Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Şaşmamak elde değil.

Şaşmamak elde değil.

Aşağıda ŞEHİR hastanesi ile ilgili bir konuyu gündeme taşıyacağım.

Şimdi orada medya bölümü oluşturacaklarmış, çalışanlarına mesaj geçmişler. İçerik şöyle:

“Hastanemizde Iletisim ve Sosyal Medya Ekibi olusturulacaktir.Basvuru yapmak icin, ad soyad ve iletisim bilgilerinizi 26.05.2021 Çarsamba gününe kadar mersinsehir@saglik.gov.tr  hesabina mail atmaniz rica olunur.”

Arkadaşlar hizmet satın almıyorsunuz, bir brim kuracaksınız... Öyle ise bu işin ehli ve uzmanı olanlardan kurun. Oraya da EBE- HEMŞİRE- DOKTOR- LABORANT- TEKNİSYEN- TEMİZLİKÇİ- GÜVENLİKÇİ v.s gibi işten anlamayan birilerini sırf üç kuruş fazla alsın diye koyacaksanız ve bu birimi iş olsun torba dolsun mantığıyla hizmete sokacaksanız, yazık günah.

İkinci olay, Toros devletten. Vatsaptan yazmışlar. Bakın ne diyorlar:

“... insanlık dışı nöbet listelerine maruz kalıyoruz. Neymiş, hemşire yokmuş... Nerede bu hemşireler Allah aşkına... Servislerde 80 saat fazla mesai yapılıyor gündüz mesaisine gelenlere fazla mesai yazılmıyor ben sağlık personeliyim de o değil mi çalışma saatleri adil değil ortalama fazla mesai saatti hesaplanır fazlası mesai yapmayanlara dağıtılır adalet böyle sağlanır bunun hesabı nasıl sorulur hiç bilemiyorum gerçekten..”

Bu arada hastanelerin ve sağlık teşkilatının tüm depolarını çok dikkatle takip ediniz. DEPOLARA görevlendirdiğiniz kişilere çok dikkat ediniz. Depolara giriş ve çıkışları kontrol altına alınız. Depolara kamera koyunuz. Hangi malı kim talep ediyor, talep doğru mu, depodaki sarfiyat nasıl yapılıyor çok dikkat ediniz? Satınalma komisyonundan işlem çıktıktan sonra, kontrol ve muayene teşkilatlarına iş düşüyor. Kontrol ve muayene teşkilatları ile DEPO sorumluları işbirliği içinde olmalı ve bu işleri ifa edenleri de tek bir sorumlu yönetici amir takip etmeli.

Diğer taraftan hastanelerde yemek yemeyen personelin parasını personele ödeyin. Niye ödemiyorsunuz?  Rapor istiyorsunuz, işi uzatıyorsunuz... Adam ben bu yemeği yemiyorum, sebebi de bu diyor ve kartını da kullanmayıp size teslim ediyorsa adamın parsını ödeyin. Ayrıca kartı size teslim olan yada yemek yemediğini beyan eden kişinin parasını da yemiş gibi firmaya ödemeyin. Bu da suç olur. Dikkat edin.

Bir başka konu, eğitimi, ehliyeti dikkate alınmadan bir kısım yerlere SORUMLU diye görevlendirmeler yapılıyor, böyle görevlendirmeler hukuka ve yasaya aykırıdır. Torpilli görevlendirmelerden de artık vazgeçin.

Uzman kadrosuna sözleşme imzalayarak getirdikleriniz işten anlamayacaklar, onların işini yapsın diye de yeni görevlendirmeler yapacaksınız bu da çok ayıp oluyor. İşyerinde çalışma barışını bozuyor.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com