Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Neler oluyor şimdi?!

Neler oluyor şimdi?!

Unutmayınız ki, Mizah, şüphe ve tereddüdün nezaketidir... Bu nedenle zaman zaman hicivle zaman zaman tasvirle anlatmaya çalışıyoruz. Anlamak istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. Utanma duygusu kalmamış. 

BAKIN ŞAİR NE DİYOR:

İftihar edin, yağma ettiniz şu SAĞLIK kapısını,

Demek utanmanız yok; demek küçük bir sızı

Duymuyor yüreğiniz! Hem de tam zamanında,

Can çekişen şu KURUMUN en acıklı anında.

*  *  *  *  *  *

Burada güttüğünüz biricik gaye demek,

Cebinizi doldurmak ve sonra apışarası öpmek!

Şu ölen edep ve adabı kabrinde yakalayıp

Soyan nebbaş takımı, artık utanın, ayıp!

*  *  *  *  *  *

Evet yine bir okurumuz e posta atmış. Bakın neler yazmış: “Hani şu partide önemli bir koltuk kapmış olan Mümessil abi var ya geçmişte şoförlük yapmış. Kimi zaman Ayfer Yılmaz'ın, kimi Zaman Anap’lı milletvekillerinin. Layıkıyla yapılan her meslek kutsaldır. Allah alın teriyle şoförlük yapıp ailesini geçindiren herkesten razı olsun. Çıkar, menfaat ve şahsi İkbal için yapanlar da kahrolsun. Bir başka şoför daha var, sayın gazeteci; şoför ŞAKİR. Aynı kral Şakir gibi. Bu Şakir' i bir kere yazmıştınız. Hani Ak parti milletvekili Ali cumhur bey geldiğinde devlet memuru olmasına rağmen işi gücü bırakıp Cumhur Beyin şoförlüğünü yapan ŞAKİR. Bu Şakir, Tarsus Devlet hastanesi müdürü olmasına rağmen, Ali Cumhur Bey'in özel şoförlüğünü yapar, Ak Parti bayrağı sallar, ölürüz reis deyip, kefen giyip ortada gezer, dindar neslin temsilcisiyim derdi. Sonra ne mi oldu? Bu Şakir Bey, rüzgârın yönünün değiştiğini fark edip CHP’li Tarsus belediyesine geçti ve belediye başkan yardımcısı oldu. Üstelik şimdi ben doğuştan CHP’liyim diyor, Orada da enfes şekilde Atatürkçülük yapıyor. Bu Şakir, hatırlarsınız geçen yıllarda kendi gibi olan yardımcısı İmran ile beraber, eli kelepçeli tutuklanıp, hastaneden götürülmüştü. Yani demem odur ki, şoför deyip geçmeyin...  Şimdi gelelim HBYS ihalesine... Yıllardır usulsüz işlemlerle, içerdeki köstebeği sayesinde sağlık müdürlüğünü yüzlerce bin lira zarara uğratan firma, ihaleyi kaybedince müdürlükte kelle aldı. Başarılı personelleri görevden aldırdı. (Bu arada Sivas'ın kangalı yanında köstebeği de ünlüymüş, onu da öğrendik) Sonra ihaleyi kaybeden firma Kik'e başvurdu, itiraz etti ama kik; her şey usulüne Uygun diyerek bu firmanın itirazını reddetti. Yani kik soyguna dur dedi. Müdürlüğü yıllarca sömüren bu firma ise durmadı. Bu defa içerde kalan birkaç dürüst adamı harcama yoluna gitti. Bunu için de yalan yanlış bilgilerle CHP milletvekiline bilgi sızdırıp hem hükümeti hem de Mersin sağlık müdürlüğünü şikâyet etti. İşe bakın siz ki, bu firma sahibi güya fanatik bir Ak partili ve partinin abisi?!!! Kaya gibi sağlamım diyen dünün Ak partili firma sahibi, çıkarı söz konusu olunca, CHP’li vekile belge sızdırmaktan çekinmedi. Bu arada da CHP’li vekil son derece yanlış ve hatalı bir soru önergesi vererek büyük bir hata yaptı.  Yazık oluyor bu memlekete. Bu arada herkesin kırmızıçizgisi, partililerin gönlündeki müdür adayı, esas oğlan, siz yazdıkça hop oturup hop kalkıyor. O da bu aralar Şakir ile görüşüyor ve keskin bir U dönüşü hazırlığı içinde. Malûm seçim sonuçlarına göre şekil alacağı, gerekirse kankası Şakir ile aynı yoldan gideceği dillendiriliyor... Sağlık müdürlüğüne bu arada şunu soruyorum; devleti düşünen, soyguna dur diyen, bu hbys ihalesini yapan şahıs, niye cezalandırıldı, neden görevden alındı? Kik de bu şahıs doğru yaptı dedi, devlet de bu kişiyi haklı gördü, peki neden görevden alındı?...” DEMİŞ...  Buraya kadar, adı bende saklı olan okurumuzun, vatsap hattımıza attığı içeriği aynen yayınladım.

Şimdi Ben esasen şu konuya dikkat çekmek isterim.

Yahu Delikanlıya benzeyen yer fıstıkçı esas oğlan, akıllı ol. Evlisin. Şu aralar adını fizandaki değil, herkeslerin ezbere bildiği kişi ile GÜMRÜĞE yakalanacaksın, haberin olsun. Adım adım takiptesin, bu iş, süt işine, estetik işine benzemez. Ayrıca odaların kapısı artık neden kapanıyor? Klimalar cayır cayır yanıyor, sadece size hizmet ediyor. Kapılarınızı açık tutunda o koridorda olanlar ve kliması olamayanlarda faydalansın. Sizinki tatlı canda milletinki patlıcanmı?!! Elektrik parasını siz ödemiyorsunuz, kendi özel mülkünüz de değil. Devletin makamı. Açın o kapıları.. Odanıza kim giriyor, kaç saat orada oturuyor, ne yiyor içiyorlar, nasıl kikirdeyip kahkahalar atıp dedikodu üretiyorlar, mesaiyi nasıl kekliyorlar bari herkes görsün.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com