Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında yeni gelişmeler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dr. Ahmet Dikmen’in öldürülme olayında yeni gelişmeler
Doktorun HTS kayıtları geldi ve Rahmetli merhum Doktor Dikmen, ilçe sağlık müdürü başta olmak üzere çok sayıda yetkili ve ilgiliyi aradığı ortaya çıktı.

Ailenin avukatı olan Mersin Barosu Avukatlarından ceza hukuku uzmanı Av. Erşan SARI, (aşağıdaki resimde) İlgili ve yetkililere ayrıca kamuoyuna Şöyle seslendi:

ortada kasten bir öldürme olayı var. Hunharca, vahşice, planlanarak kasten bir cinayet işlendi. Cinayeti işleyen hakkında ADLİ tahkikat titizlikle devam ediyor. Ama işin bir de DMK açısından bu olayın gelişiminde sorumlu olanlarla ilgili İDARİ tahkikatı söz konusu. Yani olayın gelişiminde ve içinde kastı- ihmali- görevi kötüye kullananların ortaya çıkarılması açısından Savcılığa verilecek olan soruşturma izni için yapılacak ön inceleme. Bu ayrı bir soruşturma ve 2021/ 65226 sayılı dosyada mevcut. Valilik il idare kurulu, savcının talebi üzerine ön inceleme için bir isim belirleyecek. Hâlbuki bu konu bakanlık müfettişliği bilgi ve tekniği gerektiren bir iş... Biz bu nedenle Vakti ile Valiliğe uyarıcı yazımızı yazdık ve talepte bulunduk. Ancak ilerleyen süreç içinde uyarıcı başvurumuzun bile dikkate alınmadığını görüyoruz. Bunun üzerine Soruşturma izni isteyen savcılık makamına 4.1.2022 günü yeni bir başvuru yaparak, Mersin il idare kuruluna yaptığımız başvuru ve talebimizi de ekleyerek, yeniden bilgilendirme yaptık. Savcılık olayı ciddiyetle takip ediyor. Ancak idari yönden yapılacak ön incelemede yanlı ve taraflı olunursa, uyarılarımız dikkate alınmaz ise bu kamu vicdanını sızlatacak, adalete ve hakkaniyete gölge düşürecektir. Ahmet yakınen tanıdığım çok dürüst ve temiz adamdı. Yıllara dayalı dostluğum var. Bu işin peşini ölene kadar bırakmayacağımı herkes bilsin. Ardında önünda kim varsa HUKUK önünde adalete hesap verecek. Özel ilişkileride inceliyorum. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağım dedi.

Avukatın Savcılığa yaptığı yeni bilgilendirme yazısı. Aşağıda:

Ailenin Avukatı olan Ceza hukuku uzmanı Av. Erşan Sarı’nın Daha önce Mersin valiliği il idare kuruluna verdiği yazısı. Aşağıda.

Öte taraftan, merhum DR. AHMET DİKMEN tuttuğu her tutanaktan sonra, tutanağın kendi biriminde resmiyete konmasını sağladığı gibi, aynı anda ilçe sağlık müdürünü aradığı da ortaya çıktı. Rahmetli Ahmet Dikmen aşağıda. 

Ailenin Avukatının savcılığa başvurusu üzerine rahmetlinin öldüğü ana kadar olan son 3 aylık telefon kayıtları savcılıkça incelendi.

Bu kayıtlarda, Rahmetli Dikmen'in öldürülmeden önce ilçe müdürü A.Y ile ayrı ayrı 65 kez görüşmesi ortaya çıktı.Bu görüşmelerin bazılarının ise; 1197, 533, 512, 490, 317 saniye sürdüğü görüldü.

Rahmetli Dikmen, katil zanlısı hakkında vakti ile hangi tutanağı tutmuş ise saati saatine ilçe müdürünü aramış, hatta ısrar edip bir gün içinde 3-5-10 kez aradığı ayrıca aynı gün içinde ilçe müdürü A.Y. ile onlarca karşılıklı olarak mesajlaştığı ortaya çıktı.

Örneğin 2.9.2021 de farklı saatlerde ilçe müdürüne 6 ayrı mesaj attığı ve aldığı, 1.10.2021 günü farklı saatlerde 18 mesaj attığı ve aldığı ortaya çıktı.

Tutulan tüm tutanakların tarih ve saatleri, (işleme konan ve konmayan ancak avukatın savcılığa teslim ettiği tutanaklar. onlarca) kendisinin biriminde işleme konma saatleri ile rahmetlinin HTS kayıtlarında adı geçenlerin aranma ve görüşme saniyeleri ile tarihlerinin tek tek karşılaştırılması ve olayın titizlikle incelenmesi, görevliler arasında bilmiyordum, duymadım, haberim yoktu diyenlerin doğruyu söyleyip söylemediklerinin ortaya çıkarılması istenmekte.

Yine Rahmetli, sadece ilçe sağlık müdürünü değil, orada görevli olan G.A (1 kez) - H.G (17 kez) - K.G ( 4 kez) - S.Ö’yü de (1 kez) bu olayların gelişimi sırasında, yani tutanak tutma olaylarının yaşandığı anlarda, ayrı ayrı aramış olduğu ortaya çıktı.

İl müdürlüğünde yetkili H.G’yi 3 kez aradığı, Mersinde görevli bir savcıyı ise 3 kez aradığı ortaya çıktı.

Tüm bu tutanak tutma hadiseleri cereyan ederken, bir yandan ilçe müdürlüğündeki ilgililerle görüşme yaparken aynı saatler arasında şu anda ailenin avukatı olan, kendisinin de yakın arkadaşı ve dostu olan Av. Erşan Sarı’yı da defalarca aradığı ortaya çıktı.

Rahmetli, merhum, görevi başında katledilen Dr. Ahmet Dikmen olayı ile ilgili daha önce haber sitemizde yer alan haberlerin dökümü. Aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktor-olayinda-ailenin-avukati-isin-pesini-birakmiyor-15292 

https://www.haberanaliz.net/haber/sehit-drahmet-dikmen-olayinda-yeni-gelismeler-14952

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-ve-sehit-edilen-doktor-ahmet-dikmen-olayi-kapatiliyor-mu-14929

https://www.haberanaliz.net/haber/doktor-ahmet-oldugu-ile-kaldi-14854

https://www.haberanaliz.net/haber/bakanlik-neden-mufettis-gondermiyor-14812

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktorun-avukati-dahili-olanlar-var-oglu-var-korunuyorlar-14799

https://www.facebook.com/100001211265081/videos/562318924976295/

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinli-hekimler-doktora-sahip-cikti-sorumlular-nerede-14797

https://www.haberanaliz.net/haber/olen-doktor-olayinda-yeni-gelismeler-14790

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktor-olayinda-ihmali-kusuru-olanlar-korunuyor-14775

https://www.haberanaliz.net/haber/bu-olumun-sorumlulari-halen-gorevde-mi-tutulacak-14759

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktor-olayinda-flas-gelisme-tutanaklar-dikkate-alinmamis-14749

https://www.haberanaliz.net/haber/oldurulen-doktorun-ardindan-paylasimlar-ibret-verici-14748

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinli-avukat-yetkililere-seslendi-14739

https://www.haberanaliz.net/haber/bu-cinayet-goz-gore-gore-geldi-nicin-tedbir-alinmadi-14724

ŞEHİT DR.AHMET DİKMEN OLAYINDA YENİ GELİŞMELER

AİLENİN UMUTLA DEVLETTEN BEKLEYİŞİNİ AKTARAN MERHUMUN ANNESİNİN FOTOSU

MERHUMUN KIZ KARDEŞİNİN SESLENİŞİ. AŞAĞIDA.

MERHUMUN ABLASININ SESLENİŞİ AŞAĞIDA

MERHUMUN ERKEK KARDEŞLERİNİN SESLENİŞİ. AŞAĞIDA.


MERSİN MEZİTLİ İLÇESİ SYDV’DE YOLSUZLUK RAPORU ORTAYA ÇIKTIÖnceki Haber

MERSİN MEZİTLİ İLÇESİ SYDV’DE YOLSUZLUK...

İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müdürü Maaşı - Başkan, Başkan Yardımcısı, Uzman Maaşları - Ocak 2022Sonraki Haber

İl Sağlık Müdürü Maaşı - İlçe Sağlık Müd...

Başka haber bulunmuyor!