Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin Sağlık da, kimin umurunda işler?

Mersin Sağlık da, kimin umurunda işler?

Derler ya, AYARLA İŞLERİ, FIRÇALA DİŞLERİ (!)

Alışmışlar denetimsizliğe, istedikleri gibi at oynatacaklarını sanıyorlar.

Bu arada Sağlık Hizmetleri Başkanlığına Adana’dan Uzm. Dr. Mehmet Armağan TOY getirildi.

Hayırlı olsun, bakalım neler değişecek?

AHMET ÖLDÜ, BAZILARININ YÜZÜ YENİ GÜLDÜ

Diğer taraftan Öldürülen Doktor Ahmet Dikmen meselesinde Savcılık yeni bulgulara ulaştı. Öte yandan çok gizli bir şekilde Mersin'e Sağlık Bakanlığından müfettiş geldi. Ailenin avukatının şikâyetini değerlendirdi. Kiminin ifadesini aldı, kimininkini almadı. Ailenin yakınları müfettişi ziyarete gittiler. Durumun vahametini aktardılar. O gün akşam gideceğini söyleyen müfettiş avukatın dilekçesinde bahsettiği bir ismi son anda çağırıp kendine göre ifade aldı gitti. LAF OLSUN TORBA DOLSUN mantığı ile tahkikat yapıldığını söyleyen aile mensupları, Avukatları ile beraber yeni elde ettikleri belge bilgileri ulaştırmak üzere Bakanla görüşmeye gidecekler.

İHALELER ÜZERİNE...

Tarsus çamaşır ihalesi yapılıyor.

2022/71083 sayılı hale. 4.3.2022 de ihaleyi yapacaklar.

İhalenin ilan metni görüntüsü aşağıda.

Teknik şartnamesi 6 sayfa. Birileri hazırlayıp getirmiş, onlar altına kaşe basıp imza atmışlar. Hatta biri ismini eli ile yazıp imzalamış. Size ilk sayfasını yayınlıyorum.

Bu iş gereksiz, lüzumsuz bir iş. Devletin kendi makinelerini boş bırakıp çürümeye terk edenler bu hizmeti dışarıdan satın alarak devleti zarar ettiriyorlar. Üstelik verilen hizmetten kimse memnun değil. Elbette idareciler ve bu ihaleyi alt yapı olarak hazırlayanlara diyecek söz bulamıyorum. Onlar çok memnun olmalılar ki, her zaman tekrarlıyorlar ve ne hikmet ise ihale hep aynı firmada kalıyor... Çevre illerde ve bizim bazı ilçelere dikkatli bakın, bu işi herkes kendi kurumunda kendi makineleri ile yıkıyor. Tarsus bu işi yıllardır ısrar ile neden ihaleye çıkıyor?

Teknik şartnameyi ele geçirdim. Ayrıca bakanlık düzeyinde takipteyim.

Bu arada Sağlık müdürlüğü şu sorunları bitmeyen Tarsus devlet hastanesi için çevre düzenlemesi ihalesine çıkar. Aşağıda ilan görüntüsü.

Alel acele yapılan iş, 14.1.2022 günü onaydan çıkar ve işleme konar. 2022/27656 sayılı ihale. İşin resmi adı: Tarsus 600 Yataklı Devlet Hastanesi Çevre Düzenlemesi Yapım İşi.

Yapım İşi, 1 Adet 160 m2 Prefabrik atık deposu ve 69.809 m2 alana sahip hastane bahçesinde Yapısal ve Bitkisel çevre düzenlemeleri ile helikopter iniş kalkış alanı aydınlatma imalatlarının yapılmasını kapsar.

15.2.2022 günü işi iptal ederler.

Gerekçe: “İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle”

Hiç araştırdınız mı acaba? Neyi? Bu iş Ana ihalede şartname kapsamında olmasın? Verilen yapım işini bir araştırın bakalım? Birçok eksik işin ve yanlış hatalı işin yapıldığı ve henüz teslim alınmayan binanın teknik ve idari şartnamesini iyi inceleyin. Devlete kıymayın.

Diğer taraftan Mersin TOROSTAN görüntüler elime ulaştı. Aşağıda yayınlıyorum. Bunlar tıbbi atık poşetleri görüntüleri.

POŞET kimden alındı, kaç paraya alındı, kaç kişi teklif attı, alınan poşetin teknik şartnamesini kim hazırladı? Bu poşetler o teknik şartnameye uygun mu? Kim kontrol ediyor? Bakın bu poşetler diğer hastanelerde kullanılan standartlara benzemiyor. Çok basit ve kalınlığı uyduruk. Ayrıca dikkat edin çöp poşetleri küçük ve çöp kutularında eğreti duruyor. Oysa normalde bu poşetler çöp kutularının dışına doğru taşar ve kıvrılır. Üstelik atık poşetlerinin rengi ayrı ayrı olduğu gibi kalınlık mikronları da ayrı olur. İnceleyin şunu ALLAH RIZASI İÇİN...

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com