ÇETKODER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIŞKAN, DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇETKODER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIŞKAN, DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI
Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, vatandaşları öncelikle Telefon dolandırıcılarına, sonrasında kapıdan satış ve sosyal medya tuzaklarına karşı uyardı.

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “sizleri telefon ile arayıp, asker, polis olduğunu yada hakim savcı olduğunu söyleyerek, şu hesaba para yatır, bu hesaba para yatır diyenleri dikkate almayın. Yâda kullandığınız telefonu sorup, kaç yıldır kullanıyorsunuz, siz bu telefon ile yurt dışında şu kadar görüşme yapmışsınız, şu örgütle bağlantınız var gibi laflarla sizi korkutup tuzağa çekmek isteyen dolandırıcılar var. Çok dikkatli olun. Tuzaklara düşmeyin. Sizi arayan numarayı hemen Polise ve savcılığa bildirin. İki satır ifade vererek şikâyetçi olun. Piyasa sahtekâr tiple dolu. Özellikle sosyal medya hesapları ile vatsaptan yâda benzeri uygulamalardan insanlara mesaj atarak ağlarına düşürüyorlar. Gelen her linki tıklamayın. Emin olduğunuz tanıdığınız kişiler için bir şey söylemiyorum. Tanımadık, bilmedik numaralar için söylüyorum. Telefonunuzu, bilgisayarınızı ele geçirip sizi çok büyük sıkıntılara sokabilirler” dedi.

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “TC kimlik numaranızı, e posta şifrelerinizi, e devlet şifrenizi kimseye vermeyin. Telefonunuzda ve bilgisayarınızda e devlet programı kayıtlıysa siz girer ve çıkarken şifrenizi kayıt altına almayın. Her seferinde size sorulsun, yazın ama sonra silin. Bilgisayarınızı açar açmaz e devlet kapınız, yâda sosyal medya hesabınız otomatik olarak açılmasın. Buna çok dikkat edin” dedi.

Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Çalışkan, “kapıdan yapılan alış verişe de çok dikkat edin. Sahtekâr tipler özellikle yaşlı ve hasta insanları kendilerine hedef seçip, kapıda dolandırıyorlar. Hiçbir saplık aletini, ilacını, malzemesini ve ürünün kapıdan almayın. Eczane var. Medikal firmalar var. Bu işin uzmanı olan ehliyeti olan firmalar var. Siz gidemiyorsanız bir yakınınız aracılığı ile oralardan alın. Kapıya gelen satıcı kılığındaki dolandırıcılar size bir imza attırıp daha sonra yuvanıza ateş düşürecek, hayatınızı karartacak borç miktarları çıkarabilirler. Sahte senet imzalatabilirler” dedi.


MESELE YEMEK İHALESİ DEĞİL, VERİLEN YEMEK VE MALİYETİÖnceki Haber

MESELE YEMEK İHALESİ DEĞİL, VERİLEN YEME...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DOĞRUDAN TEMİN HİZMET ALIMLARINDA BAKIN NELER ÇIKTISonraki Haber

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DOĞRUDAN...

Başka haber bulunmuyor!