeki broşürler dikkatimi çekti. Gittim elime alıp inceledim. Ne göreyim, KAPATILAN KHB genel sekreterliği döneminde bastırılmış olan broşürler. Sigarayı nasıl bırakırsınız ve benzeri uyarıcı broşürler. Ne olmuş diyeceksiniz? KHB kapanalı kaç yıl oldu? Bu broşürler o zaman bastırılmış, ya hiç dağıtılmamış, orada duruyorlar. Yada o denli çok bastırılmış ki, dağıt dağıt bitmiyor (!) O vakitler ihaleleri yazıp da bunlara bu kadar para ödemeyin, israftır, artık kimse bu tür broşür okumuyor, GÜNAH dediğimizde de kızıyorlardı. Bakın aşağıda o broşürlerin hali...

Daha sonra Emar olarak bilinen yerde kayıt için uzun kuyruk olduğunu ilettiler. Oraya gittim. Gerçekten insanlar kuyrukta. Ellerindeki sevk evraklarını bilgi işlemciye yükletip, EMAR çektirmek için ne zaman gelecekleri için randevu alıyorlar. Bir hafta sonra en erken süre oluyor. Kuyruğu çektim ama şimdi inanları mağdur etmeyeyim diye yayınlamıyorum. Allah, o EMAR çeken personele de yardım etsin, gerçekten büyük bir yoğunluk var. Bu yoğunluğun çözülmesi ve vatandaş geldiği an EMARI çekilmesi gerekir.

Oradan Acile doğru yol var, koridorlardan yürüyerek geliyorum. Aşağıdaki resimlere dikkatli bakın. Tavandan su akıyor. Çok yerde. Tavan paslanma yapmış, akan suda aşağıda yerde pas izi bırakmış. İnceleyin. Bu iş güvenlikçileri ne iş yapar? Bu idareciler bunları görmüyor mu? Devletin bir SAMİMİ sahibi yok mu? Koridor böyle ama acilde sedyede yatan adama klimanın suyu tavandan damlıyor diye yazdık, o da düzelmemiş. Bu nasıl bir çalışma şekli?

Bu arada hastane personeli SİGARA içmeye aynı yerlerde devam ediyor. Orası sağlık kuruluşu.. Acilin dışına çıkıp pencere kenarında, kantinde, binaların ara boşluklarındaki alanlarda üniformalı kişilerin sigara içmesi hoş değil. Daha öncede yazdık. Bu sigara içenler için bir alan oluşturun, gitsin orada içsinler. Milletin de dikkatini çekiyor.Sağlık çalışanı böyle yaparsa millen ne yapsın? 

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com