BOZAN’dan AKP grubuna: Bugünden sonra adınız Retgiller!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BOZAN’dan AKP grubuna: Bugünden sonra adınız Retgiller!
Milletvekili Bozan’dan AKP grubuna: Bugünden sonra adınız Retgiller!

DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Meclis kürsüsünden AKP grubuna seslendi: “Bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi. Ama tamamına bazen 3 kişi, 5 kişi sadece 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. İşte tam da bu sürekli olarak ret oyu kullanmanızdan kaynaklı AKP grubunun adı bugünden sonra Retgiller olması lazım” dedi.

Saadet Partisi’nin “Muhalefetten gelen önergelere ‘hayır’ oyu kullanılmasının yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin araştırılması” önergesinin tartışıldığı Meclis gündeminde konuşma yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, iktidara “Retgiller” eleştirisiyle yüklendi.

BOZAN, ÖNERGEDEKİ ‘PSİKOLOJİK SEBEPLER’ İFADESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Saadet Partisi Grubu’nun verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde çarpıcı bir kısım olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Milletvekili Bozan, “Diyor ki; halkın taleplerine herhangi bir irade beyanı gösteremeden otomatiğe başlamış bir şekilde ‘hayır’ demelerinin psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin irdelenmesi diyor. Şimdi ben psikolojik sebeplerine dair düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Aslında psikolojik sebebini AKP’nin önceki dönem vekillerinden biri birkaç gün önce kamuoyuyla paylaşmıştı. Ne demişti? ‘Milletvekilliği hayatımın en büyük hatasıydı’ deyip pişmanlığını dile getirmişti. Elbette buradaki kastı AKP milletvekilliğidir, AKP’den milletvekili olmasıdır” dedi.

“AKP GRUBU DEĞİL, RETGİLLER GRUBU”

Yeni dönemin 1 yıllık süresince AKP milletvekillerinin pişman olduklarını belirten Bozan, gerekçesini de şu sözlerle dile getirdi:

“Pişman olmuşlar ki genel kurul çalışmalarına katılmıyorlar. Genel kurulda muhalefetin verdiği önergeleri dinleme gereği bile dahi duymuyorlar. Bu aslında psikolojik sebebin açık göstergesidir. Arkadaşlar aslında ben sizi de anlamaya çalışıyorum. Bir yandan vekillik yapmaya çalışıyorsunuz ama bir yandan da aslında kendi iradeniz yok. İradeniz nereye bağlı? İradeniz saraya bağlı. Saraydan çıkan karar sizin kararınız oluyor. Şimdi tam 1 senemiz doldu. Bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi. Ama tamamına bazen 3 kişi, 5 kişi sadece 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. İşte tam da bu sürekli olarak ret oyu kullanmanızdan kaynaklı bence AKP grubunun adı bugünden sonra Retgiller olması lazım. AKP grubu değil, Retgiller grubu.”


Sağkan'dan 'yeni anayasa'da yargı bağımsızlığı uyarısıÖnceki Haber

Sağkan'dan 'yeni anayasa'da yargı bağıms...

Bozan’dan iktidara: Yıllardır bir merminin hesabını yaptınız. Artık barışın hesabını yapın!Sonraki Haber

Bozan’dan iktidara: Yıllardır bir mermin...

Başka haber bulunmuyor!