Ebe, Hemşire, ATT ve Toplum Sağlığı Memurları İçin Önemli Yazı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ebe, Hemşire, ATT ve Toplum Sağlığı Memurları İçin Önemli Yazı
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 il sağlık müdürlüğüne 86642992-010.07.01 sayılı Sağlık Personelinin Alanı Dışında Görevlendirilmesi Hakkında resmi yazı gönderildi.

Genel Müdür Prof. Dr. Rahmi Kılıç imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve toplum sağlığı sağlık memurlarının belirlenmiş görev yetki ve alanları göz önüne alınarak görev ve unvanlarına uygun olarak çalıştırılmaları gerekmektedir.

02.03.1954 tarih ve 8647 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6283 sayılı Hemşirelik Kanununun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasında (Değişik: 25/4.2007-5634/3 md.) ''Hemşireler; tabip tarafından acil haller dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygulamak, her ortamda bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını belirlemek ve hemşirelik tanılama süreci kapsamında belirlenen ihtiyaçlar çerçevesinde hemşirelik bakımını planlamak, uygulamak, denetlemek ve değerlendirmekle görevli ve yetkili sağlık personelidir.'' ifadesi yer almaktadır.

Ayrıca; 8 Mart 2010 tarih ve 27515 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Hemşirelik Yönetmeliği'' ile sağlık hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda görev yapan hemşirelerin çalışma alanlarına, pozisyonlarına ve eğitim durumlarına göre görev, yetki ve sorumlulukları belirlenmiştir.

Ancak, sağlık insan gücü içinde en büyük grubu oluşturan söz konusu personellerin bakım hizmetleri dışındaki alanlarda çalıştığı belirlenmiştir. Bu durum sağlık hizmetinin aksamasına ve iş gücü kaybına neden olmaktadır.

Ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve toplum sağlığı sağlık memurlarının sağlık hizmetleri dışında çalıştırılmaları, görev ve yetkileri dışında görev almaları mevcut mevzuata göre uygun görülmemektedir. 

Bu kapsamda sağlık hizmetlerinin aksamadan devam edebilmesi ve uygulamada düzenin sağlanması için sağlık tesisi içerisindeki çalışma alanlarının yeniden düzenlenmesi ve geçici görevlendirilmelerin sonlandırılması, bu durumda olanlar var ise gerekli tedbirler alınıp, personel desteği sağlanarak hizmetin aksamamasına meydan verilmeden düzeltilmesi, ayrıca var ise geçici görevlendirme nedenlerinin ivedilikle tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir.

Konu hakkında çalışmaların başlatılarak gerekli hassasiyetin ve önemin gösterilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.'' denilmiştir.
 

HABER VE İÇERİK

KAYNAĞI: https://www.kamuajans.com/ebe-hemsire-att-ve-toplum-sagligi-memurlari-icin-onemli-yazi


Kamuoyu Açıklama Bekliyor…Önceki Haber

Kamuoyu Açıklama Bekliyor…

GÖKTAŞ, EFSANE BAŞKAN İLE BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

GÖKTAŞ, EFSANE BAŞKAN İLE BİR ARAYA GELD...

Başka haber bulunmuyor!