Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin Sağlık kanayan yara... -3-

Mersin Sağlık kanayan yara... -3-

Sağlık Bakanlığı 2021 yılı Sayıştay denetiminde burada yazıp dile getirdiğimiz onlarca husus ortaya çıktı.

Ama yüzü kızarmayan yöneticilerimizin, her zaman olduğu gibi, şimdide bunlar umurunda olmadı.

Bu arada bugün akşam saatlerinde BAKANLIKTA üst düzey görevden almalar yaşandı.

Okurlarımız ve sağlık çalışanları ise, darısı ülke geneline şeklinde temennide bulundular.

Mersin’de yıllara sari sözleşme imzalayarak UZMAN- BAŞKAN- BAŞKAN YARDIMCISI- BAŞHEKİM YARDIMCISI- HASTANE YÖNETİCİSİ yapılanlarında gözden geçirilmesini, devlete katma değerleri olmadığını hatırlatan sağlık çalışanları, ARTIK YETER, BU KADROLAR DEĞİŞMELİ dediler.

Bu arada ALLAH RIZASI İÇİN GÖREV ALDIKLARINI, VERİLEN GÖREVLERİ MİLLET İÇİN ÜSTLENDİKLERİNİ BEYAN eden bazı yöneticiler ise Bakanlığın ücretlerde yaptığı son değişim ile, asıl kadrosunda olsa üç beş kuruş daha fazla alacağını anlayınca hemen makamı bırakıp asıl işine döndükleri de görüldü.

Demek ki, neymiş? Asıl mesele PARA imiş... Daha fazla para kazanmak uğruna her yol mubah sayan bazı tipler ile yol yürümek fayda değil zarar getiriyor dediğimizde sizlere anlatamamıştık.

Ehliyet- liyakat gözetmeden, AHBAP ÇAVUŞ ilişkileri ile makamlara getirdikleriniz SAĞLIĞI BİTİRDİLER. Olan millete, devlete oldu. YZAZIK, YAZIK, YAZIK!!!

Sayıştay’ın “Şehir Hastanelerinin Muhasebe İşlemlerinde Tespit Edilen Eksiklikler” bölümünde MERSİN de yer aldı.

Kamu Özel İşbirliği Modeliyle İşletilen Sağlık Tesislerinde Yürütülen Hizmetlerde Sözleşme Hükümlerine Uygun Olmayan Hususların Bulundu.

Mersin Şehir Hastanesinde test grubu bazında rutin istemli tetkiklerde ortalama %8,28, acil istemli tetkiklerde ise ortalama %61,56’ya varacak seviyede gecikmelerin meydana geldiği tespit edilmiş.

Görüntüleme Hizmetlerine İlişkin Ek-14 Hizmet Şartları ve Yöntem Beyanlarına Göre Gerekli Cihazların Kurulmaması ve Bu Minvalde Bazı Tetkiklerin Çalışılamadığı da görülmüş, D. Portabl Görüntüleme’nin altında yer alan 800.310 Film ve 800.320 Digital SUT kodlu tetkiklerin çalışılabilmesi için Görevli Şirket tarafından mobil röntgen cihazlarının mülkiyeti Şirkete ait olmak üzere getirildiği ve bu cihazlarla ilgili çekim işlemlerinin İdare personeli eliyle yürütüldüğü tespit edilmiş..

Laboratuvar Hizmetleri Kapsamında Aylık İstem Sayısı 200’ü Geçen Tetkiklerin Dış Laboratuvarda Çalışılmasına Devam Edilmesi hususunda ise, Mersin Şehir Hastanesinde 2021 yılı boyunca L102260 SUT kodlu Doku transglutaminaz IgA antikoru adlı testin toplam 5644 kez, 906.780 SUT kodlu Anti nükleer antikor (ANA) adlı testin toplam 5395 kez, 907.101 SUT kodlu Cyclic citrullinated peptide (CCP) adlı testin toplam 4984 kez ve yılın tüm aylarında 200’ü aşacak sayıda dış laboratuvarda çalışıldığı tespit edilmiş.

Bunlar Sayıştay raporuna geçmiş.

Biz bu ve benzer olayları defalarca yazdık uyardık. İl müdürü ve diğer ilgili yetkililer zamanında önlem alsalardı, bugün Sayıştay raporuna konu olmazlardı.

O yüzden diyoruz ki, MERSİNDEKİ tüm sözleşmeli kadrolar artık değişmeli.

Yıllardır aynı yerde kimi zaman uzman, kimi zaman başkan yardımcısı, kimi zaman başkan veya hastane yöneticisi durumunda olanlar artık ayıklanmalı. Bunların Mersin’e bir getirileri olmamıştır. Kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması, kamu zararına sebebiyet verilmemesi açısından görevlendirmelerde EHLİYET ve LİYAKAT aranmalı.

Hastanelerde oluşturulan ancak amacına yönelik çalışmayan BASIN BİRİMLERİNİN lav edilmesi, il müdürlüğündeki Basın biriminin ise BİR AN EVVEL ELDEN GEÇİRİLİP, İŞİN EHLİ VE UZMANI DURUMUNDA OLAN BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALMIŞ kimselerden bir birim oluşturulmalıdır.

Müdürlükte ve ilçe müdürlüklerinde GENEL İDARE SINIFINDKİ kişilerin yapacağı işleri SAĞLIK HİZMETİ SINIFINDA OLAN Hemşire- Ebe- Sağlık memuru- Röntgen Teknisyeni- Labaratuvar teknisyeni gibi kadrolarda olanlara yaptırmaktan vazgeçilmelidir.

Torpilli masa başı elamanlardan vazgeçip, işi ehline vermelisiniz ki, verim alasınız.

Yoksa okuduğu evrakı anlamayanlarla yol yüründükçe, SAĞLIK TEŞKİLATI işin içinden çıkılamaz hale gelir.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com