KOCAMAZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ÇOK SAYIDA SUÇLAMA İLE DOSYASI SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KOCAMAZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ ÇOK SAYIDA SUÇLAMA İLE DOSYASI SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
Olay Dün Patlak verdi. İçişleri Bakanlığının verdiği soruşturma izni aylar sonra Mersin’de işleme girdi. Ve gizli kapılar arasında rapor ile ekleri ilgililere tek tek çağırılıp tebliğ edilirken, BAKANLIĞIN 78 sayfalık kararı DÜN GECE geç saatlerde bir şekilde elimize geçti. HABERİMİZ İZİN ALINMADAN KULLANILMAZ. MUTLAKA AKTİF LİNK VERİLMELİ VE SİTEMİZ KAYNAK GÖSTERİLMELİDİR... UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATIRIZ....

Dün gece geç saatlerde yaptığımız haber içeriğinde özetle; “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞLERİNCE YAPILAN DENETİMLERDE ORTAYA ÇIKAN TABLO ÜRKÜTÜCÜ DURUMDA. YÜKSEK MİKTARDA KAMU ZARARININ OLUŞTUĞU, BELEDİYEDE ÇALIŞAN ÇOK SAYIDA KİŞİNİN GÖREVİNİ İHMAL ETTİĞİ VE KÖTÜYE KULLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI. MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN İLAÇ İHALESİ, KOŞİMATU SOKAĞI VE AÇIKHAVA REKLAM ARAÇLARININ YAPIMI İŞLERİNDE DEVLETİN ÇOK BÜYÜK ZARARA UĞRATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI. BU ARADA İLÇE BELEDİYELERİNDEKİ İŞ VE İŞLEMLERDE İNCELENDİ. YİNE HAKKINDA ÖN İNCELEME YAPILAN ÇOK SAYIDA MECLİS ÜYESİ HAKKINDA DA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI. BİR KISIM MECLİS ÜYELERİ İSE SUÇSUZ BULUNUP HAKLARINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ. İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ 2018/347 SAYILI 5 KASIM 2018 KARAR TARİHLİ DOSYASI MERSİN VALİLİĞİNE UZUN SÜREN TAHKİKATTAN SONRA ULAŞTI. MERSİN  VALİLİĞİ İL İDARE KURULU İSE 25.7.2019 GÜNÜ 78 SAYFALIK İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMA İZNİ VEREN KARARINI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TEBLİĞ ETTİ.  ŞİMDİ İLGİLİLERE TEBLİĞATLAR YAPILIYOR. HAKLARINDA ZİMMET ÇIKANLARA AYRI TEBLİĞAT YAPILIRKEN ADLİ YÖNDEN İŞLEM YAPILMASI YÖNÜNDE KARAR ÇIKANLARA İSE AYRI TEBLİĞAT YAPILIYOR."

DEMİŞTİK.....

Soruşturma raporuna verilen BAKANLIK KARARI 78 sayfa, müfettişlerin soruşturma raporu 2 bin sayfaya yakın ayrıca ekleri ise 17 çuval. Şimdi gözler ADLİYE ve EMNİYETE çevrildi. Bilindiği üzere 2018 yıl Temmuz ayında da İçişleri Bakanlığı çok sayıda soruşturmaya ayrı ayrı izin vermişti. BURHANETTİN KOCAMAZ’IN KİŞİSEL OLARAK RAPORDA SORUMLU TUTULDUĞU YERLER BELLİ:  Açıkhava reklam araçlarının yapımı, mevcut reklam araçlarının yenilenmesi, ihale usulsüzlüğü.(06/01/2016 Ada Grup Medya),  Kushimoto Sokağı Kare Dekoratif Aydınlatma Direği alımı işi: Aynı iş 2016/76030 ve 2016/158584 sayılı ihalelerle iki kere yaptırılmış, ENTO İLAÇLAMA, Ento Çevre Sağlığı, ABE Biyosidal Aynı kişiye ait olması, bunun açıkça görünmesine rağmen farklı şirketlermiş gibi piyasa araştırmasında esas alınmışlar. Doğrudan Teminler de bunlara verilmiş... Bilindiği üzere sık sık ilaç ihalesi ile adı gündeme gelen CHP kökenli Seyit ÖZANANAR’ın işi olarak biliniyor. Şimdi Bakanın onayladığı 78 sayfalık KARARDAN soruşturma izni verilen ve savcılığa tevdi edilen kısımları, kişilerin bulunduğu bölümleri yayına veriyoruz. KARAR’ın tamamını yayınlama sayfalar dolusu olacaktır. Kamu zararı TRİLYONLAR...(yeni rakam milyonlar)

Bu karar tebliğ edilecek elbette ilgililerin itiraz hakları var. Fakat Savcılıktaki tevdi raporuna bakalım ne gibi işlemler yapılacak. Bekleyeceğiz hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Bu arada HACI BURHANETTİN KOCAMAZ, MÜFETTİŞLERİN YAPTIĞI ÖN İNCELEME SIRASINDA VERDİĞİ İFADELER İLE OLAYLARI HİÇ KABULLENMEMİŞ. HAKKINDKİ İDDİA VE BİR ÇOK HUSUSTA, ALTINDAKİ PERSONELLERİ SORUMLU TUTARAK ONLARI SUÇLAYARAK KURTULMUŞ. “BEN ÜST YÖNETİCİYİM, HARCAMA YETKİLİSİ DEĞİLİM, İHALE KOMİSYONU ÜYESİ DEĞİLİM, SORUMLU ONLAR, BEN DEĞİLİM” DEMİŞ.

YANİ KENDİ GETİRDİĞİ VE GÖREV VERDİĞİ PERSONELİNİ BİR YERDE DIŞLAMIŞ VE SAHİPLENMEMİŞ.  KENDİ ATADIĞI PERSONELİNE SAHİP ÇIKMAYAN SIKIŞTIĞI ANDA ORTADA KOYAN BİRİ OLARAK TARİHE GEÇMİŞ DURUMDA.

BİR DE GEÇMİŞ YILLARDA AZİZ KOCAOĞLU’NU HATIRLAYIN. PERSONELİ GÖZALTINA ALININCA, “HERŞEYİN SORUMLUSU BENİM, BUNLARI BEN ATADIM, TÜM SORUMLULUĞU BEN ÜSTLENİYORUM, TUTUKLAYACAKSANIZ BENİ TUTUKLAYIN” DEMİŞTİ.

HATIRLADINIZ MI?!!

HACI BURHANETTİN KOCAMAZ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI İLE İLGİLİ KAMU ZARARINA SEBEP OLMAK, BİR KISMI İÇİN AYRICA GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK, GÖREVİ İHMAL ETMEK GİBİ SUÇLAMALARIN OLDUĞU KISIMLAR VAR.

AYRICA ESKİ BELDE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN SÜLEYMAN KOÇ  VE ŞU AN ERDEMLİ BELEDİYE BAŞKANI OLAN MÜKERREM TOLLU VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI İLE İLGİLİ KISIMLARDA VAR

www.haberanaliz.net

ÖZEL HABER


MERSİN AKKUM GENÇLİK KAMPI ÜZERİNDE NE GİBİ OYUNLAR DÖNÜYORÖnceki Haber

MERSİN AKKUM GENÇLİK KAMPI ÜZERİNDE NE G...

HAKKINDA SAVCILIĞA SORUŞTURMA İZNİ VERİLEN KOCAMAZ’I ZOR GÜNLER BEKLİYORSonraki Haber

HAKKINDA SAVCILIĞA SORUŞTURMA İZNİ VERİL...

Başka haber bulunmuyor!