KARAGÖZ, SİLİFKE VE AYDINCIK- GÜLNAR- BOZYAZI –MUT İLÇELERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARAGÖZ, SİLİFKE VE AYDINCIK- GÜLNAR- BOZYAZI –MUT İLÇELERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
Demokrat parti Mersin İl Başkanı Hüseyin Karagaz, il yönetiminden 6 kişilik heyet ile ilçeleri yerinde gezip tespitler yapmayı sürdürüyor.

ANKARA- Demokrat Parti Mersin’de hızla teşkilatlanmayı sürdürüyor. Uzun süredir ses seda çıkmayan AYDINCIK- SİLİFKE- BOZYAZI- GÜLNAR-MUT  ilçelerini yerinde inceleyen ve partinin halkdaki karşılığını gözlemleyen Karagöz ve ekibi, Silifke ilçesinde parti hizmet binası ve içinin demirbaşlarını teslim aldılar. Bu arada genel merkeze durumu rapor halinde sundular.

Diğer taraftan Aydıncık, Mut  ilçelerinde yapılan incelemelerde buraların siyasi röntgeni çekildi. Gülnar ve Bozyazı ilçelerinde ise ANAP ile birleşme sürecinde parti hizmit binaları mülk halinde. Dolayısıyla uzun süredir kapalı durumda olan bu mülklerin partiye yeniden kazandırılıp canlı hale gelmesi için gereken girişimleri yapan il heyeti, partinin mülklerine ve mallarına da sahip çıkan bir tavır sergilediler. Tüm bu ilçelerde başkan adayları belirlendi önümüzdeki hafta ilçe başkanlarının atamaları yapılacak. Arkasından ilçelerin kongreleri gerçekleştirilecek.

Öte yandan, ANAMUR ilçesinin hizmet binasıda partinin mülkü. Bu arada partiye ait uzun süredir Anamur ilçesi hizmetinde olan, icrada olan ve haczedilen hizmet aracı ise borçları yapılandırılıp geçtiğimiz ay ilçe başkanına teslim edildi. Yapılandırılan borçları, taksit halinde, Anamur ilçe başkanı ve teşkilat biz ödeyeceğiz dedi. Evraklar ve araç ilçe başkanına teslim edilerek yola devam edildi. Bu arada ilçeye resmi yazı yazılarak araç hakkında yapılandırmadan sonra ne gibi işlemler tahsis edildi ise, yapılandırmanın bozulmaması için en kısa sürede yazılı bilgilendirme istendi. Yine Anamur ilçe hizmet binasının sabah saat 9, öğleden sonra 16 arası açık tutulması, ilçe yöneticilerinden bir kişinin hergün birinin nöbet tutması, gelen giden misafirlere çay ikram edilmesi yönünde gereken tedbirin alınması yazılı olarak istendi.

Diğer taraftan, Çamylıyayla ilçesi için de harakete geçen il heyeti, Orada bulunan eski yeni partililer ile görüşmelerini sürdürüyor.

Tarsus ilçesi için, ilçe başkanına, ilçe hizmet binasının en kısa sürede merkezi bir yerde ilçe yönetimi tarafından tutulmasını ve halka açılması için yazılı talimat göndererek yazılı bilgi istendi.

Merkezde bulunan 4 ilçe olan AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ ilçelerinde 26.2.2021 günlü il yönetim toplantısında mahalle ve apartman, site sorumluları belirlendi, bunlara il başkanlığınca yetki belgeleri verilirken, adı geçenlerin sabıka kayıtları, birer adet resim, ikamet mernis adresleri, mezuniyet lerini  gösterir belgeler il merkezinde dosyalandı.

Aynı şekilde muallakte kaldığı bildirilen bu dört ilçenin ilçe başkanları il yönetimince görevden alınmış yerlerine yeni isimler genel merkeze bildirilmiş idi. Hafta içinde yeni ilçe başkanları ile yol yürüyeceklerini belirten İl başkanı Hüseyin Karagöz, “atamasını sehven yaptırdığımız AKDENİZ ilçe ile yanıltılmak süretiyle atamalarının yapılmasına vesile olduğumuz 4 ilçenin yeni başkanları ile yol yürüyeceğiz ve en kısa sürede ilçe kongerelerimizi gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. İş adamlarının mekanlarında toplanarak İL Başkanlığına  meydan okuyan, o iş adamlarının yanlarında çalışan elemanları ve onlar ile değişik siyasi partilerin içinde o partilere zarar veren tipler ile kesinlikle yol yürümeyeceğiz. Ataması yapılmış olan merkezdeki 4 ilçe daha kendilerine bir hizmet binası tutmadıkları gibi, yönetimlerini bir araya getirip bir karara imza bile atamamış, hiçbir yasal evraklarını il Başkanlığına ilgili resmi birimlere teslim bile edememişlerdir. 4 kişiyi bir araya getiremeyenlerin, ısrar ile, biz bu koltukta oturacağız demelerindeki çabanın, perde gerisinde acaba hangi partiye ve siyasi çetelere hizmet yatmaktadır. Bizim burada işlerimizi baltalamak, ağırlaştırmak kime ne yarar sağlamaktadır. İYİ partinin eski il başkanlarından ve seçim dönemi adı siyasi KUMPASA karışan VE Kocamaz’ın evaraklarının seçim kuruluna verilmemesi ile adaylığını engelleyen, o  isimlerinde içlerinde olduğu, bu gurubun Demokrat parti içinde yuvalanma isteği nedendir? Tüm bunlar ilerleyen zamanda ortaya çıkacaktır. Biz yılmadan yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz DP nin genç pırıl pırıl dinamik lideri GÜLTEKİN UYSAL’a ve Ankara’da kurduğu ekibe güveniyoruz. Onun açtığı yoldan, çizdiği rotadan şaşmayarak bayrağımızı burca dikeceğiz” dedi.

Daha sonra, İl hizmet binasının, 15 Şubat 2021 gününden bu yana  sabah saat 9, öğleden sonra 16 arası sürekli açık olduğu, bir misafir odası tanzim edildiği, bir nöbetçi il yöneticisinin oturduğu, çay ikramlarının sürekli yapıldığı, bir eleman tutulduğu, halkla sohbet yapıldığı, ancak pandemi dolayısıyla işlerin ciddi şekilde takip edildiği belirtildi. 


0Önceki Haber

0

Gazetecilere Şubat'ta da ceza yağdıSonraki Haber

Gazetecilere Şubat'ta da ceza yağdı

Başka haber bulunmuyor!