Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN SAĞLIKTA HAREKETLENME BAŞLADI

MERSİN SAĞLIKTA HAREKETLENME BAŞLADI

Geldik yine zurnanın ZIRT dediği yere. Şu kıyak maaşlara kavuşma işi var ya, ona. Ehliyet, liyakat aranmadan KIYAK SÖZLEŞMELER imzalanarak MAKAMA gelenlerin süreleri doluyor, yeniden sözleşme imzalanacak. Bu yüzden hareketlenme başladı. Hiç hak etmediği halde, ahbap çavuş ilişkileri ile makama getirilenler, yine yeni siyasi kapılar bulma peşindeler. Herkes bulunduğu konumu öncelikle j-korumak istiyor, bu arada bir makam üste gelirsem de “ohh ne ala!” modunda.

Şimdi yazımı okuyanlar, fakat bu işlerden haberi olmayanlara bir hatırlatma yapayım. KİMLER SAĞLIKTA SÖZLEŞME İMZALIYOR, İMZALADIĞI SÖZLEŞME İLE NASIL BİR MAAŞA KAVUŞUYOR, burada ölçü ve ilke ne ona değinelim.

Öncelikle Sağlıkta;

İL MÜDÜRÜ, İLÇE MÜDÜRLERİ, HASTANELERDE BAŞHEKİM VE BAŞHEKİM YARDIMCILARI, HASTANELERDE MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI, İL MÜDÜRLÜKLERİNDE BULUNAN BAŞKANLIKLAR, ONA BAĞLI BAŞKANLIK YARDIMCILIKLARI, İL MÜDÜRLÜKLERİNDE UZMAN SIFATI VERİLENLER...

Bunlar ile yeniden sözleşme imzalanacak. Ballı maaş almaya devem edenler adam ve torpili kuvvetli ise ballı maaş almaya devam edecek, edemeyenlerin yerine yeni BALLI MAAŞ ALANLAR TESPİT EDİLİP, onlarla sözleşme imzalanacak.

Parti ve partinin önemli isimlerinin kapıları aşınıyor.

Ebeyi, hemşireyi, laborantı, sağlık memurunu ve benzeri kadroda olanı, hiç ilgisi ve alakası olmayan yere UZMAN sözleşmesi imzalayarak getirdiler, yine getirmeye hazırlanıyorlar.

Yıllardır aynı isimler ve kişiler UZMAN- BAŞKAN- BAŞKAN YARDIMCISI- BAŞHEKİM YARDIMCISI- HASTANE MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISI olarak hizmet sunuyor, bu hizmeti sunanların, bu görevlerdeki başarı ölçümleri yapılmıyor.

Yani, bu göreve gelmeden o görevin alanındaki hizmetler nasıl idi, bunlar gelince o hizmetler nasıl hale geldi, dikkatli araştırıp incelenmediği için, sözleşme imzalanan ve imtiyazlı hale gelen bu kişiler BALLI MAAŞ almaya devam ediyorlar.

Torpil ve icazetle gelinen makamlarda, onlar ballı maaşa kavuşuyor ama SAĞLIK ALANINDAKİ FEVKALADE HİZMETLER halka yansıtılamıyor.

Bilgi, beceri, yetenek, eğitim, kabiliyet, ehliyet ve liyakat hak getire bir belirleme şekli ile siyasilerin ve idarecilerin ayarlamasıyla bu makamlar sözleşme imzalanarak hak etmeyen kişilere veriliyor.

Bu durum Sağlık da ciddi yaralar açıyor, iş yeri çalışma barışı zarar görüyor, çalışanlar arasında motivasyon bozuluyor, etkin ve verimli hizmet alınamıyor.

Mersin’deki sözleşme imzalayanların listesini kendimizce tespit ettik. Kim nerede belli. Şimdi yeni imzalanacak sözleşme ile bunlar arasında kaç kişi değişecek ve kimler gelecek? O gelenler nasıl gelecek? Hangi görevlere gelecekler ve ne kadar BALLI MAAŞ alacaklar yazacağız.

 BALLI diyoruz, çünkü bu sözleşmeleri imzalayıp, UZMAN- BAŞKAN- BAŞKAN YARDIMCISI- MÜDÜR- MÜDÜR YARDIMCISI- BAŞHEKİM VE BAŞHEKİM YARDIMCISI olmamış olsalar, asıl kadrolarında alacakları maaşları da yayınlayacağız.

Bu arada siyasilerin bürolarında da kimleri sözleşmeli hale getirip kıyak yapalım çalışmaları renkli geçiyor.

Siz devletin imkânı ile birbirinize, yakınlarınıza, ahbap çavuş ilişkisi ile KIYAK yapmaya devam edin, KUL HAKKI, TÜYSÜZ YETİMİN HAKKI, ŞEHİDİN HAKKI bakalım sizi iflah edecek mi?

Takipteyiz.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com