AKTAY; “KOCAMAZ’A TEKLİF SUNMADIK”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKTAY; “KOCAMAZ’A TEKLİF SUNMADIK”
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili olarak son günlerde yayınlanan kimi haber ve yorumların seçim dönemlerinde çıkması son derece normal olduğunu belirterek, “ Ben Aday Değilim. 13bin 500 kişinin kişinin katıldığı anketimizin son aşamasına geldik. Ayrıca CHP’den Burhanettin Kocamaz’a herhangi bir teklif sunulmadı” dedi. 

Gökhan KURT

“HABER VE İDDİALARIN HER BİRİNE AÇIKLAMA YAPMAMIZ DÜŞÜNÜLÜMEZ”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP İl binasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyla ilgili olarak son günlerde yayınlanan kimi haber ve yorumlara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Duyum ve kulis haberlerin seçim dönemlerinde çıkması son derce normal olduğunu belirten Aktay, “Bu durum ülkemizde siyasete olan yoğun ilginin sonuçlarından biri olarak görülmeli ve çerçevede değerlendirmelidir.  Bu kapsamda CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayının kim olacağına dair de sayısız haber yapılmakta, yazılar yazılmaktadır. Bizim bu haber ve yazıların her birine cevap vermemiz, adı geçen isimlerle ilgili bir açıklama yapmamız düşünülemez” ifadelerini kullandı.

“ADAYIMIZ ÖRGÜTÜMÜZÜN GÖNÜL RIZASINI ALMIŞ BİR İSİM OLACAKTIR”

Başka hiçbir partide görülmeyen üretkenlik ve demokratik zindeliğin CHP’de olduğunu söyleyen Aktay, “Adaylıkla ilgili başvuru süresi bitmiş değildir. Adayımız elbette sosyal demokrat, halkçı, katılımcı, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına sahip,CHP ilke ve değerleriyle yoğrulmuş, örgütümüzün gönül rızasını almış bir isim olacaktır” dedi.

“ANKET, YABANA ATILACAK BİR ÇALIŞMA DEĞİL”

Kendisinin aday olmadığını belirten Adil Aktay, “13 bin 500 kişiyle görüşülerek anket çalışmalarımızın sonuna geldik. Anket, belirleyici unsurlardan biri olacak ve yol gösterecek. Anket, yabana atılacak bir çalışma değil. Bütün arkadaşlarımız değerli, hepsinin de şansı var” diye konuştu.

“CHP’DEN KOCAMAZ’A TEKLİF SUNULMADI”

CHP olarak Burhanettin Kocamaz’a herhangi bir adaylık teklifinin yapılmadığını dile getiren Aktay, ittifakla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Aktay, “Kocamaz’a herhangi bir teklif sunulmadı. Eğer teklif verilecekse, bu teklifi il başkanı götürür. Böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca, Mersin halkının yüzde 70’i ittifak istemiyor. Bunu bütün partiler istiyor. Seçmenin yüzde 30 ise stratejik oy kullanıyor” şeklinde konuştu.

HABER VE KAYNAK: MERSİN İMECE GAZETESİ

LİNKİ: http://www.mersinimecehaber.com/mersin/aktay-kocamaza-teklif-sunmadik-h19974.html


YALAN OLDU, TALAN OLDU, OLAN MİLLETE OLDUÖnceki Haber

YALAN OLDU, TALAN OLDU, OLAN MİLLETE OLD...

Mustafa Göktaş: Makamlar Kimseye Baki DeğildirSonraki Haber

Mustafa Göktaş: Makamlar Kimseye Baki De...

Başka haber bulunmuyor!