DEMOKRAT PARTİ MERSİNDE İYİCE KARIŞTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİ MERSİNDE İYİCE KARIŞTI
Mersin il başkanlığının aniden değişmesi sürecinde Akdeniz ilçesinin seçilmiş kongreli başkanını yok sayıp yenisi atandı ve ardından da atanan kişiye hukuksuz şekilde kongre yaptırıldı. Tüm bu olan bitenleri hakkı yenen Şaban Kıt anlatıyor.

ANKARA- Demokrat parti Mersin’de tuhaf işler yaşanıyor. Kongresini yapan ve yaptığı yanına kalmayan İlçe Başkanı, Mersin’in Bahçe mahallesi evladı ŞABAN KIT,

“Beni ısrar ile yok sayıyorlar.Oysa ben tüm yasal evraklarımı hem seçim kuruluna hem valiliğe teslim etmişim. Yanı sıra Genel merkeze bildirmişim. Ahmet Uyanık ismindeki genel başkan yardımcısına eldende vermişim. Ayrıca Adana’dan Mersin’e gelip giden MKK üyesi Canan Özalp’ede vatsaptan göndermişim. Seçim kuruluna itiraz yapmışım. İlkinde durdurdular. Ancak ikinci kez seçim için başvurduklarında seçim kurulunu yanıltan evrak vermişler. Bu evrak atama evrağıdır. Ve süresi geçmiştir. 45 günde bir yenilenmesi yasa gereğidir. 29 Aralık 2020 tarihli gönderilen bu evraktan sonra benim hakkımdaki olaylar gelişti ve ben evraklarımı genel merkeze teslim ettim, Ayrıca o günkü il başkanı benim işlemlerimin yasal olduğunu, yeni yapılan tasarrufun hukuksuz olduğunu ve geçersiz olduğunu mühürlü imzalı yazı ile genel merkeze bildirdi. Bu yazıda elimde. Ahmet Uyanık, önceki il başkanı Karagöz’ün süresi uzatılmadı yazısı gelmeden evvel Mersin’e geldi, kendisi ile görüştüm. Senin evrakların bizde yok dedi. Bende kendine verdim. Şaştı. Bunlar bizde yoktu dedi. Düzelteceğini söyledi gitti. Ama hiç birşeyi düzeltmedi. Ardından da il başkanının süresini uzatmadılar, Erdemliye ilçe başkanı olan ve üç ayını dolduran kişiyi il başkana atadılar. Beni yok saymaya devam ettiler. Tüm yazışmalar elmde mevcut. Öğrendim ki seçim yapmışlar. Seçim kuruluna dün itirazımı yasal olarak yaptım. Oradan bana, bunların atandığına ve seçim yapmaya yetkileri olduğuna dair verilen evrakı sunuyorum. Bu evrağı seçim kurulana vererek seçimi gerçekleştirmişler. (Evrak aşağıda)

Bu evrak onların seçim yapmasına yeterli değil. Geçerli de değil. Benim fesih edildiğimi bildirmior, fesih edildimse hangi genel idare kurulu kararı ile yapıldığını bildirmiyor. Ayrıca banada bir tebligat yok. Bende dilekçemi sundum. Dilekçemde aşağıda.

Şimdi Mahkemeye gideceğim. Tüzüğe ve yasalara aykırı bu durumu yargıya taşıyacağım” dedi.

Mersin’in bir yıl önce seçilmiş başkanı Şaban Kıt,

“Parti tüzüğümüzün 36.ncı maddesini bile okumamışlar. Bu maddenin , işten el çektirme usulü ve sonuçları başlıklı bölümünde, nasıl el çektilireleceğim tarif edilmiştir. Yetkinin Genel idare kuruluda olduğunu, Bu yetkinin başkanlık divanına devredilemeyeceği, muhakkik raporu olması gerektiğinin altı çizilmiştir. Bunların hiç biri olmamıştır. Bunlar olmadan yerime 34.üncü maddeye göre hukuksuz atama yapılmış ve itirazlarıma rağmende bu hukuksuzluk devam ettirilmiştir. Üstelik yapılan atamanın süresi dolmuştur. 45 günde bir yenilenmesi gerekmektedir. Yenilenmemiştir. Partide teşkilata bakan şu anki genel başkan yardımcısı Ahmet Uyanık, Mersin üzerinde çok değişik planlar yapıyor ve oyun oynuyor. Ben bu oyunları bozarım. Olayı yargıya taşırım” dedi.

HÜSEYİN KARAGÖZ ŞABAN KIT’I DOĞRULADI

Süresi uzatalmayarak yerine atama yapılan İl eski başkanı Hüseyin Karagöz ise, “Şaban Kıt , akdenizin seçilmiş başkanıdır. Ben geldiğimde genel merkez burasının seçim yaptığını ancak evraklarının kendilerinde olmadığına dair bana belge verdiler. Bende yeni idim. Sonra buraya atama yapıldı. Ancak o arada Şaban Kıt bey bana geldi, evraklarını getirdi ve gösterdi. Bunun üzerine ben resmi yazı yazarak genel merkezi uyardım, yapılan işin hukuksuz olduğunu, hak sahibinin Şaban Kıt olduğunu beyan ettim. Evraklarınıda vatsap ile ilgililere gönderdim. O yüzden Şaban Kıt’ın yerine atanan kişinin atamasını yeniden uzatmadılar. Ancak ne hikmetse şimdi o eski atama yazısı ile seçim yaptırmışlar. Genel idarenin bir fesih kararı yloktur. Ayrıca benim, Akdeniz ilçe başkanı Şaban Kıt hakkında  bir disiplin soruşturmams ve genel merkezin böyle bir soruşturmasıda yoktur. Genel merkez başkanlık divanının aldığı karar diyerek işi hukuksuz bir boyuta çevirmişler. Şaban Kıt, konusunda haklıdır. Mahkemeye başvurduğu takdirde gerçekler ortaya elbet çıkacaktır” dedi.

PADEMİ DOLAYISIYLA ADLİYEYE BAŞVURUM BİRAZ ZAMAN ALACAK

Şaban Kıt, “ Dün açıklanan genelge ile sokağa çıkma yasağı genişletildi. Bu arada süre uzatıldı. Ancak ben itirazımı süresinde yaptım. Bundan sonra ise seçim kurulunun kararını bekliyorum. Karar olumsuz olursa derhal en kısa sürede yargıya başvurup yasal hakkımı arayacağım, bu arada bu hukuksuzuluğu yapan, yaptıranlar ve göz yumanlar hakkındada ayrıca suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Konu ile ilgili riğen haberlerin linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partinin-uzerindeki-kirli-oyun-bitmiyor-13066

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-dp-kanayan-yara-halinde-13146

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-demokrat-partinin-hukuksuzlugu-devam-ediyor-13317

ŞABAN KIT'IN YASAL EVRAKLARI İSE AŞAĞIDA


Erdoğan’ın basın kartı ambargosunu mahkeme durdurduÖnceki Haber

Erdoğan’ın basın kartı ambargosunu mahke...

Nurcuların Gazetesi Basın Kartı için Saraya Dava AçtıSonraki Haber

Nurcuların Gazetesi Basın Kartı için Sar...

Başka haber bulunmuyor!