Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

ŞEHİT DR. AHMET DİKMEN MESELESİ

ŞEHİT DR. AHMET DİKMEN MESELESİ

Ahmet, benim mahallemin çocuğudur. Doğduğu günden beri tanırım. Yokluk ve yoksulluk içinde büyümüş, okumuş doktor olmuş, vatana ve millete Sıtkı sadakatle hizmeti şiar edinmiş pırıl pırıl bir insandı.

Görevi başında, namusu ile işini yapmaya çalışırken cinayete kurban gitti.

Günlerdir o güzel kardeşimin hak ve hukukunu ayrıca mağdur olan ailesinin sesini duyurmak için elimden gelen gayreti sarf ettim.

Amacım kimseyi karalamak ve suçlamak değildi.

Vicdanlara seslenmek, içinde ALLAH KORKUSU olanlara seslenmek, sadece yasa kanun ve yönetmeliklere bakarak işi kılıfına uydurup hak yolundan şaşılmaması gerektiği için elimden gelen çabayı verdim.

Tabiatıyla kafatasının içinde taşıdıkları beyinleri sadece dünya nimetleri ve şahsi çıkarlarına çalışan, hak etmediği makama ve unvana kavuşup kıyak maaş ve imkanlara ulaşanlar, kendilerine bu kıyakları geçenlere olan sadakat ve bağlılıklarının karşılığında doğru olanı- hak olanı- Allah rızası ile yapılması gerekenleri, yemin ederek geldikleri meslek ve işlerinde görevlerinin gereğini yapmayıp, birde şahsıma ve aileme husumet beslediklerine şahit oldum. AYIP SİZE!!!

Kim ki, mesleğini, işini sadece kendi çıkarı için yapıyor, Allah onu kahreylesin!

Bu yalan dünyada her şey geçici, baki kalan yüce ALLAH!

Hepimiz bir şekilde vakti sırası geldi mi göçeceğiz.

Ne ekerseniz elinizle o gelecek sizinle. Bunu unutmayın. Rahmetli Babam derdi ki, “oğlum adaletli ol, haktan hukuktan şaşma. Davanda haklı ol kimsenin merhametine kalma. Unutma dedesi erik yemiş torununun dişi kamaşmış...”

İyi ki bizi böyle yetiştirdi.

Evet, günlerdir Ahmet’e GÖREVİ başında öldürüldüğü için iyi niyetle ŞEHİT diye yazıyoruz. Dün bir Doktor kardeşim beni aradı ve Ahmet’in şehit sayılmadığını söyledi. Çok üzüldüm ve araştırdım.

Google arama motorunda sorgulama yaptım.

Devletimizin Görev şehidi kabulü şöyle: “Terör eylemi olmasa bile, görev sırasında gerçekleşen çatışmada veya görevinden dolayı uğradığı saldırıda hayatını kaybeden yargı mensubu, asker ve polis “görev şehidi” sayılmaktadır.”

İslam da ise şöyle: “Allah yolunda ölenlerden başka şehit olanlar yedi çeşittir: Tâûndan ölen şehiddir, suda boğulan şehittir, zatülcenbden (akciğer zarı iltihabı-pleurisy) hastalığından ölen şehittir, karın ağrısından ölen şehittir, yangında ölen şehittir, yıkıntı altında kalarak ölen şehittir, hamilelikte ölen kadın şehittir.”

Kimler şehit sayılır diye soruyorsunuz. “Sadece din değil vatanı ve milletti savunma yolunda ölenlere de şehit denilmektedir ki görev başında hayatını kaybeden askerler resmi olarak şehit kabul edilirler. Bunun yanında terörist saldırı sonucu hayatını kaybeden eğitim, sağlık güvenlik görevlileri vb. manen şehit olarak kabul edilmektedir.”

Görev şehidi ne demek?:  “Profesyonel veya vatanî görevini yapmakta olan askerlerden görev başında herhangi bir şekilde yaşamını yitirenler, Herhangi bir terörist saldırı sonucu yaşamını yitiren eğitim, sağlık, güvenlik vb. görevliler, Görev başında yaşamını yitiren polis, itfaiyeci vb. diğer görevliler.”

Karşınıza bu ifade ve tanımlar çıkıyor.

Ahmet ile ilgili çok net bir tanım okuyamadım. Bunun üzerine değişik kademede üst görev yapan Ankara’da bürokrat dostlara sordum.

Ahmet gerçekten şehit sayılmıyordu.

Şu işe bakar mısınız?!

Görevi başında, devlet memuru sıfatı ile millete ve memlekete hizmet sunarken biri geliyor sizi öldürüyor ve Görev şehidi sayılmıyorsunuz?

Bu nasıl bir iş ve anlayış?

Askeri- Polisi- Yargı mensubunu görevi başında öldürürlerse şehit, ama sağlık ve eğitim çalışanı yâda bir başka devlet görevlisini görevi esnasında öldürürlerse o şehit değil...

İnanılacak gibi değil.

Bu olayı, bu işi, şöyle NAMUSU VE ŞEREFİ İLE irdeleyip, hak ve hukuk açısından adaletli bir şekilde izah eden biri çıkarsa önünde saygı ile ceketimi iliklerim.

Devlet memuriyetinde, Görevi esnasında kim katledilmiş ise, ölmüş ise, sebebi ne olursa olsun, bana göre ŞEHİT kabul edilmeli.

Tekraren Dr. Ahmet Dikmen kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesi ve yakınları, ayrıca tüm sağlık çalışanlarına baş sağlığı diliyorum.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com