Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

YEMEK İHALESİ İPTAL EDİLDİ

YEMEK İHALESİ İPTAL EDİLDİ

Bildiğiniz üzere 10 Ekim gecesi saat gece yarısı 00.39 da bir yazı kaleme aldım. Başlığı : “Yeni bir miyav miyav düzeni olmasın!!! - 3-“ idi.

Linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/yeni-bir-miyav-miyav-duzeni-olmasin-3-2277

YENİ BİR YOLSUZLUK- AHLAKSIZLIK- VİCDANSIZLIK OLMASIN - BİRİLERİ SIRTIMIZDAN ZENGİNLEŞMESİN AMACIYLA yazdığımız yazı içeriğinde, ilgili ve yetkililere naçizane bir kısım uyarılarda bulunduk.

Bu gün Pazar günü...

Kamu ihale kurumunun EKAP sayfasına girdim ve evrak ve belgeleri incelemeyi sürdürürken, birde ne göreyim. YEMEK İHALESİ İPTAL EDİLMİŞ. Hem de ben yazıyı yazdıktan bir gün sonra, 11.Ekim.2021 günü.

GEREKÇESİ: “İlanı etkileyen maddelerde değişiklik yapılması gerektiğinden ve düzeltme ilanı süresi kalmadığından ihalenin iptaline”

DENMİŞ.

Aşağıda Ekap’ta yer alan ihalenin iptali ile ilgili bilgiler.

Tabi, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü BASIN MÜŞAVİRİ olarak anılan aslında sağlık memuru olup UZMAN yapılan kişi, ne hikmet ise yazdığımız yazılara ne gibi işlemler yapıldı, ilgili ve yetkilisi hakkında ne gibi işlemler yapıldı bilgi vermesi gerekirken vermez, bizde böyle kendi imkânlarımızla bulmaya çalışırız. Yine oluşturduğunuz o basın birimlerinin işi, bu iyi, bu kötü gazeteci tanımlamalarını yapmak değildir. Üstlendikleri işlerini iyi yapsınlar. Daha faydalı olurlar.

Öncelikle kim, hangi makam, yetkili bunu iptal etmiş ise ALLAH RAZI OLSUN. DOĞRU YAPMIŞ. Ancak, yazımızda yaptığımız uyarıları lütfen dikkate alsınlar, o yüzden o yazımızı tekraren okusunlar. Link yukarıda verildi.

İhale 2021/578079 sayılı ihale. Gerçekleşse idi 27.10.2021 günü ihale yapılacaktı. Ve MERSİNDE, yine aynı tas aynı hamam düzeni hakim olacaktı.

Özellikle ihale 3 yıllık çıkmamalı ki, İHALEDEKİ SERBESTLİK REKABET İLKELERİ TAM OLUŞSUN.

Ayrıca, işi alacak firmaya Diyetisyen şartı kaldırılmalı, Gıda mühendisi şartı konmalı. Gıda mühendisi çalıştırmalı. Sizde yeteri kadar Dyetisyen var. Onlar düzgün çalışsın kimse kıpırdıyamaz.

Yeni hazırlanacak olan teknik şartname hazırlanırken mutlaka o komisyonda GIDA MÜHENDİSİ çağrılmalı. Sizde yok ise, TARIM MÜDÜRLÜĞÜ- ÜNİVERSİTELER- MERSİN GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI gibi... Mutlaka olmalı bu mühendis. Bir takım al gülüm ver gülüm işlerini de bozacaktır bu tavrınız. Resmi yazı ile oralardan isteyiniz.

Her ay yenecek yemeğin günlük listesi, geçmişte olduğu gibi, şartnameyi hazırlayanlarca üşenilmeden çıkartılmalı, hangi gün ne çıkacak gün gün belirlenmeli, listelerdeki bu yemek düzeni personele verilmeli, kurumdaki ilan tahtasına, yemek salonu girişine, kurumun web sayfasına önceden konmalıdır. BAKIN ESKİ İHALELERDEN HAZIRLANMIŞ ÖRNEK SAYFALAR...

İPTAL EDİLEN BU ŞARTNAMEDEN BİR GÖRÜNTÜDE AŞAĞIDA

Teknik şartnameyi hazırlayanların hep aynı kişiler olmamasına özen gösterilmeli, bu şartnameyi hazırlayanlar ile kontrol muayene komisyonlarında olanlar aynı kişiler olmamalarına özen gösterilmeli, özellikle kontrol ve muayene teşkilatlarında görev alacak olanlar içinde İdareden kişiler hariç, saymanlıktan bir yetkili, kurumda faaliyet gösteren sendikalardan bir temsilci, yada hemşirelerden- Doktorlardan- Labarantlardan- v.b kesimden birer temsilci mutlaka koyunuz. Konmaz diye bir kaide yok. 3 kişi- 5 kişi olacak diye de bir kaide yok. Kontrolcü sayısını arttırabilirsiniz, arttırma yetkiniz var. Böyle olursa, kimse kimseyle el ele veremez, biri yapmaz ise diğeri görevini yapar.  

Şimdi yine kapalı kapılar ardında teknik şartname hazırlanacak ve rekabeti engelleyecek, disiplini bozacak, denetimi düzgün yapılmayacak bir sistemi yaşama sokmayın, bu sizlerin elinde.

BİRDE NEDEN DİYETİSYENLER İSTEDİĞİ VE LÜZUM GÖRDÜĞÜ ANDA YEMEK LİSTESİNİ DEĞİŞTİRİR İBARESİNİ KOYMUŞSUNUZ? HAYIRDIR, NİYE? İHALE SÜRESİNCE VERİLECEK OLAN YEMEK, YANİ ÇIKACAK OLAN YEMEK HER AY LİSTESİ HAZIR OLMALI BU ŞARTNAMEDE YER ALMALI. KİM HANGİ YEMEĞİ ÇIKARACAK, NE KADAR ARALIKLARLA ÇIKARACAK BİLMELİ. BU YEMEK İŞİ BİRİRLERİNİN İNSAFINA KALMAMALI. ÖNCEDEN NE ÇIKACAK, NE KADAR SIKLIKLA ÇIKACAK, BEBEK MENÜ- ÇOCUK MENÜ- NORMAL HASTA- DİYET HASTASI VE PERSONELİN NE YİYECEĞİ AYLIK LİSTE HALİNE GELMELİ VE ŞARTNAMEDE YER ALMALI. HER TÜKETİCİ ÖNCEDEN HANGİ GÜN NE YİYECEĞİNİ BİLMELİ.

ALLAH RIZASI İÇİN bir pazarına gidin kuyumcuların kullandığı HASAS TERAZİDEN alın. KÜÇÜK OLUR. Eğer paranız yoksa bu yemeği tüketen her biriminize ben EMEKLİ MAAŞIMDAN ALIP HEDİYE EDECEĞİM. Bu çok önemli. Çok pahalı bir şeyde değil. Her kurum isterse 10 adet alabilir. Nerelere ne paralar harcanıyor. Bu terazi çok usulsüz işi önleyecektir.

Yumurtanın gramajı belli, koyun bu terazide tartın. Şartnamede yazılı olan 60 değil 40 gram çıkarsa, o gün verilen yumurta sayısı ile çarpın, ne kadar haksız kazanç ortaya çıkıyor gözünüzle görün.

Fırsat vermeyin.

Etlerin evsafı, nasıl geleceği yazılı olmalı. KARKAS gelmeli. Dişi ete erkek yumurtası dikilip getirilmemeli, kontrolcü o yumurtaları eli ile kontrol etmeli.

Et çiğ iken farklı, pişmiş iken farklı olur. Gramajı düşer. Şartnamede kaç gram et tüketiciye verilecek deniyorsa, piştikten sonrada yemeğin içindeki eti kontrol edemeyeceğinize göre, pişmeden evvel çiğ hali, pişmiş hali hesaplanıp çiğ etin vereceği fire hesap edilip ona göre o yemeğin içine ET konması sağlanmalı.

Piknik gurubu olarak anılan küçük ambalajlarda verilen REÇEL- TEREYAĞ- BAL gibi gıda maddelerinin gramajları bellidir. Şartnamede ne yazıyorsa onu alacaksınız. Yoksa tartacaksınız. Bu işte acayip hile döner. Çünkü bunlarda gramaj farklılığı vardır. 45 gram der 20 gramlığı verirse, sizde anlamazsanız, sayıyı o gün verilen rasyonla çarpın ne kadar haksız kazanç elde ediliyor yakalayın. Bunların 10 gramı da var, 50 gramı da... Siz şartnamede ne yazmışsa ona bakacaksınız.  Özellikle gelen malzemelerde son kullanma tarihine çok dikkat edin. Sürenin bitimine bir 2 gün kala gelmiş ise kabul etmeyin. Çünkü onu piyasadan çok ucuza alıp gelirler. Bilinen marklardan da vazgeçmeyin. Tanınmayan, merdiven altı markları tercih etmeyin, ayrıca AÇIK OLARAK hiçbir reçel, yoğurt, tereyag gibi kabul etmeyin. Daha bunun gibi neler var, ne hileler var....

O yüzden kontrol ve muayene komisyonlarının sayısı arttırılmalı, hep aynı kişilerden oluşmamalı, 3 ayda bir değişmeli ki, al gülüm ver gülüm anlaşmaları olmasının bu işlerin önü kesilmeli.

İşin kurnazı idareler bazen şöyle diyor. Yahu dam 3 kap yemeği 5-7 liraya almış ne yapsın? (!)

Niye o,  5- 7- 8- 9 lira teklif veren ve işi ucuza yapacağım diye alan firma, sizin ihale şartnamenizi okumamış mı, bu işin ne kadar mal olacağını hesap etmemiş mi ki, “yazık adam batmasın” tezgâhına yatıyor, merhamet vicdan söylemlerinize dalıyorsunuz? Geçeceksiniz bu ayakları. Öyle acındırıp, işi kanun ve nizam çerçevesinde yapmayarak, o firmaya bize gel yolu açmış olursunuz. Zarf içinde size gelen olunca da, her şey güzel olmuş olur, OLAN İSE HASTAYA- PERSONELE ve o YEMEĞİ tüketene olur.

İdarecilerin bu arada makamına gelen avanta kahvaltılıklar, ara öğünler, özel yemekler hariç tabi. HARAM OLSUN BİZİ DİKKATE ALMAYIP, MİLLETİN EKMEĞİ İLE AŞI İLE OYNAYANA...

Bu günlük bu kadar, devam edeceğim.

BU YEMEK HUSUSUNDA YAYINA TİTİZLİKLE DEVAM EDECEĞİZ....

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com