MERSİN AKDENİZ DE SON DAKİKALAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN AKDENİZ DE SON DAKİKALAR
Mersin’in çok önemli merkez ilçelerinden olan ve nüfusu, 2020 sayımına göre 259.381 olan, bunun 131.889 ‘u erkek, 127.492 ‘ i kadın olarak tespit edilen fakat geçen süre zarfında (yani 4 yıl) nüfusun daha da arttığı önemli bir yerleşim yeri. Burada yaşayan halkın çoğunluğu DEM partiye geçmişte oy veren ve oy çoğunluğunu devamlı alan parti. Geçen seçim ise ilk kez Ak Partili belediye haline gelen AKDENİZ’ de, o dönem siyasi, sosyal şartlar çok farklıydı. Şimdi ise 5 yıllık geçen zaman sürecinde çok şey değişti. O yüzden Ak parti genel Başkanı talimatı ile Ak Parti genel merkezinde KARTLAR YENİDEN KARILIYOR...

Ülke geneli kazanılan belediyeleri kaybetmedikleri gibi yenilerini kervanlarına katmak isteyen Ak Parti yönetimi, mevcut başkanları çok titiz incelemeye aldılar.

Filancanın hatırı, onun bunun yakını şeklindeki aday belirlemelere karşı çıkan Ak Parti Genel Başkanı R.Tayyip Erdoğan, Dün yaptığı açıklamalarla ortaya koyduğu aday isimleri ile bu değişimi her yerde yapacağını, toplumda ciddi emeği ve karşılığı olan kişiler ile yol yürüyeceğini ortaya koydu.

MERSİN AKDENİZ’İN DEMOĞRAFİK YAPISI MEVCUT BAŞKANLA SEÇİMİ GİDİLİRSE AK PARTİYE KAYBETTİRECEK

Mersin de birçok ilçede Ak Parti ve MHP (Cumhur ittifakı) adaylarını belirleyerek açıklamalarını yaptılar. Dünde Büyükşehir adayı MHP’den gösterilen SERDAR SOYDAN ve diğer açıklanan adaylar ile Tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısında Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammed Gültak’ın yapayalnız olduğu, çevresinde 3 kişinin bile bulunmadığı, ayrıca kendi parti tabanından bile ilgi görmediği dikkat çekti.

Diğer taraftan MHP’nin açıklanan adaylarına yoğun ilgi seli olduğu, özellikle bir isim arkasında kitlelerin buluştuğu görüldü. Bu durum ilgili ve yetkili makam ve siyaseten etkili kişilerin büyük dikkatini çekti.

ANKARADA ADAY KRİZİ YOK, DOĞRU ADAYIN BELİRLENMESİ SÜRECİ YAŞANIYOR

Mersin Akdeniz de Cumhur ittifakı Ak Parti çatısında aday gösterip seçime ortak girecekler. Ancak ittifakın MHP kanadı Akdeniz’in ne denli önemli olduğunun farkında ve Ak Parti genel merkezinin burada belirleyeceği ismin Seçimlerde büyük önem arz ettiğini biliyor. Bu nedenle aday belirleme sürecinde Ak parti genel merkezinin MHP tabanı ve seçmeninin de fikirlerinin alınmasını, bir dayatma yapılmamasını, orada Demoğrafik yapının gözetilmesini, MHP tabanının da severek oy vereceği ortamın yaratılmasını istiyorlar.

Ak Parti Akdeniz de çok sayıda aday adayı var. Aralarında eski ilçe başkanlarından da aday var. Ancak bölgede halkın içinde karşılığı olan ve yöreyi adım adım, karış karış bilen, acil ve mutlu günlerde her zaman yöre halkının yanında olan isimlerin üzerinde duruluyor.

Kısacası Ak Parti çok zorluklar ile almış olduğu AKDENİZ’i kaybetmemek için, mevcut başkanın ve diğer adayların durumlarını sıkı şekilde inceliyor.

HABERLERİMİZ AK PARTİ GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÖNÜNDE

Haber sitemizde bu yöre ile ilgili çıkan ve seçime yönelik değerlendirmelerin yapıldığı tüm haber içerikleri, Ak parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önünde olduğu, çok titiz davranarak, kimseye kulak asmadan, kendi kurduğu özel bir ekiple her şeyi ve her adayı titizlikle araştırttığı, işin sonuçlandığını ve AKDENİZ’in dışında Yenişehir dede sürpriz bir adayın öne çıktığını, bu nedenle bu gün yarın açıklamanın yapılacağı bildiriliyor..

AK PARTİ KURUCULARI: “MEVCUT ADAYLA BU KEZ İŞİMİZ ZOR”

Ak parti Mersin kurucu üyeleri ile partinin tabanında söz sahibi kişilerin mevcut başkan ile seçime gidilmesinin büyük risk olacağını, diğer aday adaylarının iyi değerlendirilmesini, gerekirse hiç adı sanı şu ana kadar aday adayı diye geçmemiş bir isim ile sürpriz yaparak burada seçime gidilmesinin, kesinlikle riske atılmamasını, kazanılmış belediyeyi kaybetme lükslerinin olmadığının önemine dikkat çekiyorlar...


AKDENİZ BAŞKANI BU AFİŞ İLE KİME, NEREYE, KİMLERE MESAJ VERİYOR?Önceki Haber

AKDENİZ BAŞKANI BU AFİŞ İLE KİME, NEREYE...

Akdeniz Belediyesi'nde başkan yardımcısı ve müdürler de seçmen taşımışSonraki Haber

Akdeniz Belediyesi'nde başkan yardımcısı...

Başka haber bulunmuyor!