Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

SAĞLIKTA GAMLI BAYKUŞ DÖNEMİ

SAĞLIKTA GAMLI BAYKUŞ DÖNEMİ

Mersinde SAĞLIK Teşkilatı, üç beş TORPİLLİ ve İCAZETLİ kişi (İDARECİ) yüzünden berbat hale geldi. İyi ve başarılı bir şekilde yönetilemiyor. Sağlık Bakanlığı yeni yönetmelikler çıkardı, uygulamada çok yanlış işlerin döndüğü, PERFORMANSA DAYALI EK ÖDEME işi kalktı. Mersin’de bazı BAŞHEKİMLERİN bu işi keyfi yönetmesi yüzünden UZMAN DOKTORLARIN çoğu istifa edip ÖZEL sektöre gittiler, Hatta bazı BRANŞLARDA doktor kalmadı.

Mersin Sağlık PERSONEL DAİRESİ kim bir tayin ister ve araya da bir hatırlı koyarsa, yapmam demiyor, tayin yapıyor. Tarsus da kadrolu Beyin cerrahlarının aylar öncesi tayinlerini çıkardılar. Şimdi oraya MERSİN’den geçici görevle doktor gönderiyorlar, üstelik adamlar harcırahını da aylar sonra alıyorlar. Her türlü mağdur oluyorlar, kimse de seslerini duymuyor. İşin dahası var. Şimdi oraya tek bir beyin cerrahı tayini yapılmış, onu da Mersin’e getirmek istiyorlarmış. Orada Beyin cerrahı yok. Olanı buraya getiriyorlar, sonra oraya geçici görevli gönderiyorlar. Ya böyle bir yönetim şekli olur mu? Bu yasa- kanun- yönetmelik’e uyar mı, Verimlilik ilkesi ile bağdaşıyor mu, Devlete KÜLFET değil mi?!

Yine Ortopedi, KBB ve GÖZ doktorları da geçici görevle Tarsus ve diğer ilçelere belirli aralıklar ile gönderiliyormuş. Bu DOKTOR düşmanlığını, özellikle UZMAN DOKTOR düşmanlığını kim yapıyor? Kim veya kimler EĞOSUNU tatmin ediyor?! Günah ya. Ekim Kasım ayında Mut- Anamur’a giden hekim yolluk ve harcırahını daha yeni alabiliyormuş, ödenek yok deniyormuş. Böyle bir mezalim olur mu?! Kim yapıyor? Sağlık müdürlüğü yaptığı İHALE ve ALIMLAR için parayı buluyor ama geçici görev ihdas ettiği bu personele bulamıyor mu?!

Bu arada haber sitemizde iki ayrı haber yer aldı. Linkleri aşağıda. Arzulayan okusun. ÖENEMLİ....

11 AĞUSTOS 2022 GÜNLÜ HABERİMİZ:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-saglikda-kadin-dogum-sancisi-devam-ediyor-16930

16 AĞUSTOS 2022 GÜNLÜ HABERİMİZ:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-oldurulen-doktor-olayinda-ikinci-celse-yapildi-16964

11 Ağustos günlü ilk linkteki haberimiz, “MERSİN SAĞLIKDA KADIN DOĞUM SANCISI DEVAM EDİYOR” başlıklı haberden sonra ANKARA devreye girince, buradan baazı aklı evvel olan ve MAKAMA HAL HATIR için getirilen tipler, beni karalamışlar.

Hakkımda ASILSIZ şekilde atıp tutmuşlar. 2017 yılında başıma gelen KUMPAS olayını ÇOK farklı anlatmışlar.

Bende buradan belirtiyorum. CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDA BENİM ŞAHSİ MESLEKİ DOSYAM VAR.O dosyada, 42 yıllık gazetecilik meslek hayatımda 2017 yılına kadar 148 ADET MESLEKİ TAKDİR- TEŞEKKÜR- BAŞARI BELGEM mevcut.

Sizin KARALAR çalmaya çalıştığınız 2017 yılındaki KUMPAS olayından sonra ise alınmış olan, 2018 (16 ADET) - 2019 (25 ADET) - 2020 (12 ADET ) - 2021 (26 ADET) - 2022 (8 ADET) OLMAK ÜZERE TOPLAM 86 TAKDİRNAME – TEŞEKKÜR- BAŞARI Belgesi almışım.

Hepsi de Devlete ait kamu kurum ve kuruluşlar ile KAMU YARARINA çalışan Dernek, Muhtar, Meslek Odası, siyasi partilerin il başkanlıkları gibi yerlerden. İncelesinler onları. Hepsi Resmi kayıt.

Bu arada bu bana KULP takmaya ve karalayıp İTİBAR suikastı yapmaya çalışan EMBESİL tiplerin hangisi, geldiği makamda bir üst makamdan mesleği ve görevi ile ilgili TAKDİR- TEŞEKKÜR- BAŞARI belgesi alabilmiş bunu da açıklasınlar.

İkinci haberden sonra, “MERSİN’DE ÖLDÜRÜLEN DOKTOR OLAYINDA İKİNCİ CELSE YAPILDI” başlıklı haberimiz, adam yine yazmış diyerek sitem etmişler.

Hiç utanma ve sıkılma duygusu olmayan bazı tipler, vicdan muhasebesi bile yapmaktan acizler.

Bu günün yarını var.

Orada bir can gitti.

Yokluk ve yoksullukla büyümüş bir insan can verdi.

Görevi başında ŞEHİT edildi, ama hem meslektaşları, hem amirleri onu dışladı, onun hakkını, HAK- HUKUK- ADALET çerçevesinde ADİL bir şekilde aramadılar.

Yanıltıcı yazışmalar, öldükten sonra işleme konan evraklar ile ZEVAHİRİ kurtarmayı yeğlediler...

Üyesi olduğu SENDİKA bile bir takım gelecek kaygılarıyla bu olaya sesiz kaldı.

KIZARMAYAN YÜZ, YAŞARMAYAN GÖZ dolu olan SAĞLIK teşkilatı yöneticilerinin Öldürülen Dr. Ahmet DİKMEN umurlarında bile olmadı.

ALLAH ÇOK BÜYÜK!

YARININ SAHİBİ ALLAH!

Yarınlarda neler yaşayacağız, neler yaşayacaksınız onu ALLAH BİLİR...

Makam ve mevkiiler kimseye baki değil, olmaz da...

Makamdan güç alanlar, o makamdan indimi çok zavallı olurlar.

Ama geldiği makamına sıdkı sadakatle çalışıp güç katanlar, hak rıza için emek verenler, makamdan indikten sonrada kudretli olurlar.

Şimdi yeni SÖZLEŞMELİLER yaratılacakmış...

Yanlış.

Bu SÖZLEŞME işi çok yanlış.

Sağlık da İŞYERİ ÇALIŞMA BARIŞINI BOZDUĞU gibi, EHLİYET ve LİYAKAT aranmadan sözleşme imzalanarak makama getirilen ve AYRICALIKLI İMTİYAZLI AYLIK MAAŞLARA bağlanan ( en az 25 - 65 bin arası MAAŞ ALAN ) tipler beceriden yoksun oldukları için SAĞLIK SİSTEMİNİ çökerttiler.

Modern binalar ve modern cihazlar ile donatılan hastaneler ile sağlık kuruluşları bu işini bilmeyen TORPİLLİ sözleşmeli tipler yüzünden heba oldu gitti. Branşı dışında çalıştırılanların sayısı arttı.

Sağlık Hizmeti sınıfında olup, genel idare hizmetlerinde çalıştırılanlar yüzünden vatandaş mağdur olduğu gibi, bu şekilde geçici görevle çalıştırılanlar devlete ek külfet getirdi, devlete de maddi zarar verdiler. Şimdi MERSİN ilinde var da, başka il de yok mu derlermiş... Mutlaka var.

Ama kötü örnek size örnek teşkil etmemeli, siz hak- hukuk- yasa- yönetmelik çiğnemeden iş yapmalısınız ki, bir farkınız olsun.

Ama sizlerin çoğu iyi yönde bir fark yaratmaktansa, CAZ yapmayı, mesaiden çalmayı, iş yapıyor görünmeyi, seviyor ve birde hak etmediğiniz SÖZLEŞMELİ makama gelince de KARİYER yaptım diye düşünceye girip, ardından da yahu siz 25-65 bin arası para alıyormuşsunuz, bize de yok mu diye o makamlara saldıranlara, yok ben hepsini yemiyorum, aldığım para ile öğrenci okutuyorum MAVALIDA anlatıyorsunuz. Sizin içinizden biri çıksın bunu belgesi ile ispat etsin özür dileyeceğim. Yahu bir bardak çaya tenezzül eden tipler var, birde böyle atıp tutuyorlar.Bir kısmı da ben istemedim beni getirdiler diyormuş. Yahu kafana silah mı dayıyorlar, böyle yalana ne gerek var, gülüyor millet halinize.

Def-i hacetinizde BONCUKMU buldular ki, size dört elle sarıldılar, hayırdır?!

Devam edeceğim.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com