ÖLDÜRÜLEN DOKTORUN AVUKATI: DÂHİLİ OLANLAR, VAR OĞLU VAR, KORUNUYORLAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖLDÜRÜLEN DOKTORUN AVUKATI: DÂHİLİ OLANLAR, VAR OĞLU VAR, KORUNUYORLAR
Mersin’de vahşice öldürülen Dr. Ahmet Dikmen’in Avukatı bu günün aile hekimleri ve tabip odası yetkilileri açıklama yaparken bir açıklamada o yaptı. Ve Sağlık Bakanına seslenen Avukat Erşan Sarı, “mersinde sağlık müdürlüğünü babalarının çiftliği gibi kullananlardan hesap sorun” dedi.

ANKARA- Mersin’de katledilen doktorun Avukatı Erşan Sarı, bu gün çok önemli açıklamalar yaptı. Sağlık müdürlüğünde olayı kapatmaya çalışanlar var, olayda ihmali, kastı yanlışı olanlar var. Ama ilgili ve yetkililerce korunuyorlar dedi.

Dr.Ahmet Dikmen’in Aile Avukatı Erşan Sarı, doktorların yaptığı eyleme destek vererek açıklamalarda bulundu. Bakanlığın zaman geçirmeden Mersin’e konuyu derinlemesine araştırması için müfettiş göndermesini isteyen Avukat Sarı, “Bu cinayete dâhili olanların araştırılması gerekir. Dr.Ahmet Dikmen olaydan önce hayati tehlikelerinin olduğunu dile getirdiği halde ilgili ve yetkililer hiçbir şey yapmamış, bu uyarılar umurlarında da olmamıştır.  Böylece cinayete zemin hazırlanmıştır. Dr.Ahmet’in dışında başkaları da ölebilirdi, öldürülebilirdi. Katil zanlısını kim korudu? Bugüne kadar kimler gözetti? Bu konudaki başvuru ve tutanaklara rağmen işlem yapmayarak cinayete zemin hazırlayanların ise bir telaş içinde olduğunu duyuyorum. Umarım bunlar olmaz, umarım artık emmi-dayı ilişkisi Devlet içinde yürümez. Sağlık Bakanlığı bu konuya el atar, buna sebebiyet verenleri ortaya çıkarır. Yapılacak soruşturmadan sonra da İl Sağlık Müdürlüğü’nü babalarının çiftliği gibi kullananlar ortaya çıkartılır” ifadelerinde bulundu.

Avukat Erşan Sarı, Dr.Ahmet Dikmen’i ise şöyle anlattı:  “Ahmet Dikmen kimdir? Yoksulluktan gelmiş, ömrünü mesleğine ve Devletine adamış bir hekimdir. Yoksula garibana bakmış, gecesini gündüzünü mesleğine adamış biridir. Yazılsa belki hayatı roman olacak biridir. Bir insan gecenin yarısında, sabahın köründe fakir zengin demeden hastaya koşup iğnesini ilacını veren bir insandı. Hiç kimseden bir menfaat beklemeden bunu yapan mesleğinin aşığı gerçek bir doktordu.”

İşte o konuşmasının videosu:

https://www.facebook.com/100001211265081/videos/562318924976295/


MERSİN’Lİ HEKİMLER DOKTOR’A SAHİP ÇIKTI: SORUMLULAR NEREDE?Önceki Haber

MERSİN’Lİ HEKİMLER DOKTOR’A SAHİP ÇIKTI:...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!