MERSİN İL İDARE KURULUNDAKİ TUHAF İŞLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN İL İDARE KURULUNDAKİ TUHAF İŞLER
Mersin Valiliği İl İdare Kurulu yasa gereği belirli üyelerden oluşuyor. Bu yıllardır böyle. Ancak Mersin’de kurulun son zamanlarda disiplin cezalarına karşı üstün körü kararlar vermesi tepkilere neden oluyor.

ANKARA - Mersin’de görevi başında öldürülen Doktor Ahmet Dikmen olayında, rahmetli Dikmen lehine konuşan ve ifade veren, mevcut idarenin yanlışlarını dile getirdiği iddia edilen memurlara, kendi kurumlarınca açılan uyduruk tahkikatler sonucu cezalar verildiği, cezalara itiraz yapıldığı, ancak bu itirazların değerlendirme aşaması ile karar verme aşamasında ilgili dairede bu cezaların tatbiki ve soruşturmacıların görevlendirilmesinde etkin isimlerin kurulda görev alıp ret çıkmasına neden oldukları iddia edildi...

Mezitli göçmen sağlığı merkezindeki olaydan sonra orada rahmetliyi savunan memurlara ardı ardına soruşturmalar açıldığı, ceza verildiği görev yeri değişimi yapıldığı, kişilerin ise idare kuruluna itiraz yaptıklarını ancak itirazı değerlendiren kurulda, kendilerine soruşturma yapılmasında, muhakkik tayininde etkin olan isimlerin orada görev almasıyla itirazlarının cidden incelenmeden ret edildiği, adil bir yargılama ve muhakeme yapılmadığı iddia edildi...

Bu nedenle ilgili memurların İdari mahkemeye dava açtıkları belirtildi.

Valilik il idare kurulunda, Sağlığı il müdürünün bizzat temsil etmesini, yerine vekil veya temsilci göndermemesini, adil kararların çıkması ve kamu vicdanının rahat etmesi için önem arz ettiğini vurgulayan sağlık çalışanları, zaten kurula hazırlanan röportör yazısını da aynı kişiler hazırlıyorlar. Birde gelip kurula giriyorlar. Bu nasıl adil bir kurul kararı oluyor demekteler.

Kurul kararından örnek aşağıda...

Bu arada İl milli Eğitim müdürü içinde şöyle bir hatırlatmada bulunuyorlar. Akrabası olan aynı soy ismi taşıyan kişiler tahkikat yapıp memura ceza öneriyorlar. Onların muhakkik olarak yaptığı dosyalardaki itirazlara en azından kendisinin oy kullanmaması gerekir. Etik midir? Reddi hâkim ve reddi muhakkik meselesi neden vardır? Burada da kurulda yer alanların yakın akraba ve tanıdıklarının hakkında verilecek kararlarda yâda onların yaptığı dosyalarda verilecek kararlarda önceden dosyada kimin muhakkik olduğuna bakıp ona göre bir duruş sergilemesi gerekir demekteler. Mezitli ilçe sağlık da yapılan bazı dosyaları buna örnek olarak göstermekteler.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!