Basın Kartı Yönetmeliği değişti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın Kartı Yönetmeliği değişti
Basın Kartı Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Buna göre göre aranan 'hüküm giymemiş olunması gereken' şartlara, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üyesi olmak veya yardım etmek” ibaresi eklendi.

Basın Kartı Yönetmeliğinde değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeyle basın kartı verme ve iptal etme şartları yeniden belirlendi. Yeni düzenlemeyle, “Basın Kartı” verilecek kişilerde aranan şartlara, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, üyesi olmak veya yardım etmek suçlarından hüküm giymemiş olması” ibaresi eklendi. Yönetmeliğe eklenen bazı maddeler şöyle:

* Taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlar sergilemek suretiyle basın meslek onurunu zedeleyecek şekilde faaliyette bulunması,

* Şiddet ve terörü özendirecek, her türlü örgüt suçları ile mücadeleyi etkisiz kılacak içerik oluşturması,

* Suça tahrik veya teşvik edecek ve suç ile mücadeleyi etkisiz kılacak faaliyetlerde bulunması hallerinde komisyon tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucunda, bu kişilerin sürekli nitelikte basın kartlarının iptaline karar verilebilir. Komisyon tarafından verilen iptal kararları Başkanın onayı ile derhal uygulanır.”

'DANIŞTAY BUNU DA İPTAL EDER'

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, yönetmelik değişikliğine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Danıştay tarafından 'muğlak ve keyfi' denilerek iptal edilen Basın Kartı Yönetmeliği maddeleri yerine aynı minvalde ama daha ayrıntılı maddeler eklenmiş. İlkini iptal eden Danıştay ikinciyi de iptal eder, bu böyle sürüp gider” ifadelerine yer verdi.

'BASIN KARTININ SAYGINLIĞINI ARTIRACAĞIZ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yönetmelik değişikliğiyle basın kartının saygınlığının artırılacağını savundu, şunları söyledi, “Basın Kartı Yönetmeliğindeki değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlandı. Terör ve şiddet propagandası yapanların basın kartının arkasına sığınmalarının önüne geçen maddeler güçlendirildi.” (DUVAR)

KAYNAK: DUVAR GAZETESİ


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!