MERSİNLİ GAZETECİLERDEN MUSTAFA GÖKTAŞ’A DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİNLİ GAZETECİLERDEN MUSTAFA GÖKTAŞ’A DESTEK
GAZETECİ MUSTAFA GÖKTAŞ’IN DÜN YAPTIĞI “NEDEN, NİÇİN, KİM İÇİN BU DURUMA DÜŞÜRÜLDÜM, AMAÇ NE İDİ, NE YAPTILAR, ŞU ANDA NE YAPIYORLAR, ASIL AMAÇLARI NE?.. BUNLARI SABIRLA BEKLEYİN YAZACAĞIM...” DEMESİ ÜZERİNE MERSİNLİ GAZETECİLER TEK TEK ONA DESTEK VEREN AÇIKLAMALAR YAPTILAR.

ANKARA- Mersin’in sevilen ve saygı duyulan araştırmacı gazetecisi Mustafa Göktaş, 2017 yılı Eylül ayı içinde kendisine kumpas kurulduğunu aktaran açıklamalar yapınca o dönem Mersin de gazetecilik yapan isimler ardı ardına açıklamalar yaptılar. Göktaş’ın kendisi ile ilgili yaptığı açıklamanın linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/Mustafa-GoKTAs-Bana-Kumpas-Kurdular-435

Bu arada Göktaş hakkında sürekli yalan ve düzmece haberler yapan, Göktaş’ın mahkûm ettirdiği gazeteci DERVİŞ SÖNMEZ isimli Sansasyonelhaber sitesi sahibinin, Göktaş tutuklu iken yazdığı ve cavap hakkını kullanamadığı 17.Ekim.2017 günlü aşağıda linkini verdiğimiz içerik içinde bakın neler söyledi : (  http://www.sansasyonelhaber.net/mgcden-skandal-gizli-tanik-kumpascisi-goktas-karari.html ) Mustafa Göktaş. “Bu yazıları hakkımda yazan namussuz adamın teki. Bu adamı besleyenler zaten benle uğraşıyorlar. Belediye fetö dosyasında yargılananlar ve onların bir kısım avukatları ile birlikte el ele verilerek hakkımda kurulan bir tezgahla karşı karşıyayım. Bu namussuzun avukatı, belediyecilerinde avukatı. Benimle uğraşan her adama da o avukatlık yapıyor. Ortada benimle ilgili kasti ve planlanmış işler var. Beni yok etme, yıpratma, hakkımda kötü algı oluşturma kampanyasının öncüleri bunlar” dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI AHMET ÜNAL “BEN CEMİYETTEN İHRAÇ ETMEDİM, ÇÜNKÜ SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANIYORDUM” DEDİ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını uzun süre yapan ve aynı zamanda MersinTV sahibi olan Ahmet Ünal, “Göktaş çok zor yetişen ender gazetecilerden biridir. Dürüstlüğü ve doğruluğunu tüm camiamız bilir. Yılmadan bıkmadan arsızla hırsızla uğraşan bu yiğit kardeşimizin açıklamalarını dün okuduk. Kendisine bir kumpas kurulduğuna bizlerde inanıyoruz. Ben Göktaş hakkında, tivıtırdan şehrin ileri gelen bürokratlarına hakaret ve iftira dolu yazılar yazılırken suçüstü yakalandı, şeklindeki haberlere hiç bir zaman inanmadım. Göktaş’ın böyle uyduruk hesaplardan yazı yazmasına ihtiyacı yok. O zaten bildiği her doğruyu ve gerçeği saklamadan kalemi ile temsil ettiği basın kuruluşlarında yazacak kadar cesaretlidir. Kalleşlik ona göre değil. O yiğit bir gazetecidir. Suçlamaları yersiz gördüğüm için ve hakkındaki hiçbir iddiaya inanmadığım için, bana değişik kişi ve kesimlerce lafla sözle çok baskı yapılmasına rağmen mersin gazeteciler cemiyetinden ihraç etmedim, üyeliğini düşürmedim. Yıllardır tanıdığımız bu değerli insana bir komplo ve kumpas kurulduğuna bende inanıyorum. Görüyorum ki tutuklu kaldığı süre içinde de hiçbir baskıdan yılmamış, yine doğru- dürüst bir şekilde gazeteciliğini yapıyor. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.

MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ALİ EKBER ŞEN “YİĞİT ADAM, MERT ADAMDIR”

Bir dönem DHA Mersin büro şefi ve yılların Gazetecisi ALİ EKBER ŞEN ise, “Göktaş, böyle bir alçaklığı yapacak adam değil. Ancak savcılık evraklara gizlilik kararı koyduğu için o dönemde çok bilgiye ulaşamadık. Üstelik birde Mersin de bu karalama kampanyasını yürüten tek bir yayın organı vardı. Yalan yanlış ve uydurma bilgilerle Göktaş hakkında yazdılar. Onlarda Göktaş hakkında asılsız yazılar yazıp Göktaş ile mahkemelik olup ceza alan kişilerdi. Yazılanlara itibar etmedik. Ben her zaman Göktaş’a büyük sevgi beslerim. Gazeteciliği ise tartışılmazdır. Objektif, dürüst, namuslu gazetecidir. Ben 40 yıllık basın hayatımda Mersin de hiçbir Allahın kulundan bir menfaat temin ettiğini, ayrıca paraya pula temah ettiğini, şahsi çıkarı için mesleğini kullandığını duymadım. Bizim meslek böyle şeyleri konuşur. Affetmez. Ama Ben Göktaş ile ilgili tek bir dedikodu duymadım. O bir halk kahramanıdır. O toplum için canını verir. Biz onu siyaset dede STK önderliğinde de yakından takip etmiş insanız. Kamunun çıkarı her zaman önde gelmiş vatansever, milliyetçi, devletçi adamdır. Her zaman halkın çıkarı için çalışan eylemli ve protestolu açıklamaları ile tanıdığız şerefli bir gazetecidir. Geçmiş olsun diyorum. Hakkındaki hiçbir iddiaya inanmıyorum. Bakın göreceksiniz, İFTİRA – Terörle mücadele etmiş devlet görevlilerini hedef gösterdi diye onu 2017 de tutukladılar. Bunların olmadığı gün gelecek ortaya çıkacak. Çünkü o, 30 yıldır devlet için, halk için, kamu için çok şeyler yaptı. Bu yaptıklarının da hepsi google sorguladığınızda çıkar. ÇETKODER diye yazın çıkar. DYP Mustafa Göktaş deyin çıkar. Yanlış işi olmaz, menfate dayalı işi olmaz. HAVADİS isimli 27 yıl çıkardığı gazetesinin künyesinde de şimdi kurduğu haberanaliz.net de künyesinde de "ticari kuruluş değiliz reklam ilan almıyoruz" diye kocaman harfler ile beyanatı vardır. Her zaman ona inandık, inancımız da sürmekte. Ayrıca bir şey daha var ki, bunu ben yaşadım. Bu suçlandığı tivit hesabında bazı iddialar yer aldığında ben onun dürüst ve araştırmacı bir insan olduğunu bildiğim için kendisini telefonla arayıp, oradaki iddiaları sordum. O da bana, Ali, biri bir hesap kurmuş bir şeyler iddia ediyor. Elimizde belge yok. Ben belgesiz yazı yazmam. Sende yazma. Hem ben bu hesabı kendim ve Gazeteci Vahap Şehitoğlu savcılığa verdik. Bizim hakkımızda da hakeretvari yazdı. Hilalıahmer demiş ortaya çıkmış. Kim olduğu belli değil. Bize insanları töhmet altında koymak yakışmaz dedi” diye aktardı.

GAZETECİ MURAT ÖZTORNACI “ GÖKTAŞ MERSİN’İN YÜZ AKIDIR”

Mersinli Gazeteci Murat Öztornacı ve eşi Gazeteci Nilgün Öztornacı’da “Mustafa Göktaş bizlerin mesleki büyüğü olduğu kadar ağabeyimizde. Hiçbir zaman böyle sahte tivit hesabından yazılar yazıp iftira atacağına inanmadık. Onu çekemeyenler ve onun yazılarından rahatsız olanların kumpasıdır diye düşündük. Halende öyle düşünüyoruz. Zaten tahliye olur olmaz ilk haberini biz yaptık. Haberi yaptık diye de Mersin Büyükşehir Basın daire başkanından çok zılgıt yedik. Bize müdahale etmeye kalktı. Bunları da kendi feys sayfamda dile getirdim” dedi.

MERSİNLİ GAZETECİ ABDULLAH BİÇER: MUSTAFA GÖKTAŞ YİĞİT VE NAMUSLU GAZETECİDİR”

Kanal 7 mersin şefi Gazeteci Abdullah Biçer, “Mustafa Göktaş değerli bir abimizdir. Mesleki büyüğümüzdür. Kesinlikle hakkındaki iddialara inanmadım. Tahliyesine sevindim. Biz onun cesur kalemini, yüreğini bilen insanlarız. Aramıza tekraren hoş geldi. Bundan sonra Mersin sahipsiz değil artık” dedi.

GAZETECİ AYTUR GEZER: “25 YILDIR ARKADAŞIM HİÇ İNANMADIM”

Mersin TİME gazetesi sahibi aynı zamanda radyocu olan Gazeteci Aytur Gezer, “ Mustafa Göktaş’ın böyle bir işi yapmayacağını çok iyi bilen biriyim. Kalleşlik ona göre değil. Mertçe mücadele eder. Dürüst ve ilkeli şerefli bir gazetecidir” dedi.


Mustafa Göktaş: Makamlar Kimseye Baki DeğildirÖnceki Haber

Mustafa Göktaş: Makamlar Kimseye Baki De...

BELEDİYE'NİN TİVİT BASIN MÜDÜRÜSonraki Haber

BELEDİYE'NİN TİVİT BASIN MÜDÜRÜ

Başka haber bulunmuyor!