DEMOKRAT PARTİNİN ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUN BİTMİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİNİN ÜZERİNDEKİ KİRLİ OYUN BİTMİYOR
Mersin Demokrat Partide başkanlık bilmecesi yaşanıyor. Bu bilmecenin sebebi ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık’ın partinin faaliyet ve çalışmalarında tavır ve tutumları ile teşkilatların oluşumunda herkese mavi boncuk dağıtması ve gittiği yerlerde temasa geçtiği partili olmayan, başka partilerde koşturan eski isimlerle yapmış olduğu konuşmalar olarak nitelendiriliyor.

ANKARA- DP yurt geneli bir suskunluk yaşıyor. Bunun sebebinin iyi bir yönetim anlayışının partide cereyan etmemesi olarak gösteriliyor.  Partide üst yönetimde sık sık genel başkan yardımcılarının görevinin değişmesi, teşkilat başkanlarının sık sık görevden ayrılması, ülke geneli kapalı olan teşkilatların sayısının giderek artması, partiye çok büyük zarar veriyor.

MERSİN BAŞKA PARTİLERDE KOŞAN ANCAK PARTİDEN ELİNE ÇEKMEYENLER YÜZÜNDEN ÇOK KARIŞTI

Bu arada Mersin’de yaşanan olaylar işin tuzun biberi olmuş durumda. Mersin’in AKDENİZ ilçesi, Merkezde bulunan en büyük ilçesi. Nüfusu 262 bin 2 yüz 65. Bu ilçede daha önce yasa ve tüzük gereği kongresini yapmış ve seçimle gelmiş olan, ilçe başkanı varken buraya o görevden alınmadan ve ilçesi fesih edilmeden yeni biri isim ataması yapıldığı ortaya çıktı.  

ŞABAN KIT, YASAL EVRAKLARINI SEÇİM KURULUNA VE VALİLİĞE SÜRESİNDE VERMİŞ

Bundan bir süre önce yargıtayda evrakları görünmüyor denerek, bu büyük ilçeye  yeni bir atama yapıldığı anlaşıldı. Yapılan atamanın hukuken geçerliliğinin olmadığı, Yapılan atamanın, yasalara, parti tüzüğüne, bu konudaki örf ve adete uygun olmadığı, ortada kongresini yapmış ve ve yasal evraklarını hem seçim kuruluna, hem Valiliğe teslim etmiş olan ŞABAN KIT isminde, seçilmiş bir ilçe başkanının olduğu, bir süre önce ataması yapılan Pınar Su Polat isimli kişinin atamasının hukuken geçersizliği ortaya çıkmasıyla, süresi uzatılmayan il başkanı Hüseyin Karagöz tarafından da atandıktan bir süre sonra ilçe başkanlığından alındığı, genel merkeze bildirildiği ortaya çıktı.

GİK DE KARAR ALMADAN İLÇE BAŞKANI MI ALINDI?

Kongresini yapmış ve seçilerek gelmiş bir ilçe başkanının GİK’de feshine karar verilmeden, görevden alınmadan, yerine başka bir ismin atanmasının hukuken bir geçerliliğinin olmadığının altını çizen partililer, Demokrat partide yaşanan bu olayların altında, Genel başkan yardımcısı Ahmet Uyanık’ın yanlış kararları ve genel başkanı yanıltması var demekteler.

İŞTE MERSİN AKDENİZ İLÇESİ DP BAŞKANI ŞABAN KIT’IN SOSYAL MEDYA HESABI

İŞTE ŞABAN KIT’IN SEÇİM KURULUNDAN ALDIĞI MAZBATASI

İŞTE VALİLİK MAKAMINA GÜNÜNDE VE SAATİNDE EVRAKLARINI VERDİĞİNE DAİR ALINDI BELGESİ


MERSİN DEMOKRAT PARTİYE YAZIK ETTİLER!Önceki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİYE YAZIK ETTİLER!

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!