MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ BİTİREN SEDAT GİK’E YELKEN AÇTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DEMOKRAT PARTİYİ BİTİREN SEDAT GİK’E YELKEN AÇTI
Mersin Demokrat Partiyi için için bitiren ve uyguladığı enteresan kumpaslarla İl Başkanı Hasan Şıhman’ı kendi yönetiminde yarım Hasan haline getiren SEDAT ERDAL 3 gündür Ankara’da GİK’e girme çengelleri attığı ortaya çıktı.

Mersin’i son bir yıl içinde ele geçirme operasyonlarını, Mersindeki İYİ partiye kumpas ile anılan Sigortacının yakın arkadaşı olduğu bilinen, iş adamı olarak piyasaya ismi lanse edilen SEDAT ERDAL, her tür uyarıya rağmen DP Genel merkezinde bir kısım GİK üyelerince cilalandı durdu.

Bu gün gelen bilgide ise 3 gündür Ankara’ya kendi ekibiyle vardığı, Genel merkezden ERTAN KÜÇÜK- ÖMER KARAKEÇİLİ- CANAN ÖZALP ile siyasi iş birliği yaparak kendisini genel idare kurulu listesine yazdırmak için büyük çaba harcadığı bildirildi.

Konu ile ilgili konuşan DP’nin, bunlar tarafından Mersin’de Kumpas kurbanı İl Başkanı Hüseyin Karagöz, “Ben bugün olacak bitecek olan her şeyi, kısacası yaşananları vaktiyle Genel başkana yazılı olarak bildirdim. DP’yi Mersinde ele geçirmek hesabı olan bu kişilerin aslında amaçlarını partiyi büyütmek değil, yaklaşan seçimde kendilerini buradaki sıfatları ile bir yere pazarlamak olduğunu, bu arada partiye ait mülkleri de bir şekilde kullanmak olduğunu söyledim. Aylardır İl başkanı olarak ataması yapılan şahsın altının oyulduğunu, bunun sinsi bir plan olduğunu, yanında çalıştırdığı işçiyi, bekçiyi, çaycıyı il başkanına monte edip onun kabiliyet alanının yok ettiğini söyledim. Ayrıca eğer ben bu insanlara geçit verseydim, bu günkü il başkanının düştüğü duruma ben düşecektim. Ben erken uyandım Sedat Erdal’ın bana verdiği isimleri bir günde görevden aldım ve yerine yenilerini atadım genel merkeze listesini yolladım fakat onaylanmadı, Belgeler halen elimde. Genel başkanımızı da  ayrıca bu hususlarda özel bilgi verdim. Sedat Erdal Mersinde öyle çok sevilen bir sima değil. Demokrat partiden önce Mersin İYİ partide ailece siyaset yapmayı denediler. Orası bunları kabul etmedi. Sonra kendisi ve kız kardeşi orada dikiş tutturamayınca benim 30 yıllık arkadaşım Sigortacı Servet’i buldular ve bana yanaştılar. Servet İYİ parti il başkanı iken adı kumpasa karıştığı için il başkanlığından alınan insan. Bende ona geçmişteki arkadaşlığımız nedeniyle vefa duydum. Bunlara kapımı açtım. Meğerse adamların niyetleri çok farklı imiş. Genel merkezden Ertan Küçük- Ömer Karakeçili ve Adanda bulunan Canan Özalp’ı yakın markaja alarak onlar ile birlikte hareket edip, parti içinde bugünlere geldiler. Şimdi yarınki kongrede genel merkeze sızma derdindeler. Genel idare kuruluna girip, İYİ parti içinde Akşener’e karşı hareket eden ekiple birlikte bir organizasyon içinde olduklarını duyuyorum. Yarınki seçimlerde GİK yâda MKK ye girdiği vakit bilin ki, bir adım daha yol almış olacaklar. Hedefleri İYİ parti lideri ile bir şeklide hesaplaşmak olacaktır. DP ye ivme kazandırmak, üye kazandırmak, oy kazandırmak değil, hesap çok büyük. Benden ilgiliyi uyarması. Gerçi ne söylesek ters anlıyorlar. Ama biz yine de üstümüze düşen sorumluluk bilinci ile uyaralım. Sedat Erdal ve beraber hareket ettiği kişilerin Demokrat partiye ve o misyona vereceği hiçbir katma değer olmaz. Bunlar GİK’e girer ve Mersin'den de sorumlu olurlarsa, Mersin daha beter hale gelir. Bu da 70 küsur yaşındaki bir insan olarak Genel başkan Gültekin bey’e son iyiliğim olsun” dedi.

SEDAT ERDAL GÖRÜLÜYOR (AŞAĞIDA)

Bu konuda demokrat partililerin daha önce selenişlerinden görüntü aşağıda...

 


0Önceki Haber

0

DEMOKRAT PARTİ ANKARADA GENEL BAŞKAN SEÇİMLİ KURULTAY YAPIYOR HEYECAN YOKSonraki Haber

DEMOKRAT PARTİ ANKARADA GENEL BAŞKAN SEÇ...

Başka haber bulunmuyor!