Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

SAĞLIK EĞİTİM EL ELE AÇIKLAMAYA GELİNCE KÖREBE

SAĞLIK EĞİTİM EL ELE AÇIKLAMAYA GELİNCE KÖREBE

Mersin Sağlıktaki YEMEK işini devamlı dile getirdim. Bu konuda son yazım: “Sağlık Müdürünün SIR gibi şakladığı yemek ihalesi!!!” başlıklı yazı idi. Linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-mudurunun-sir-gibi-sakladigi-yemek-ihalesi-2599

Ne Yemekmiş!!!

Bir türlü PARA ÖDEYEREK aldıkları yemek hizmetinin TEKNİK ŞARTNAMESİNİ ve imzaladıkları PROTOKOLÜ kamuya açık ve şeffaf olarak açıklayamıyorlar. Teknik şartnameyi kim, kimler hazırladı, içeriği ne, açıklanmıyor...

Kısacası, Hastalar, Personel ve refakatçiler hangi yemeği, yemeğin içeriğini, kullanılan malzemenin evsafını, kaç paraya bu yemeğin alındığını bir türlü öğrenemiyorlar.

Yazıyoruz, basına bakan GÜLNARLI memur dâhil, müdürlükte konuşlanmış diğer GÜLNARLI yetkili etkililerimiz il müdürünü yeterince bilgilendirmiyorlar, kendi arzularına göre bilgilendiriyorlar diye düşünmeye başladım.

Hele ki Destek hizmetlerine Bakan başkanın bu işi neden incelemediğini, araştırmadığını, üzerine neden titizlikle gitmediğini hiç anlayamadım. Çünkü neticede ödemeyi yapan saymanlık da ona bağlı.

Hâlbuki alınan hizmetin hangi şartlarda nasıl alındığının TÜKETİCİ KANUNUNA GÖRE de açıklanması yasa gereği. Yine 4734 sayılı yasa ve mevzuat gereği de açıklanmasında hiçbir sakınca yok. Ama açıklanmıyor, kurumsal web sitelerine de koymuyorlar

Mersin Sağlık Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinasyon Birimi diye bir biriminiz var. Niye var? Sağa sola, size bağlı kurumlara iş yeri hekimi ayarlasınlar, ek paralar kazansınlar diye mi var? Bunların kuruluş gaye ve esaslarında ne var? Kurum için ne yapmaları gerekir? Bu yemekler nerede hazırlanıyor, hangi şartlarda üretiliyor, nasıl servis ediliyor, hijyeni, üretimden tüketime kadarki süreçte gıda sağlığı güvenliği ve diğer hususlarda onlarında harekete geçmesi gerekmez mi?

Yazılacak çok şey varda, ben bu gün elde ettiğim verilere gelmek istiyorum. Watsap hattıma gönderilen TOROS DEVLET hastanesi yemek ödemesine esas olan evrakı attılar. Okuyunca çok üzüldüm. Neden mi? Yemeği çok ucuza aldık, çok kaliteli yemek aldık diyorlardı ya, ondan. Hangi yemeği, kaç paraya almışlar ben bu listeden anlamadım. Çünkü rasyon belli, yemeğin adı ve verilen yemek çeşidi belli olmuyor. Normal Yemek, Diyet yemek demiş. Normal yemekte ne vermiş, diyet yemekte ne vermiş, ne kadar vermiş, gramajı, içindeki et miktarı hiçbir şey yazmıyor. Öyle olunca da ucuz mu yâda pahalı mı değerlendirmesi çok zor. Hatta imkânsız.

Sağlık Müdürünün SIR gibi sakladıgı yemek ihalesi!!!

Şimdi aşağıda önceki yemek şirketinin bir ay önceki, yani işi bırakmadan evvelki fiyatlarını aşağıda yayınlıyorum.

Şimdi bu ay yemeği yeni yapan MİLLİ EĞİTİME BAĞLI ÖĞRETMENEVİNİN fiyatlarını yayınlıyorum. AŞAĞIDA...

Belgeleri ben uydurmadım. TOROSUN kayıtları. Fiyatları karşılaştırın. Ben karşılaştırdım ikisinin arasında büyük fark var.Rakamlar büyük.Rakamın bu denli büyükse, önceki yemekçinin tabi olduğu şartnameden daha iyi ve vasıflı bir şartnameyi kabul etmişsiniz demektir. Öyle ise açıklayın şu şartnameyi.. Açıklamıyorsunuz...O zaman nasıl ucuza ve nasıl daha kaliteli hizmet aldığınıza kim karar veriyor?

Tüketici durumunda olan Hastalar, personel, refakatçi porsiyonların küçüklüğünden gramajın eksikliğinden ve yemeğin nefasetinden memnun değil. Bu durum, sadece TÜKETENLERİMİ ilgilendiriyor, hizmeti vereni de alanı da düşündürmüyor mu?

Yukarıda son bölümlerini yayınladığım belgelerin içeriğini de aşağıya alıyorum. İlk belge önceki yemekçinin, sonrakiler ise yeni yemek işini üstlenen ÖĞRETMENEVİNİN. Bu sadece TOROS devlet. Diğer ilçeleri de bir düşünün. Rakamın büyüklüğüne bakar mısınız? Üstelik her yerde tek menü... Hani ekonomikti ve verilen yemek beş çeşit idi. Kaliteli idi, neye göre, hangi ölçüye göre bunu söyleyebiliyorsunuz? Üstelik iyi inceleyin evrakları KAHVALTI FİYATI YÜKSEK TUTULMUŞ... Yemek fiyatı göze batmasın diye mi?

ESKİ YEMEKÇİNİN EN SON ÖDEME RASYONLARI

MERSİN MİLLİ EĞİTİME BAĞLI ÖĞRETMENEVİNİN RASYONLARI

Ayrıca Giden Vali Ali İhsan Su o protokole imza attı. Atarken de kimsenin işinden edilmeyeceğini bizzat söylemişti. Buna rağmen TOROS ve TARSUS’da 60’a yakın işçi çıkarıldı işinden edildi. Buna ne diyeceksiniz?  O insanlara günah değil mi?

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com