Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN SAĞLIK DA AYNI TAS AYNI HAMAM

MERSİN SAĞLIK DA AYNI TAS AYNI HAMAM

Niye bu başlığı attım birazdan anlayacaksınız.

Bugün yarın SÖZLEŞME YAPILARAK kıyak maaşlara kavuşturulanların isimleri belli olacak ve Ankara’nın onayından geçecek.

Aldığımız bilgilerde, zözleşme düzeni başladığı ilk tarihten bu yana hep aynı kişilerin görevlendirildiği bir çok ismin yeniden belirlendiği, hatta bazılarının daire başkanı bile yapıldığı bildiriliyor.

Bu işin, ölçüsü, kriteri nedir ki, böyle ehliyet- liyakat- sadakat- dürüstlük- özel hayatta ciddiyet- 657 ye tabi memurun iffet ve ahlak anlayışı, kılığı kıyafeti, hizmeti, hizmetteki başarısı dikkate alınmadan sözleşme imzalanıp, başkan- başkan yardımcısı- uzman- başhekim yardımcısı- müdür- müdür yardımcısı olarak getirilmenin kime ne faydası var?

Hakkında beni dolandırdı diye şikayet yapılanı, ahlaksız yaşam tarzını kendine ilke edineni göreve getirmek sizce doğru mu?

Bu devlete, bu millete yazık değil mi?

SAĞLIK alanında yapılan çok güzel işler insanlarımıza yansımıyor.

Niye?

Sebebi, ehliyet ve liyakatten yoksun, yaptığı işi hakkıyla yapamayan, görevinin bilinci ve şuurunda olmayan tiplerle sözleşme imzalamak.

Siyasiler liste veriyor, bürokrasi ayrı bir liste yapıp deliyor.

Hani siz iktidarın kadrosuydunuz?

Hanginiz iktidara oy verdiniz, verdirttiniz, yada onların her hangi bir faaliyetinde bulundunuz?

İş buruya geldi mi, biz devlet memuruyuz demeyi bilip potturuyorsunuz.

Ama makam ve mevki istemeye geldi mi , en önde yer alıyorsunuz!!!

Kiminizin eşi İYİ partili, kiminizin eşi CHP”li, kiminiz kendiniz başka partilerdensiniz, bir kere oyunuz Ak Partiye yada MHP ye nasip olmamış, ama makamda tutuluyor, korunuyorsunuz!

Niye ki?

Bu sözleşme imzalamak için, Öncelik, kriter, ölçüt ne ki?

Hangi doğruda birleşiyorsunuz?!

Üzülerek belirtmek istiyorum, geçen sözleşme dönemi, vatanını milletini her şeyden üste tutan birkaç ismi soyutlayıp, müteahhit siyasetçi iş birliği ile harcadılar.

Şimdi size hatırlatmak isterim.

Biliyorsunuz bir HBYS bilgi işlem ihalesi vardı. Günlerce, aylarca yazıp dillendirdim.

Türkiye de sadece Mersinde yazılım ve donanım ihalesi birleştirilerek yapılmış ve dolayısıyla başka firmaların ihaleye girmesi engellenerek rekabet engellenmişti.Yaklaşık maliyetin gerçekçi bir şekilde ehil kişiler tarafından hesaplanmadığı, yaklaşık maliyetlerin gerçekçi olmadığı, ihale konusu  işle iştigal etmediği halde yaklaşık maliyete esas teklifler verildiği, bir kısmının dolaylı ya da doğrudan firmayla bağlantılı olduğu firmalardan alındığı ortayı çıkmıştı.

Hatta, Güvenlik duvarı, donanım ve yazılım bütünleşik bir şekilde kapalı olarak ihaleye çıkıldığından ve teknik şartnamede içerideki firmanın cihazları baz alınarak teknik şartname oluşturulduğundan rekabet engellendiği, içerdeki firmaya avantaj sağlandığı, Ayrıca ihalenin 2 yıl arayla yapılması da diğer firmaların ihaleye girmesine en büyük engel teşkil ettiği,  Hastanelerde envanter çalışması yapılması halinde cihazların bir çoğunun 4 yaşının üzerinde olduğu ve dolayısıyla şartnameye uygun olmayan cihazlar kullanıldığı belirtilmişti.

Yine o dönemde, İhalenin gerçek bedelinin sağlıklı hesaplanması durumunda yaklaşık 5.000.000,00 TL etmekte olduğu, ancak, İhale 14.118,000,00  olarak ihale edildiği ve yaklaşık 9.118.000,00 TL kamu zararına sebebiyet verildiği aktarılmıştı.

2018 yılı için yapılan  2017/254985 ihalede Mersin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan ihalede de yıllık ihale bedeli 3.575.000,00 TL olarak ihale edildiği, iki yıllık 7.514.000,00 olarak hesaplandığında 1 yıl sonra %95 artışla 14.118,000,00 ihale edildiği,

SBYS ihalesi kapsamında mersin sağlık müdürlüğünde çalışan firma personelinin ücretleri; Sağlık Bakanlığının 2009/64 Sıra No'lu genelgesine aykırı olarak ödendiği, 1 kişi Asgari ücretin  %220 fazlası, 3 kişi Asgari ücretin %150 fazlası, 3 kişi asgari ücretin  %70 fazlası olarak belirlenerek  kamu zararı oluştuğu, %220 olarak belirlenen personelin ise lise mezunu olduğu,  Dolayısıyla kamu zararına sebebiyet verildiği,  Ayrıca maaş aldıkları halde fiilen sağlık müdürlüğünde çalışmayan personel olduğu,

O dönemde Mersin İl Sağlık Müdürlüğü SBYS Hizmet Alımı (Teknik şartnamede belirtilen tüm donanım ve yazılımlar dahil) aylık 80.000,00 TL ödendiği, ancak Müdürlükte herhangi bir yazılım ve donanım kullanılmadığı, 2 yıl boyunca

Güvenlik Duvarı Bakanlık tarafından birkaç ay içerisinde alınacağından ihalelerinizde bununla ilgili gerekli önlemin alınması gerektiği belirtilmiş olmasına rağmen, güvenlik duvarı ihaleye dahil edilmiş, 5 ay sonra bakanlık tarafında güvenlik duvarı gönderilerek kurulmuş, ancak herhangi bir iş eksilişi yapılmadığından 80.000,00 TL x19ay=1.520.000,00 TL kamu zararı oluşturulduğu, Kiralamak yerine donanımlar satın alınmış olsaydı hem cihazlar kuruma ait olacak, hem çok daha ekonomik olacak, hem de kamu zararı oluşturulmamış olacağı, 10 yıl önce alınan donanım cihazlarını halen kullanıldığı iddia edilmiş ortayı çıkarılmıştı.

Bu işleri ortaya çıkaran ve yıllardır SAĞLIK alanının sömüre sömüre tirilyoner olanların ekmeğini kesen ŞEREFLİ- HAYSİYETLİ görevini namusu ile yapan o memurlar şimde nerede?

Haklarında onlarca şikayet yaparak, bezdirmek, yıldırmak yok etmek istediler, siz devlet idaresi olarak, hakkınızı koruyan bu kişilere nasıl tavır takındınız?

Beytül malı, yetimin şehidin hakkının olduğu devlet kasasını korumaya çalışan, hırsızlık ve arsızlıkların üzerine giden bu insanlar neredeler?

Ve siz, devleti yıllardır bu şekilde yiyen firma ve firma sahipleri için ne yaptınız?

Ve devleti koruyup kollayanlar makamdan edildiğine göre, bu makamda tuttuklarınız, bu güne kadar devlet için, millet için, kurumun faydasına hangi işe imza atmışlar, hangi mesleki ödülü ve takdiri, yetkili kurum ve kuruluşlar ile amirlerinden almışlar?

Ebe- Hemşire- Sağlık memuru- Laborant- Röntgen teknisyeni- v.b. branş ve kadrosunda olan ile neden sözleşme imzalayıp, UZMAN- BAŞKAN- BAŞKAN YARDIMCISI- MÜDÜR- MÜDÜR YARDIMCISI gibi ünvanlara kavuşturuyorsunuz?

Bunların UZMANLIK ALANI NE?

Bunlara verdiğiniz  bu sıfatla hangi işi devlet ve millet yararına yaparak başarı sağlamışlar?

Halen asıl kadrosu dışında istihdam edilen birçok torpilli icazetli isim masa başında görev yapıyor ve bu işler iş yeri çalışma barışına zarar veriyor.

Hastanelerde müdür ve idereci kadrolarına getirdikleriniz, personel ile uzaktan yakından bir ilgi alakası olmuyor, motivasyonu bozuyorlar, koltuklarına oturup akşama kadar çay kahve içip, kahve falına bakarak evlerine gidiyorlar.

Birçoğu çalacak bir şey bulumaz ise MESAİDEN çalıyor (!)

Bu mudur devleti millet vatanı sevmek?

Devlet, milleti , vatanı seven, işini en iyi en namuslu şekilde yapandır.

Hep yazdım, hep söyledim. Bana kızdınız, içerlmediniz, hakkımda olmayan iftiralara yöneldiniz, ama hiçbir il müdürünü ve amirini bir kez ziyaret etmedim, çayını kahvesini içmedim.

Buradan gittiler, “haklısın, haklıydınız” dediler.

Ne anlamı var?!

Amaç devleti ve kamu kaynaklarını korumak, vatana hizmet etmek ise, eleştiri ve ortaya koyduklarımız ALLAH RIZASI İÇİN devletin yararına değerlendiriniz.

Yıllardır aynı makam ve mevkilerde olanları, sözleşme imzalananları, aynı yerde neden tutuyorsunuz?

Başarısı, devlete getirisi ne?

Yıllardır il müdürü 20 defa değişiyor da, Başhekimler değişiyor da bazıları nasıl hep görevde kalıyor?

Yapmayın,bu kez bunu yapmayın, bu kez yepyeni bir kadro ile yeni bir sayfa açın.

Bakın Cumhurbaşkanımız her seçimde yep yeni bir kadro kuruyor.

Siz bu hükümetin temsilcilerisiniz.

O zaman sizde burada yenilenme yapın.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

Yorum Yazın