İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müdürü Maaşı - Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzman Maaşları - Ocak 2022

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müdürü Maaşı - Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzman Maaşları - Ocak 2022
BALLI MAAŞLAR TARTIŞMA KONUSU663 KHK ile sözleşmeli statüde görev yapan İl Sağlık Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü gibi unvanlarda görev yapan yöneticilerin maaşları sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda tartışma konusu oluyor. Peki bu kadar tartışma konusu olan sözleşmeli il sağlık müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Başkan Maaşı, Başkan Yardımcıları Maaşı ve Uzman maaşları ne kadar? Haber Merkezimiz tarafından hazırlanan detaylı tablo aracılığıyla son günlerin en çok aranan sorusuna cevap veriyoruz.

Sağlık Müdürlüklerinde tepe makamlar olan Sağlık Müdürü ve Başkan olmak için mücadeleleri zaman zaman gündeme getiriyoruz. Bu kadar hırs, bu kadar yoğun mesai boşuna harcanmıyor tabii ki!.. Aşağıda örnek bordro şeklinde detaylarını anlattığımız maaşlara kısaca değinecek olursak 'Hizmet Başkanları'ndan Uzman Tabip kadrosunda olanların 22.442,00 TL, Başkan Yardımcılarının 16.831,50 TL  arasında değişen ücretler aldığını göreceksiniz. Uğruna büyük "savaş" verilen koltuklara oturmanın karşılığı olan maaşlar gördüğünüz üzere öyle burun kıvıracak türden değil!

EK ÖDEME HAVUZU YÖNETİCİLER İÇİN Mİ ÇALIŞAN İÇİN Mİ?

Sağlık Bakanlığı tarafından Taşra Teşkilatları için getirdiği sözleşmeli statüde yöneticilik sistemi birçok eleştiriyi de beraberinde getiriyor. Özellikle liyakat eleştirileri getirilen yeni sistemde, başta siyasi ve belli görüş yada okul hatta sınıf arkadaşlığı referans sistemi ile sürekli belli kişilerin hiçbir etken yada yetkinliği olmamasına rağmen idareci yapıldığı belirtiliyor. Bununla beraber bir Büyükşehir İl Sağlık Müdürlüğü'nün altında; 'Halk Sağlığı, Kamu Hastaneleri, Acil Sağlık, Sağlık, Destek ve Personel' olmak üzere tam 6 hizmet başkanı olduğunu, bu Başkanlıklara bağlı bağlı 12 başkan yardımcılığı olduğunu ve bunun sadece bir il için olduğunu düşündüğünüz de özellikle ek ödeme havuzundan bu koltuklara ne kadar büyük ücretlerin aktarıldığını rahatlıkla hesaplayabilirsiniz.

Ocak 2022 maaş dönemi ile beraber Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde sözleşme imzalamış olan, İl Sağlık Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzmanların Maaş ve Ek Ödemeleri hesaplarına bugün itibariyle yattı. Tepe yöneticilerin sözleşmeli maaş ve ek ödeme ücretleri, haber merkezimiz tarafından mevzuatta belirtilen kriterler ışığında hesaplanarak örnek bordro şeklinde aşağıda gösterildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Profesör, Doçent, Eğitim Görevlisi unvanlı yöneticilerin aldıkları ek ödeme oranıyla Uzman Doktor kadrosunda olan yöneticilerin ek ödeme tutarlarında farklılık olmaktadır. Peki 2022 Ocak itibariyle sözleşmeli 663 statüsünde görev yapan İl Sağlık Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcısı, ve uzmanların aldıkları maaşlar kaç lira oldu? Maaş haricinde aldıkları ek ödeme ücretleri ne kadar arttı? İşte merak edilen tüm detaylar…

Tablolarda maaş ve ek ödeme tutarlarını ayrı ayrı gördüğünüz bordro çalışmamızda  maaş hesaplamasında bekar veya eşi çalışan kriteri AGİ için değerlendirilirken, çocuk yardımı almayan yönetici maaşları örnek veri olarak gösterilmiştir.

Tablolar hakkında açıklama;

* Hazine ve Maliye Bakanlığı Tebliğ Sıra No:1deki katsayılar ile hesaplanmıştır.

* Tüm sözleşmeli personelin 1. derecede olduğu varsayılmıştır.

* Tabip dışı sözleşmeli personel 1. dereceli Sağlık Memuru Hemşire Ebe vb. lisans mezunu olduğu kabul edilmiştir.

* Tabip Dışı Başkan Yardımcısı, Uzman ve Hastane Müdür ve Müdür Yard. ları Aile Yardımı ve 6 yaşından büyük 2 çocuk yardımı alıyor şeklinde hesaplanmıştır.

* Gelir vergisi  matrahından 4.250,00 TL indirilerek Gelir Vergisi Matrahı Hesapanmıştır

* Damga Vergisi Kesilmiştir.

* Hekim dışı sözelşmeli personelin sabit ek ödemesi 1. dereceli sağlık memuru hemşire ebe olarak ve 6. dönem toplu söz. gereği 20% arttırımlı (138% oran ile) hesaplanmıştır.

* BES ve Sendika aidatı olmadığı varsayılmıştır.

* İl puanı ve Sağlık tesisi puanları ülkemiz ortalaması öngörülerek ortalama değerden hesaplanmıştır.

* Hekim kadrolu sözleşmeli personelin iki ayrı kısım olarak ödenen ek ödemesi kolaylık olması açısından TEK kalemde gösterilmiştir.

KAYNAK: SAGLİKPERSONELİHABER.NET/ÖZEL HABER

HABERİN ORJİNALİNİ GÖRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN: 

https://www.saglikpersonelihaber.net/ekonomi/il-saglik-muduru-maasi-ilce-saglik-muduru-maasi-baskan-h11813.html


Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında yeni gelişmelerÖnceki Haber

Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında y...

Mersin’de Kamu Hastanelerinin Yemekleri Öğrencilerimize EmanetSonraki Haber

Mersin’de Kamu Hastanelerinin Yemekleri...

Başka haber bulunmuyor!