30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI 81 İLDE BİRER ADET ÇINAR AĞACI DİKEREK ANACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI 81 İLDE BİRER ADET ÇINAR AĞACI DİKEREK ANACAK
Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi Giresun da yaşanan sel felaketi ve yurdumuzun değişik illerinde meydana gelen Orman yangınlarını da ele alarak bu yıl 30 Ağustos’u 81 ilde birer ÇINAR ağacı dikerek saygı ile anacaklarını bu arada ev, işyerlerini ve araçlarını bayrakla donatacaklarını açıkladı.

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, "KORONA illeti yüzünden alınan tedbirler gereği, 30 Ağustos’u alışılagelmiş usuller ile değil bu kez bizler farklı bir şekilde anacağız.  30 Ağustos Zafer Bayramı şanlı Türk'ün destan yazdığı gündür. O günü Bayram ilan edenler çok iyi bilirler ki, biz o gün bu vatan uğruna, bu devlet uğruna, bu millet uğruna nice vatan evlatlarını şehit verdik, gazi verdik. İşin doğrusu bu vatan, devlet, millet uğruna o günden bu güne çok sayıda şehit ve gazi verdik. Böyle milli bayramların kuru kuruya kutlanması ve anılması içimize sindiremediğimiz gibi, böylesine önemli günlerde üç beş cicili laf ve söylem ile geçiştirilmemeli" dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, " Yurt geneli çıkan yangınlar nedeniyle ayrıca sebepsiz yere kesilen yok edilen ağaçlarımız ve bitki örtümüz nedeniyle telafisi mümkün olmayan acılar yaşıyor, felaketlere şahit oluyoruz. Doğayı acımasız kirletmek ve yok etmenin neticelerini yaşıyoruz. Yaşama ve doğaya sahip çıkmak zorundayız.. Ağaç demek yaşam demek, su demek... Erozyonu ve bir kısım felaketleri önlemek demek. Kısacası hayat demek... Bu bağlamda bu yıl 30 Ağustos günü ÇETKODER olarak 81 ilin hepsinde gönüllülerimizce sembolik olarak bir adet ulu çınar ağacını toprak ile buluşturacağız. Diktiğimiz ÇINARLAR ülkemize, milletimize, devletimize ve tüm insanlığa BARIŞ- SEVGİ- SAYGI yaysınlar” dedi.


0Önceki Haber

0

GÖKTAŞ: RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUMSonraki Haber

GÖKTAŞ: RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUM

Başka haber bulunmuyor!