Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

MERSİN, SEN NEDEN BÖYLESİN?!

MERSİN, SEN NEDEN BÖYLESİN?!

Sağlık da makam ve mevkilerde, önemli yer ve birimlerde görevlendirilen GÜLNAR’LI bolluğunu müdürün GÜLNAR sevgisini ve özel ilgisini anlamadım gitti.

(Gülnar doğumlu olup, Mersin sağlık da kim nerede, görevi ne, müdürün etrafını nasıl sarıp sarmalamışlar ve nasıl propaganda ve algı yaratıyorlar sonraki yazımda)

Şimdi bir bilgi geldi. Sizlerle paylaşmak isterim. Hatırlarsınız rahmetli Uysal Turhan’ı. Eski Gülnar DYP belediye başkanı. Oldukça çok maşallah diyeceğimiz çocuğu var. Birisi İYİ partide siyaset yapar. Diğeri MHP, bir diğeri başka yerde..Bunun evlatlarından birisi olan ve aslen beden eğitimi spor okulu mezunu olan, 1973 doğumlu, kendisini çocukluğundan bildiğim, Bir süre Tarsus meslek lisesinde beden öğretmenliği yaptıktan sonra, sosyal politikalar müdürlüğünde göreve başlamıştı. Ardından Türk Sağlık Sene üye oldu, sonra önce şube yönetimi- başkanı ve şimdi sendikanın genel başkan yardımcısı olarak Ankara da bulunuyor. Kimden bahsediyorum? Tabi ki, Ümit Turhan’dan. Şimdi bizim MERSİN’in HAKSIZLIK ve USULSÜZLÜKLERİ görüp de, “ne yapayım yerel siyasiler, gücüm yetmiyor” diyerek görevini sürdüren il müdürü, bunu il müdürlüğünde önemli bir birime başkan yapmaya çalışıyormuş. Olur mu olur. Ama yanlış olur!!

Niye yanlış olur, onu ileriki yazımda ele alacağım.

Şimdi, il müdürümüz bakanlıktan kendine gelen emir ve yazıları EBYS dediğimiz sistemden gördüğü gibi, önemli işlerde kendi bizzat devreye girip talimatı telefon ile de bildirmesi gerekir.

Öyle ise, kendisine bağlı tüm birimlere ivedi olarak giden ve bu arada TOROS devlete de giden, yıllardır mersinde büyük paraları yiyen firma için gelen İCRA yazısının akıbetine hiç baktı mı?

O tebliğattan sonra, kim o yazının gereğine uymuş, kim uymamış inceledi mi?

Uymayan hakkında ne gibi İDARİ iş tesis etti?

Etmediyse neden etmedi?

Toros’daki müdür bir anda neden emekli dilekçesi verdi, bu işle onun bir alakası var mı?

Onunla alakalı bir soruşturma açıldı mı?

Ebe- Hemşire- Röntgen Teknisyeni- Laborant- ATT- Sağlık memuru kadrosunda olup MASA BAŞI görevlendirmeleri ISRAR ve İNAT ile devam ettirmenin amacı, faydası ne?

Yemek işi ile ilgili SÖZLEŞME imzalandı, Ortada Teknik şartname olduğu söyleniyor.. Israr ile yazmamıza rağmen bu AKÇALI İŞTE, teknik şartname ve imzalanan protokol neden kurumun resmi sitesinde yayınlanmıyor?

Bu sır ne, gizlilik ne? Bu gizlilik ne için? Siz bir ihale yaptığınız da ve alım yaptığınızda bunun içeriğini SAKLIYORMUSUNUZ? KİK niye var, EKAP niye var? Orada sayfalarda hepsini yayınlıyorsunuz. Demek ki bu tür alımlar gizli saklı değil, olmaz..

Peki, il geneli sağlık sektöründeki bu protokol ile alım yaptığınız YEMEK işinde imzalanan protokolü ve teknik şartnameyi neden kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz?

Neyi kimden, niçin saklıyorsunuz?

Giden Vali başkanlığında, il milli eğitim müdürü ve il sağlık müdürü oturup bir protokol imzaladınız ve işi ÖRETMENEVİNE belirli şartlarla verdiniz.

Peki, o şartları, neyi kaç paraya aldınız, kimlere iş istihdam yarattınız, bunu KAMUOYUNDAN NEDEN SAKLIYORSUNUZ?

Böyle AÇIKLIK- ŞEFFAFLIK olur mu?

Ben yazmaktan bıkmam. Benim işim bu. Siz de okumaktan bıkmıyorsunuz sanırım.

Ama Ben yazdıkça, siz bunu açıklamadıkça, millet bu olup biteni okuyup da değişik yorum ve ithamlar yapınca DEVLETİMİZİN KURUMU yıpranmıyor mu?

Sizin buna, yani bunu açıklamayarak, yıpranmasına seyirci kalmaya ne hakkınız var?!

Bu bir devlet SIRRI değil ki. Bunu en iyi milli eğitim müdürü bilir.

YEMEK İŞİNDE: İmzalanan protokol ile işin TEKNİK ŞARTNAMESİ kendi kurumsal web sitenizde neden yayında değil, talep etmemize rağmen neden yayınlamıyorsunuz?

Herkes merak içinde. Tekrar sorma gereği gördüm.

Bu arada KADIN DOĞUM AÇILDI AÇILACAK. Orada çalışacak EBE- HEMŞİREYİ, bakanlıktan bana yeni kadro verin ben burada çalışacak ebe hemşire bulamıyorum mu diyorsunuz, yoksa HAKSIZ- USULSÜZ- YASA TANIMAYARAK- MEVZUAT DIŞI- GENEGELERE RAĞMEN (il ve ilçelerde) masa başında, stratejik yerlerde görevlendirilen 200’e yakın ebe ve hemşireyi buraya kaydıracak mısınız?

Bu ebe ve hemşirelere PANDEMİDE sahaya çıkmadıkları halde sahaya çıkmış gibi para ödemesi yapıldı mı yapılmadı mı, KUL HAKKI VAR KUL HAKKI, bir inceleyiniz...

Devam edeceğiz.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRESbatuhansezerhaberanaliz06@gmail.com