GIDAYI, GIDA MÜHENDİSİ DENETLEMİYOR!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GIDAYI, GIDA MÜHENDİSİ DENETLEMİYOR!
HALK SAĞLIĞI İÇİN GIDA MÜHENDİSLERİ GÖREV YAPMALI. GIDAYI, GIDA MÜHENDİSİ DENETLEMİYOR! CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gıda mühendislerinin istihdam sorununu soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıdı. Yeterli eğitimi almayanların gıda kontrollerinde görevlendirildiğine dikkat çeken Tanal, toplum sağlığı için gıda mühendisi istihdamının arttırılması gerektiğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, gıda mühendislerinin istihdam sorununu Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanal, Bakanlık bünyesinde ve diğer kamu kurumlarındaki gıda mühendisi ve gıda denetmeni açığının ne kadar olduğunu, ihtiyacın karşılanması amacıyla boş kadrolara gıda mühendisi alımı yapılıp yapılmayacağını sordu.
Tanal ayrıca Bakanlık bünyesinde istihdam edilen gıda denetmenlerinden kaçının gıda mühendisliği bölümünden mezun olanlardan oluştuğunu sordu.

GIDA MÜHENDİSLERİ MAĞDUR EDİLİYOR
KPSS’den atanmak için yeterli puanı alan gıda mühendislerinin kadro açılmadığından istihdam edilemediğine ve tekrar sınava girmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Tanal, “Bilgilerin taze kalmasını sağlamak amacıyla kurslara giden, yüksek sınav giriş ücreti ödeyen, her seferinde büyük bir umutsuzluğa kapılan vatandaşlarımızın maddi manevi mağduriyetleri nasıl giderilecektir?” diye sordu.

GIDA MÜHENDİSİ SAYISININ ARTTIRILMASI KAMU YARARINA

CHP’li vekil Mahmut Tanal, yıllarca emek sarf edip büyük bir özveri gösteren gıda mühendisliği bölümü mezunu gençlerin son dönemlerde tek gayelerinin istihdam sorununun çözülmesi olduğunu söyledi.
2 yılda bir yapılan gıda mühendisi atamalarının daha sık bir şekilde yapılmasının, istihdamın artırılmasının kamu yararı açısından bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Tanal, “Gıda mühendisine gereken değeri ve önemi vermemek; sağlıklı gıdaya erişim hakkın ihlalidir. Yaşam hakkının ihlalidir” değerlendirmesinde bulundu.

BELEDİYELERİN KONTROLLERİNDE GIDA MÜHENDİSİ OLMALI

Tanal, gıda mühendisi bulundurma zorunluluğu bulunan gıda işletmelerinde gıda mühendisi sayısının yetersiz olduğunu, yasanın gereğinin yerine getirilmediğini kaydetti.
Belediye zabıtası tarafından yapılan gıda kontrollerinde, gıda mühendisi bulundurulmasının yasal düzenlemeyle zorunluluk haline getirilmesi gerektiğini dile getiren Tanal, KYK yemekhanelerinde denetimin gıda mühendisi kadar bilgisi olmayan yurt memurlarınca yapıldığını hatırlatarak, “KYK’larda gıda mühendisi istihdamı arttırılmalıdır” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gıda mühendisinin 4 yıl okuyarak elde ettiği gıda denetmenliğinin, 40 günlük kontrolör kursuyla kazanılmasının doğru bir uygulama uygulama olmadığına dikkat çekti.


0Önceki Haber

0

Mersin’de aşı skandalı: 24 doz kayıpSonraki Haber

Mersin’de aşı skandalı: 24 doz kayıp

Başka haber bulunmuyor!