Mersin Büyükşehir’de mektup krizi yaşanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir’de mektup krizi yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Burhanettin Kocamaz neden yargılanmıyor? Kocamaz'ın en üst düzeyde yargılanması için sizleri göreve çağırmaktayım' ifadelerini içeren bir mektup gönderen CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır'a tepki var. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Müvekkili Macit Özcan döneminde yapılan aquaparkın yıkılmasını sindiremeyen Başarır, uzun süredir belediyemize ve yöneticilerine kin kusar açıklamalarda bulunmaktadır. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, avukat Başarır için 'Mafya Avukatı' sözlerini kamuoyuna haykırmıştır" denildi. İddialar yargıya taşındı.

CEMAAT İLİŞKİSİ İDDİASI
Görevi döneminde yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla hakkında dava açılan, bu kapsamda kardeşleri ve oğlu bir süre cezaevinde kalan, Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li eski Başkanı Macit Özcan'ın avukatı Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, Büyükşehir Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın FETÖ ile ilişkisi olduğunu öne sürmüş ve Kocamaz'ın yargılanması gerektiğini iddia etmişti. Başarır yazdığı mektupta şöyle demişti: "Takdiriniz üzere bu paralel denen illetten en olumsuz etkilenen il Mersin olmuştur. Binlerce insanımız usulsüzce dinlenmiş, takip edilmiştir. İnanın bazı bürokrat ve siyasetçiler yaşanan olaylar yüzünden kendi evlerinde banyo yapmaktan korkmuştur. Çünkü bu insanlar, herkesi kamera ile takip etmiş, birçok işadamını da tehdit etmiştir. Mersin'de de binlerce insan yargılanıyor, bu durumdan son derece mutlu ve umutluyum ancak, Büyükşehir Belediyesi'ni paralel yapıya teslim eden Burhanettin Kocamaz neden yargılanmıyor? En üst düzeyde yargılanması için sizleri göreve çağırmaktayım." Mektubun gönderilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nden sert bir açıklama geldi. Avukat Başarır'ın siyasi çıkarlar doğrultusunda hareket ettiğine dikkat çekilirken, "Eski başkan Macit Özcan'ın avukatı olan şahıs, olayı tamamen siyasi çıkarları doğrultusunda yönlendirme gayreti içerisindedir. Mahkeme, müvekkilinin başkanlığı döneminde yapılan aquapark hakkında yıkım kararı verdi bizde kararı uygulayarak aquaparkı yıktık. Bundan dolayı belediyemiz 31 milyon TL kamu zararına uğramış ve bu zarar müsebbiplere rücu ettirilmiştir. Yargı kararını içine sindiremeyen avukat Başarır, uzun süredir belediyemize ve yöneticilerine kin kusar açıklamalarda bulunmaktadır" denildi.

MİLİTAN TETİKÇİ
Başarır'ın hukukçu kimliğinin dışına çıkarak, adeta bir 'militan tetikçi' gibi davrandığına dikkat çekilen açıklamada, "Ali Mahir Başarır'a çağrımız elinde ne tür belge varsa Cumhuriyet savcılarına vermesidir" ifadelerine yer verildi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın, Başarır hakkında kullandığı 'mafya avukatı' şeklindeki söyleminin de yer aldığı açıklamada, "Kocamaz'ın telefonları FETÖ mensuplarınca kanunlara aykırı olarak 2004 ve 2014 yılları arasında dinlenmiştir. Kocamaz, Tarsus'ta bu hain terör örgütünün kurduğu kumpaslardan en çok zarar gören namuslu insanlardan biridir. Konuyla ilgili savcılığa giderek suç duyurusunda da bulunmuştur" denildi. Öte yandan Ali Mahir Başarır'ın iddialarının yargıya taşındığının da altı çizildi.

sabah

https://www.sabah.com.tr/guney/2016/08/15/mersin-buyuksehirde-mektup-krizi-yasaniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesinin Bu yolsuzluk dosyanın akibeti ne oldu?Önceki Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Bu yolsu...

Mersin Büyükşehir'de 11 personel açığa alındı (2)Sonraki Haber

Mersin Büyükşehir'de 11 personel açığa a...

Başka haber bulunmuyor!