Basın kartları verilmeyen gazetecilere kutlama mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın kartları verilmeyen gazetecilere kutlama mesajı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un mesaj attığı gazeteciler arasında iki yıldır basın kartlarının değiştirilmesi için başvuran ancak hala kartlarını alamayan gazeteciler de yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  basın kartı sahibi gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj attı.  

Altun'un mesaj attığı gazeteciler arasında iki yıldır basın kartlarının değiştirilmesi için başvuran ancak hala kartlarını alamayan gazeteciler de yer alıyor.  

2018 yılına kadar "sarı" olan ancak 2018 sonrasında "turkuaz" çevrilen basın kartını Başbakanlığa bağlı Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü yani devlet veriyordu.

600'ü aşkın gazeteci 2 yıldır kartını alamıyor

2018 sonrası basın kartlarını Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı yani yine devlet vermeye başladı. Bu tarihten sonra da basın kartlarının değiştirilmesi için başvuruda bulunan birçok gazeteci kartını geri alamadı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikasının (TGS) Aralık 2020 verilerine göre; 600'ün üzerinde gazeteci değiştirmek için verdiği basın  kartını hala alamadı. 

Kartını alamayan Engin dava açtı

Basın kartını alamayan gazeteci Aydın Engin de geçtiğimiz aralık ayında Fahrettin Altun'a dava açtı. Engin, davaya ilişkin bianet'e yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Ben 51 yıllık gazeteciyim. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un doğumundan 7 yıl önce mesleğe başladım. Aşağı yukarı da 25 yıldır sürekli basın kartı sahibiyim. Bu kazanılmış bir haktır.

"Bunu makul bir gerekçe göstermeden hiçbir resmi kurum geri alamaz. Ama İletişim Başkanlığı, AKP iktidarında bu hakkı benden aldı. Ben de İletişim Başkanlığı'na başvurarak bu hakkı talep ettim ama cevap alamadım. Cevap alamayınca da dava açma yoluna gittim.

"Devletin gazetecileri engelleme yöntemi"

"Fahrettin Altun değerlendirme süreci devam eden başvuru sayısının 894 olduğunu söylüyor. İki seneden beri bu neyin incelemesi? Bize bir bahane bile sunulmuyor. Başvurularımıza cevap verilmiyor. Fahrettin Altun ve adamları benim ve benim durumumda olanların gazeteci olup olmadıklarını inceliyorlarmış.

"Bu bile başlı başına bir başka dava konusu olur. Ne demek incelme? İki yıl süren inceleme 'Sizi reddettik, basın kartınızı vermiyoruz ama bunu resmen açıklayamıyoruz' demektir. Bu devletin gazetecileri engelleme yöntemidir. Benim mesleğimi yapmakta zorluk çıkartıyorlar." (RT)

kaynak: bianet

https://m.bianet.org/bianet/medya/237339-basin-kartlari-verilmeyen-gazetecilere-kutlama-mesaji


Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen yönetimi ile haykırdıÖnceki Haber

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen...

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!