MERSİN DP KANAYAN YARA HALİNDE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DP KANAYAN YARA HALİNDE
Mersin Demokrat Parti İl başkanlığına ataması yapılan ve geldiği günden bu yana kapalı olan büyük ilçelerin kapısını bile açamayan il başkanına seslenen Akdeniz ilçesi seçilmiş ilçe başkanı ŞABAN KIT, “hukuksuz ve adaletsiz davranıyorlar” dedi.

ANKARA-  Mersin Demokrat Parti Akdeniz İlçe SEÇİLMİŞ Başkanı Şaban Kıt, “Ben atanmış değil, seçilmiş bir ilçe başkanıyım. Akdeniz ilçesini o yok günlerde sadece kurmadım. Kongresini yaptım ve evraklarını hem seçim kuruluna hem Valilik STK müdürlüğüne verdim. Üç ilçe kongre yapmış, denerek beni yok sayıyorlar. Bende yaptım. Tarsus- Çamlıyayla- Anamur ilçeleri ve ben akdeniz ilçesi kongremi yaptım. Diğer üç ilçeyi var sayıp, beni yok saymak kanun tanımamak ve hukuksuz davranmaktır. Genel merkez başkanlık divanı GİK’in verdiği yetkiyi kötüye kullanıyor. Keyfi kullanıyor. Adama göre muamele yapılmaz. Ben kendi halinde bir insanım. Serbest meslek mensubuyum. Maddi durumum kötü değil. Bulunduğum ilçemi sokak sokak bilir, her muhtarı tanırım. Bana, şunu yap dedilerde yok deyip görevden mi kaçtım? Yerime atadıkları Pınar Su Polat isimli kişi bir işadamının yanında çalışıyor. Başta kendisi olmak üzere yönetim listesindeki hiçbir kimse partimizin üyesi değil. Göreve atanalı aylar olmuş, halen parti üyesi olmamışlar. Bunlar birde kongre kararı almışlar. Uydurma ve baştan savma. O kongre kararını işte size sunuyorum. Yine Seçim kurulunun verdiği cevabi yazıyıda sunuyorum. Bunların yasa, yönetmelik,parti tüzügü filan bildiği yok. Genel merkez de yanlış yapıyor. İşin havasındalar. Siyaset insan ile olur.İnsanları küstürür kırarsanız bu kapıları açamazsınız. Mersin’in 13 ilçesi var. Bunun en büyükleri merkezde bulunanlar. AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR-MEZİTLİ ilçeleri büyük ilçeler. Buralara atama yapmışlar, atandıklarından bu yana neredeyse 4 ay geçmiş, hizmet binası açamamışlar. İlçe sınırları içinde bir hizmet binası açamayanlar çareyi il binasına sığınmakta bulmuşlar. İl binasında oda tahsis edilmiş. Her ilçe başkanı parti olarak burada ikamet eder gösterilmiş. Böyle uydurma iş olur mu? Düne kadar parti il binasını açmadılar. Haber oldu, kapısı açıldı. Ama içi yine boş. Merkezdeki dört ilçe başkanı ve yönetimi, il başkanı ve yönetimi bile partiye gelmiyor. İl başkanı ve yönetimi de partinin kayıtlı üyesi değil. Üyeyiz demekle olmuyor. Üyelik koçanınızı, üyeliğinizin kabul edildiğinin yönetim kurulu kararını, genel merkezin alındı evrağını gösterin. Ortada böyle bir kayıt yok. Böyle il ve ilçe başkanlığını kağıt üstünde herkes yapar. Amaç partiyi geliştirmek büyüttmek ise, bu şekilde çalışma ile olmaz. Aktif çalışacak, partiye üye kayıt edeceksiniz. Delegelerinizi kayıtlı üyeler arasından seçeceksiniz. Masa başında oturup 40-50 kişiyi yazıp onunla seçime gitmeye kalkarsanız, bu adliyeden geri döner. Hukuksuz iş yapmayın. Delegeler partinin yargıtayca kabul edilmiş üyeleri arasından yapılır” dedi.

Şaban Kıt, “Partinin il başkanlığına atanmış kişi bu gün olmuş benimle temas kurmamış. Ben gidip geliyorum muhatap bulamıyorum. Ama merkezdeki kağıt üstünde oluşturulan dört ilçe başkanı ile boy gösterip foto çekip sosyal medyada paylaşıyorlar. Genel merkezde bunlar çok iyi çalışıyor sanıyor. Çalışan yok. Hava basan çok. Bu işler hava ile yürümez, icraat ile olur. Partinin eskilerini tanımayanlar, geçmişini bilmeyenler, partiliyi tanımayanlar, geldikleri partilerden isimler getirip yönetim oluşturmaya kalkıyorlar. Bu aşı tutmaz. Bu ağaç bu şekilde meyve vermez. Bu köklü ağacı kurutmaktır. İl başkanı ve yönetimi ilk fırsatta merkezdeki dört ilçenin kapısını açsın. Zengin iş adamı, tirilyonları var deniyordu. Bir ilçe binasını tutup hizmete açmanın bedeli neki? Olsun olsun, yıllık maliyeti 5-10 bin lira olsun. İlçenin başkan ve yönetimi kendi arasında aylık 100 tl toplasa kirasını suyunu elektiriğini öder. Zenginlik bu mu? Niye açamıyorlar? Hadi bu dört merkez ilçe böyle. Gülnar- Aydıncık- Bozyazı- Mut- Silifke- ilçelerinin neden kapıları açılmıyor ve hizmet binaları açılmıyor? Mersin metropol kent. Nüfusu 2 milyon üstü. Nüfusu 150 binin üzeindeki ilçelerin kapısını açamayandan, il başkanı, ilçe başkanı ve yönetici olur mu? Partimizin GİK deki saygın isimlerine sesleniyorum. Bu adaletsizliğe dur desinler. Sandıkla gelen sandıkla gider. DP çatısı kutsal çatıdır. Benim varlığımı yok sayma hukuksuzluğuna son versinler” dedi.

DEMOKRAT PARTİ MERSİN AKDENİZ İLÇESİ SEÇİLMİŞ İLÇE BAŞKANI ŞABAN KIT YASAL EVRAKLARINI GÖSTERDİ(AŞAĞIDA)

ESKİ İL YÖNETİM KURULU SEÇİLMİŞ ÜYESİ VE İL BAŞKAN YARDIMCISI BURHAN BORAN' DA, ŞABAN KIT'IN YAPMIŞ OLDUĞU KONGRENİN YASALARA UYGUN OLDUĞUNU, ZAMANINDADA YAPILDIĞINI, BİZZAT DA KONTROLÜNÜ KENDİSİNİN YAPTIĞINI İLÇE KONGRE YASAL EVRAKLARINI BERABERCE SEÇİM KURULUNA TESLİM ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ. (AŞAĞIDA)

AKDENİZ SEÇİLMİŞ İLÇE BAŞKANI VE  ESKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI BURHAN BORAN BERABER EVRAKLARI GÖSTERDİLER.(AŞAĞIDA)

ŞABAN KIT, SEÇİLMİŞ BAŞKANIN YERİNE HUKUKSUZ OLARAK ATANAN VE AYLARDIR İLÇE BAŞKANIYIM DİYEN VE KENDİNCE YÖNETİM KURULU KARARI ALIP KONGREYE GİTTİĞİNİ SÖYLEYENLERİN ALDIĞI KARAR METNİ DEDİ VE EVRAĞI VERRDİ. (AŞAĞIDA)

İLÇENİN ALDIĞI KONGRE KARARINI YASAL GEREKÇELER NEDENİYLE İPTAL EDEN VE SÜRE TANIYAN İLÇE SEÇİM KURULUNUN KARARI DEDİ VE GÖSTERDİ. (AŞAĞIDA)


MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ NE HALE DÜŞÜRDÜLERÖnceki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ NE HALE DÜŞÜRDÜL...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!