GÖREVDEN ALINANLAR RAPOR ALMIŞ TEBLİGAT ALMAMIŞLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÖREVDEN ALINANLAR RAPOR ALMIŞ TEBLİGAT ALMAMIŞLAR
Mersin Sağlık müdürlüğünde görevden almalarda yaşanan gariplikler devam ediyor. Mersin Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yusuf Çokay ile Mersin Toros Devlet Hastanesi Başhekimi Güntekin Çalışkan görevden alındığını öğrenince hemen rapor almış kayıplara karışmışlar. Tebligat yapılmasın, belki durdururuz diye alındığı belirtilen raporlardan sonra kurum içindeki vatsap görüşmelerinde dikkat çekici paylaşımlar yapılmaya başlandı.

ANKARA- Mersin Toros Devletin tartışmalı Başhekimi görevden alındı. Haberi ilk biz duyurduk. Aşağıdaki linkte:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-saglik-da-ani-degisim-16395

Aynı anda Daire başkanı olan uzun süredir alınacağı bildirilen Yusuf Çokay'da alındı. Durumları ÇKYS' da düştü. Bizde, gece yayınlanan haberden sonra, apar topar rapor alıp kayıplara karışan bu ikili tebligatı almamak için bu yola başvurdular denirken, tebligatın yapılması çok zor değil dendi. Tebligat kanununa göre iki memur ile gidilir kapısına 10 luk çivi ile çakılıp tutunak tutulur hatırlatmasının yanı sıra, PTT de bir tercihtir dendi. Ama iş, hızlansın deniyorsa, mernis ikamet adresine gidilip kapısına asılır, tutanak tutulup, fotosu çekilir iş biter diyen sağlık çalışanları, sırada daha çok alınacak olan var demekteler.

Bu arada kendi aralarında vatsap gurubu kuranlar, Başhekimle ikili ilişkisi olan ve kurumda korunan kollanan takım methiyeler düzüp, "siyasilerin dediğini yapmamıştır o yüzden alınmıştır, bizde bu görevleri yaptık, bilmiyormuyuz, işlerine gelmemiştir" gibi yazıları kaleme almaya başladılar. Bir nevi itiraf gibi cümleler kurdular.

Sağlık çalışanları ise: "Yani makama gelirrken siyasiler iyi, makamdan giderken siyasiler kötü. Mantığa bakarmısınız? O makama ehliyet, liyakat, hizmette kalite, meslekte tecrübe, işin ehli ve uzmanı olarak belirli sınavlar ve kireterlerden mi geçerek geldiler de, giderlerken bu türlü konuşuyorsunuz. O görevde herkesten farklı maaşları alırken ve bulundukları görevi ifa ederken çok büyük başarılara mı imza attılarda böyle bir korumaya, karşı tavra giriyorsunuz? Yoksa sıra sizemi geliyor? Korunup kollanamayacaksınız diye ne yapacağınızı şaşırdınız mı?" demeye başladılar.

ALİ KORKMAZ'DA ALINMIŞ

Destek hizmetleri başkanlığında olan Ali Korkmaz'ında alındığı bildirildi. Almaların devam edeceği belirtiliyor.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!