Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

YEMEK İHALESİNDE YENİ GELİŞMELER

YEMEK İHALESİNDE YENİ GELİŞMELER

Biliyorsunuz YEMEK İŞİ ÇOK HİLE KALDIRAN, İŞ, SIKI DENETLENMEZ İSE, İHALEYİ ALAN FİRMAYA DA, İŞİ KONTROL VE İDARE EDENLERE DE ÇOK GÜZEL EKMEK YEDİREN HALE GELİR (!)  Bu yüzden zaman zaman buradan uyarıcı yazılar yazarak ilgili ve yetkilinin dikkatini çekmeye çalıştım. Bu konuda, o dönemde SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ kendine bağlı birimler için toplu olarak ihaleye çıkıyordu. (Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı hizmet veren Sağlık tesislerinden Toros, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı, Aydıncık, Anamur Devlet Hastaneleri ile Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi)Olayı 11 Ekim 2021 günü gündeme getirdim. İlgili yazımın Linki aşağıda.

https://www.haberanaliz.net/makale/yeni-bir-miyav-miyav-duzeni-olmasin-3-2277

Benim bu yazımdan sonra bazıları “EYVAH” dedi ve İHALE İPTAL edildi. O iptali ve içeriği de 17.Ekim.2021 günü yazıp gündeme taşıdım. Yazının linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/yemek-ihalesi-iptal-edildi-2289

Aynı konuda 25.Ekim.2021 günü yeni bir yazı kaleme aldım ve yeniden dikkatlere sundum. İlgilileri daha dikkatli, düzenli, titiz iş yapmaya çağırdım. O yazının linki de aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/makale/yemekte-tin-tin-tini-mini-hanim-donemi-2303

Beklemeye başladım ve yeni İHALE ne zaman çıkacak, nasıl çıkacak, uyarılarım dikkate alınacak ve düzeltmeler yapılacak mı, devletin ve milletin kılıcı çekilecek mi, şartnamede eksik olan GIDA mühendisi meselesi düzeltilecek mi, yemeklerin her aylık menüsü hazırlanıp önceden şartnameye alınacak ve personel ve tüketen diğerlerine verilecek mi, ilan tahtasına asılacak mı, öğlen çıkan yemeği akşam ısıtıp vermenin önüne geçecekler mi gibi hususlara dikkat edilecek mi diye... Her zaman olduğu gibi, bu konularda hiç ses seda çıkmadı.

Bir baktım bu gün bir ihale çıkmış. ADSM yapmış. Anladım ki, idare herkes ihalesini kendi yapsın demiş. Bu bir tercih. Aslında tek elden çıksa idi ve 1 yıllık olsa idi çok çok daha iyi olurdu. Katılımcı firma sayısı artar rekabet oluşurdu. 3 yıllık olunca herkesin yeterliği olmuyor, rekabet oluşmuyor, haksızlık oluyordu. Neyse. Şimdi anladığım kadarı ile her idare kendi ihaleye çıkacak. Bakalım kim ne kadar süre ile çıkacak, kaç paraya alacak, nasıl yapacaklar?

ADSM nin ihaleye çıkan işine baktım.  Bu işle ilgili Teknik şartname 91 sayfa. İdari şartnamesi 26 sayfa. Teknik şartnameyi Hazırlayanlar arasında GIDA mühendisi yok. Çok detaylar var, şimdi ele almayacağım, sonra yazacağım. Şimdi ihale ile ilgili bilgileri paylaşacağım. Bu iş, 2022 ve 2023 yılı için yapılıyor. 18 aylık. Yine burada da 1 yıllık çıkmamışlar. ADSM nin kendi mutfağı ve bu işle ilgili alanı olmadığı için taşımalı çıkmışlar ve teknik şartnameye de bu hususu koymuşlar. Yemek dışarıda yapılacak yani. Alan firmanın kendi oluşturduğu bir mutfakta...

İHALENİN BİLGİLERİ

İHALENİN İLANI

91 SAYFALIK TEKNİK ŞARTNAMEYİ HAZIRLAYANLAR

TEKNİK ŞARTNAMNEİN BAŞ SAYFASI

TEKNİK ŞARTNAMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

TEKNİK ŞARTNAMEDE İŞİN KONTROLÜ KISMINI İYİ İNCELEYİN

TEKNİK ŞARTNAMEDE İŞİ ALACAK FİRMADA ÇALIŞACAK OLANIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ DİKKATLİ OKUYUN

AYRICA ÇALIŞACAK OLANLARIN DOSYASI İLE İLGİLİ KISMA BAKIN.

TEKNİK ŞARTNAMADE YEMEK SERVİS SAATLERİ BELLİ, SABAH- ÖĞLEN- AKŞAM ÇIKACAK OLAN YEMEK DEMİŞLER AMA ÖĞLEN ÇIKACAK MENÜ İLE AKŞAM ÇIKACAK OLAN MENÜ BELİRLENMEMİŞ... DOLAYISIYLA ÖĞLEN ÇIKAN ISITILIP AKŞAMDA SUNULABİLİR....

İDARİ ŞARTNAMADEN İLK SAYFA.

İncelemeye ve işi takibe devam ediyorum. İleriki yazılarımda sizlerle paylaşacağım.

 

YEMEK İHALESİ İPTAL EDİLDİ

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com